Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul'da gerçekleştirilen Global Eğitim Zirvesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve Geleceğin Eğitimi Derneği tarafından düzenlenen zirve, bir otelde gerçekleştirildi. Başkan Şahin tarafından açıklanan, Gaziantep'te yaşayan Suriyeli çocukların eğitim hayatına kazandırılması konusunda yapılan çalışmalar salonda alkışlandı.

YEREL TECRÜBE

Zirve kapsamında konusu Göç, Entegrasyon ve Eğitimin Rolü Göçmen ve Mültecilerin Topluma Entegrasyonu olarak belirlenen panelin moderatörlüğünü Fatma Şahin yaptı. Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak panele katıldığını hatırlatarak, yerel tecrübenin çok önemli olduğunu söyledi.

SAVAŞTAN DERS ALMADILAR

İki dünya savaşı yaşayan dünyanın yeterince bunlardan ders almadığını belirten Şahin, “Ve maalesef insani, vicdani olarak dünya büyük bir sınavdan geçiyor. Ve göç şu anda iki dünya savaşından çok daha derin bir şekilde hem bölgemizde hem şehrimizde hissediliyor. Biz de bu hassas dönemde insanlığa ders vermek ve bu sınavdan geçmek için büyük bir gayret gösteriyoruz şehir, bölge ve ülke olarak” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞMASI

Suriyeli çocukları eğitime kazandırmak için yapılan çalışmaları anlatan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Belediye Başkanı olduğumda 3 bin mülteci çocuğumuz eğitim hayatı içerisindeydi. Bugün 70 bine çıktı. Bu nasıl başarıldığına bakılacak olursak, şehrin tüm yöneticileri ile oturduk, bir dizi kararlar alarak, çalışma başlattık. Eğitim hayatına başlaması gereken çocukların bu sene yüzde 98’ini eğitim hayatına başlattık. Çok önemli bir başarı. Bu çocuklar Halep’te bir okulda okusaydı, yüzde 85 okula gitme oranı olurdu. Biz burada yüzde 98’i yakaladık. Aileler okulları, sıraları paylaştı. Çocuklar birbirleriyle mekanları, malzemelerini paylaştılar. Türkçe öğrendiler, sistemin içerisine girdiler.”

KİMLER KATILDI ?

Panelde, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel de yer aldı. HABER MERKEZİ