İŞKUR’ un, geleneksel hale getirdiği İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 6. kez işveren ve iş arayanları buluşturan fuar başladı. Uzunkaya, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen "Gaziantep 6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nın açılışında, istihdam meselesinin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın konusu olduğunu söyledi.

BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL

İşsizlikle mücadele ve istihdam konusundaki başarının ülkelerin uluslararası arenadaki başarısını da ortaya çıkaracağını anlatan Uzunkaya, şöyle konuştu: "Son 16 yıllık süreçte Türkiye'nin gösterdiği başarının ikinci bir örneğini ortaya koymak mümkün değil. OECD rakamları da bu iddiamızı doğruluyor. 2018 yılı rakamları ortaya çıktığında yine açık ara farkla önde olacağını göreceksiniz. 2007-2017 yılları arasında iş gücü piyasası 246,5 milyon olan Avrupa'daki 28 ülkenin istihdamı 7 milyon 190 bin. İş gücü piyasası 160 milyon olan ABD'nin istihdamı 7 milyon 290 bindir. İş gücü piyasası 31 milyon olan Türkiye'nin istihdamı ise 7,5 milyondur. Bu başarılar, tesadüflerin sonucu değildir. Gece gündüz çalışmaların sonucudur."

GÜL: AİLELERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Vali Davut Gül ise istihdam konusunda da kentin iddialı olduğunu ifade etti.

İstihdamı geliştirmek için ailelere de görevler düştüğünü dile getiren Gül, meslek liselerinin geliştirilerek öğrenci ve veli ilgisinin artırılmasına vesile olmak istediklerini kaydetti. Türkiye’deki sorunun kalifiye eleman olduğunu söyledi. Gül, “Türkiye’de de Gaziantep’te de en büyük meselemiz mesleksizlik meselesidir. Maalesef gençlerimiz birçok şeye talip oluyorlar ama mesleği olan herhangi bir şeyde uzmanlaşmış sayı çok az. O yüzden velilerin meslek liselerine çocuklarını yönlendirmeleri lazım. Bu vesile ile sorunumuzun bir kısmını çözmüş oluruz” diye konuştu.

ŞAHİN: FIRSAT VERMEK GÖREVİMİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise dünyada sürdürülebilir kalkınmanın konuşulduğunu anlatarak, “Vatandaşlarımızın eğitim hakkı, sağlık hakkı ve onların birinci sınıf vatandaş olarak istihdam hakkı bulunuyor. Onlara fırsat vermek en büyük görevimizdir. Artık dünyada sürdürülebilir kalkınma konuşuluyor. Artık yalnızca parayı yöneten değil. İnsanı merkeze alan bir kalkınma modelinin dünyayı inşa edeceği konuşuluyor. Gençler geleceğimiz diyoruz. Ama gençleri mutlu bireyler olarak geleceğe hazırlamamız lazım. Hele de Gaziantep için yüksek teknolojiye geçmemiz gerektiği için gençleri buna uygun halde yetiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

GÜR: İSTİHDAM ALANI AÇMAK LAZIM

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye’nin genç nüfusunun arttığını ve bu genç nüfusa yeni istihdam alanlarının açılması gerektiğini söyledi. Gür, ”Almanya’nın eş nüfus olarak baktığımızda 3.3 milyon öğrencisi var. Yani Avrupa yaşlanırken, genç nüfus azaldığından istihdama ihtiyaç duymuyor. Ama biz Türkiye olarak yeni genç nüfus ile birlikte 7 milyon beyaz yakalıyı sahaya göndererek yeni bir istihdam alanlarına ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

6.'NCI KEZ AÇILIYOR

İŞKUR’ un, geleneksel hale getirdiği İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 6. kez işveren ve iş arayanları buluşturan fuar başladı. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre salonunda başlayan fuarın, ana teması ise ‘İstiklalin ve İstihdamın Kalesi’ olarak belirlendi. GAİF 2018 fuarına Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları, Kamu kuruluşlarının İl ve Bölge Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, işverenler ve iş arayanlar katıldı. Fuarda binlerce iş arayan iş bulma fırsatı yakalarken, fuarın İki gün devam edeceği belirtildi. HABER MERKEZİ