Geçtiğimiz hafta kaçırılan ve Türkiye gündemine bomba gibi düşen işadamı Ahmet Şireci Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yorulmaz ile Kılıçlar köyüne düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün titiz ve organizeli çalışması sonucu sağ salim kurtarılan İşadamı Ahmet Şireci'ye silah zoruyla 5 milyon dolarlık senet imzalatıldığı ortaya çıktı. Kaçırılma olayıyla ilgili 7 kişi ise gözaltına alındı. Diyarbakır'dan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve ailesine kavuşan Şireci, "Gaziantep ve Diyarbakır polisi hayatımda görmediğim bir şekilde, bir operasyon yaptı. Beni kurtardılar ve Allah onlardan razı olsun. Ben dünyada bu operasyonu yalnız ABD Başkanı'na yapılır diye gördüm” dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Ahmet Şireci'nin bulunmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Emniyet Müdürü Aydın, ilimizin önde gelen işadamlarından Ahmet Şireci'nin 27.11.2013 günü arabasıyla seyir halindeyken bazı şahıslar tarafından kaza süsü verilmek suretiyle yolda durdurulduğunu ve kaçırıldığını söyledi. Ömer Aydın, işadamının bulunması için Asayiş Şube Müdürü'nün başkanlığında 50 kişilik ekip oluşturulduğunu belirterek, "Bu ekipte terörle mücadele, kaçakçılık, istihbarat ve asayiş şubesinden arkadaşlar yer aldı. Arkadaşlarımız titiz bir çalışma ortaya koydular. Gaziantep Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalarda olayın faillerinin olduğu şahısların, olaydan yaklaşık, 24 saat geçmeden kimlikleri belirlendi" dedi.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRÜ DİYARBAKIR'DA KONUŞLANDI

Aydın, kaçırılan işadamı Ahmet Şireci’nin Diyarbakır’da ele geçirildiğini ve çok hassas bir çalışma yürütüldüğünü kaydederek, “Yer itibari ile bölgenin de hassasiyetini göz önüne alarak, özellikle birimlerimiz içerisinde olmak üzere olayı çok gizli bir şekilde, özel bir çalışma metodu ile çalışmalarımızı sürdürdük ki kaçırılan iş adamımıza herhangi bir zarar gelmesin düşüncesi ile çalışmayı çok özel olarak yürüttük. Yaptığımız çalışmalarda ailesinin konudan haberi olmadı. Çünkü gerçekten hassas bir süreçti. Neticede kaçan şahıslar tarafından iş adamımız Diyarbakır iline getirilerek muhafaza altına alınma konusunda bir hareketlilik gözledik. Diyarbakır Silvan çıkışında yaklaşık 7 kilometre mesafede bir bölge trafik istasyonunda arkadaşlarımız zaten olayın başından itibaren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Asayiş Şube Müdürümüz de 3 gündür Diyarbakır ilinde görev yapıyor. Neticede yapılan kontrolde, çalışmada Ahmet Bey'in eşinin de bulunduğu şahısların bir kısmı orada alındı” şeklinde konuştu.

TOPLAMDA 7 GÖZALTI VAR

Gaziantep ve Diyarbakır'da yapılan çalışmalarda toplamda 7 kişinin gözaltına alındığı ifade eden Aydın, “Gaziantep ilinde de 3 şahsa yönelik yakalama çalışmamız oldu. Toplamda şu an itibari ile Diyarbakır ve Gaziantep olmak üzere 7 kişiyi gözaltına aldık. Halen firar durumunda olan şahıslar var. Onlarla ilgili de yakalama çalışmalarımız devam ediyor. Gözaltı sayısı 10'u geçebilir” diye konuştu.

HELİKOPTERLE GİDİLEREK KEŞİF YAPILDI

Gaziantepli işadamı Ahmet Şireci’nin bulunduğu köye helikopterle gidilerek keşiflerin tamamlandığını belirten Aydın, “Alıkonduğu köyle ilgili olarak az önce bulunduğu köye helikopterle gittiler. Orada konu ile ilgili gerekli keşif çalışmaları tamamlandı. Sanıyorum bugün öğleden sonra yola çıkmak sureti ile saat 3 ila 4 gibi ilimize gelmesini planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

FİDYE KOPARMAK İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR

Gaziantep’ten kaçırılarak Diyarbakır’da yapılan çalışmalar sonucunda bulunan Ahmet Şireci’nin sağlığında bir problem olmadığını ve olayın fidye koparmak amaçlı planlandığını düşündüklerini aktaran Aydın, “Ahmet Bey'in sağlığında sıhhatinde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Bu olayın da fidye koparmak amacıyla planlandığını burada değerlendiriyoruz. Ancak Ahmet Bey'in alıkonulduğu yer itibari ile de bu olaya farklı yakıştırmalar yapılabileceğini değerlendiriyoruz. Ancak işin özü para koparmak amacıyla fidye elde etmek amacıyla bu işin planlandığını ilk aşamada değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı.

BÖYLE OPERASYON ABD BAŞKANINA YAPILIR

İşadamı Ahmet Şireci, Gaziantep’te ailesine kavuştu. Buluşmada, duygulu anlar yaşandı. Yorgun düştüğü gözlenen Şireci'yi, kentte, oğulları, GTO eski Başkanı Mehmet Aslan, Acarsan Yönetim kurulu Başkanı Selim Acar'ın oğlu Mesut Acar ve çok sayıda işadamı karşıladı. Şireci, "gözüm bağlı gittim, bağlı geldim. Çok yorgunum. Ben dünyada böyle operasyonu yalnız Amerika başkanına yapılır sanıyordum" dedi.

ASAYİŞ MÜDÜRÜ EŞLİK ETTİ

Şireci, operasyon için Diyarbakır'da bulunan Gaziantep Asayiş Şube Müdürü Tuncay Kaplan başkanlığındaki ekiple birlikte Gaziantep'e gönderildi. Gazetecilerin kaçırılmasına ve yaşadıklarına ilişkin sorularını, soruşturmanın sürdüğünü gerekçe göstererek yanıtsız bırakan Ahmet Şireci, "Ne yaşadığımı hatırlamıyorum. İçişleri Bakanımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, Diyarbakır ve Gaziantep Emniyetine teşekkür ediyorum. Hayatımda görmediğim şekilde operasyon yaparak beni kurtardılar. Allah kendilerinden razı olsun. Ben dünyada böyle operasyonu yalnız Amerika başkanına yapılır sanıyordum. Bir şey konuşacak halim yok. Olağanüstü, dünyada görülmemiş bir operasyon yapıp sağ olsunlar beni kurtardılar. Beni gözümü bağlayarak kaçırdılar, kurtarılana kadar da gözüm bağlıydı" dedi.

GÖRÜNTÜLER DAĞITILDI

İşadamı Ahmet Şireci için yapılan operasyonda polis kamerası ile kaydedilen görüntüler basına dağıtıldı.Görüntülerde durdurulan araçlarda arama yapıldığı gözlenirken, daha sonra Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli amirler, helikopterle kırsal alanda kurtarılan işadamı Şireci’yi olay yerinden aldı. Helikoptere amirlerle birlikte binen Şireci’nin büyük bir şok yaşadığı gözlendi. Bu sırada operasyonun yönetildiği odada da büyük bir sevinç yaşandı. ‘Operasyon başarıyla tamamlanmıştır’ anonsu, alan hareket merkezindekileri sevince boğdu.

GÜVEN OPERASYONU ANLATTI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ise operasyon yapılırken özellikle Şireci'in zarar görmemesi ve hayatının tehlikeye girmemesi için dikkatli davrandıklarını söyledi. Emniyet Müdürü Güven, "5 milyon dolar istemişler. Daha önce hiç tehdit almamış. Hatta, 'Benim başıma nasıl geldi?' diye düşünüyor. Çok güzel ve sevilen bir insan tespit etmişler, araştırmışlar, büyük bir ön hazırlığı var, öyle gözüküyor. Uzun süre hazırlık yapıp bu işi yapmışlar. Gaziantep'ten alıp getirmişler. Bu işi profesyonelce yapmaya çalışan bir grup, öyle diyebilirim. Darp, cebir yok ama büyük silahlarla şunu imzala demişler. Henüz o senetler yok, arkadaşlar araştırıyor. Zanlıların üzerinden silah çıkmadı" dedi.

KİMSENİN BURNU KANAMADI

"Zanlıların çeşitli suçlardan kayıtları var ama böyle bir olaydan yok" diyen Güven, "Gaziantep polisi de buraya geldi. Kaçırıldığında ihbar geliyor; yanında bir arkadaşı var, onu orada bırakıyorlar, Ahmet Şireci Bey'i alıyorlar. O esnada teknik olarak kimlerin kaçırabileceğini takip etti arkadaşlarımız. Buraya bizim kullanabileceğimiz donelerle geldiler. Bizde istihbarat, asayiş, buradaki diğer bütün birimler çalıştılar. Kaçırdıkları yer jandarma bölgesinde olmasından dolayı alan olarak bildiğimiz bir yer ama tam nokta olarak bilmediğimiz için adreslere operasyon yapmayı uygun görmedik. Yani hayati bir endişe olabilir diye. Öldürebilirler geldiğimizde, tam noktayı bilmiyoruz belki bir mağara veya sığınıkta tutuyorlar, endişesiyle biraz bekleyerek genişletelim dedik. Geliştirdik, teknik kullanıldı. Biraz da soruşturma selameti açsından fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Arkadaşlar Şanlıurfa'ya gittiler orada da çalışma yaptılar. Şahısların köyden çıkışlarını aldık. Bir de öncü araç kullandılar, öncü araç bizim uygulama noktamıza geldi. Şüphelenmesinler diye onları normal bıraktık. Onlar gittiler daha sonra diğer aracın yerini tespit ettik. Gidip Ahmet Bey'i aynı araçta şahıslarla beraber aldık. 4 kişi burada, 2 kişi de Gaziantep'de alındı. Herhangi bir silah ateşlenmedi, kimsenin canı yanmadı. Güzel bir operasyon oldu."

POLİSE TEŞEKKÜR YAĞIYOR

İşadamı Ahmet Şireci'nin kurtarılması iş dünyasını da rahatlattı. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, kaçırılan işadamı Ahmet Şireci’nin sağ salim bulunmasından çok mutlu olduklarını belirterek, ‘’Kendisine ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum’’ dedi. Borsa Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise, geçmiş olsun dileklerini iletti. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Gaziantepli sanayici Ahmet Şireci’nin kurtarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

A.KADİR KONUKOĞLU:GÜVENLİK GÜÇLERİNİN DE PAYI BÜYÜK

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Kaçırılan sanayici arkadaşım ız Ahmet Şireci’nin kurtarılmasında görev alan polis teşkilatının değerli mensuplarına teşekkür ediyorum” diyen Konukoğlu, Gaziantep’in sanayileşme başarısında, yatırım yapan girişimciler kadar, huzur ve güveni tesis ederek yatırım ortamı sağlayan güvenlik güçlerinin de payı bulunduğuna dikkati çekti.

KONUKOĞLU: MUTLUYUZ

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hayırsever ve başarılı Gaziantepli işadamı Ahmet Şireci’nin geçen hafta kaçırılma haberini aldıklarında büyük üzüntü duyduklarını, ancak emniyet güçlerinin yaptığı operasyon sonucu çok kısa sürede kurtarıldığını belirtti. Gaziantep’in huzurlu ve emniyetli bir şehir olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti. Ahmet Şireci’nin sahibi ve kurucusu olduğu Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldığını, birçok hayırsever işlerde bulunduğunu kaydeden Konukoğlu, "Sağ salim bulunmasından çok mutlu olduk. Kendisine ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Kaçırılan Gaziantepli işadamının bulunması için bütün imkanlarını kullanan ve hassasiyetlerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler’e ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Bu süreci başarıyla yöneten Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum. Kurtarma operasyonunu gerçekleştiren bütün emniyet mensuplarını kutluyorum. Ahmet Şireci’nin en kısa zamanda ailesine kavuşması için ellerinden geleni yaptılar.’’

TİRYAKİOĞLU: POLİSİMİZİ KUTLUYORUZ

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, geçtiğimiz günlerde kaçırılan işadamı Ahmet Şireci’nin burnunun bile kanamadan düzenlenen bir operasyonla kurtarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şireci ailesi başta olmak üzere bütün iş dünyasına geçmiş olsun. Emniyet teşkilatımızın gösterdiği hassasiyet ve profesyonellik çok önemlidir. Ahmet Şireci ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum.’’ dedi.

OLUMSUZ ETKİLERİ

Gaziantep’li işadamı Ahmet Şireci’nin geçen hafta kaçırılmasından dolayı kendisinin ve iş dünyasının olumsuz etkilendiğini ifade eden GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, hayırsever sanayici iş adamı Ahmet Şireci’nin başarılı bir operasyonla kurtarılmasının önemli bir mutluk kaynağı olduğunu söyleyerek, "Hayırsever, sanayici iş adamı Ahmet Şireci aynı zamanda ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olan Şireci Tekstil’in başkanıdır. Binlerce insana istihdam sağlayan Şireci’nin emniyet müdürlüğümüzün üstün gayret ve profesyonel metotlarla kurtarılmasından dolayı çok mutlu olduk. İş dünyası derin bir nefes aldı. İş ve aş merkezi olan, ülkemizin ve dünyanı en güvenli kentlerinden birisi olan Gaziantep’te böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum’’ dedi.