CHP'li Ali Şimşek, Gaziantep'te kent konseyinin dışında toplumun değişik renklerini içerisine alan bir sivil iradeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Şimşek, "Bu kentte yaşayan ama kent konseyinin içerisinde yer almayan sivil inisiyatiflerin, siyasal oluşumların, kentte öteki haline dönüştürülmüş olan toplumsal ve siyasal kesimlerin yer aldığı bir sivil irade yapısı oluşturulmalı" dedi.

ÜYELER DOĞRU TERCİH YAPTI

Üyelerle yapılacak ön seçimde milletvekilliğine aday adayı olduğunu söyleyen Ali Şimşek, CHP örgütünün özgür iradesine güvenilmesi ve saygı duyulması gerektiğini söyledi. Şimşek, üyelerle yapılan ön seçimin ortaya sağlıklı sonuçlar çıkardığını, bunun da bir önceki ön seçimde görüldüğünü belirterek, "Geçmiş dönemlerde yapılan seçimde CHP örgütünün emekçileri, o seçime özgü konjoktürde parti kamuoyunun, toplumun beklentilerini karşılayacak tercihlerde bulunmuşlardır. Önümüzdeki süreçte de aynı hassasiyetle ve kararlılıkla hareket edecekleri inancını taşıyorum" dedi.

HAKİM GÖZETİMİNDE ÖN SEÇİM İSTİYORUZ

Milletvekili aday adaylarıyla bir araya geldiklerini ve iki konuda anlaştıklarını dile getiren Şimşek, "Milletvekili aday adayı arkadaşlarımızla bir araya gelerek yaptığımız değerlendirmelerde üyelerin katılımı ile hakim gözetiminde bir ön seçim yapılması ve kota kullanılmaması noktasında anlayış birlikteliğini sağladık. Bu konudaki görüşümüzü il başkanlığımıza birlikte yaptığımız ziyaretle ifade ettik. İlçe başkanlıklarımız ve il yönetim kurulumuz ön seçim yapılması noktasında karar almışlardır" diye konuştu.

ANKARA'YA GİDECEĞİZ

Şimşek, il başkanıyla da bu konuyla ilgili görüştüklerini söyleyen Şimşek, "Alınan kararları, CHP örgütünün beklentilerini ve Gaziantep örgütünün öznel yapısını genel başkanımıza ve genel merkez yetkililerine iletmek doğrultusunda kendisinin başkanlığında bir heyetle milletvekili aday adayları ve ilçe başkanlarımızın katılacağı bir ziyaret planlamasını talep ettik. Bu hafta içerisinde bu ziyaretin gerçekleşeceği düşüncesindeyim. Keyfiyet ve takdir genel başkanımız başta olmak üzere partimizin yetkili organlarındadır" dedi.

NİYE ADAY ADAYI OLDUM?

'Ülkemiz ve kentimiz siyasal ve toplumsal açıdan son derece tartışmalı bir karanlığa doğru sürüklenmektedir' diyen Ali Şimşek, neden milletvekilliği düşündüğü ile ilgili sorumuz üzerine şunları söyledi:"Siyaset bir kamu görevidir. Toplumsal duyarlılık taşıyan her arkadaşımızın siyasal yaşamının içerisinde herhangi bir mevki ve makamda bulunmaksızın toplumla içiçe olma noktasında bir duruş sergilemesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhuriyetin tarihsel, siyasal ve manevi mirasıyla hesaplaşılarak Türkiye toplumu başkalaştırılmak ve dönüştürülmek istenmektedir. 2015 seçimleri bu anlamda yürütülen karşı devrimci politikaların bir kırılma noktası olmalıdır. Bu açıdan önümüzdeki süreçte yurtsever, demokrat, aydın ve sorumlu her yurttaşımız ve CHP üyesine önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Uzun yıllardan bu yana siyasetin içerisindeyim, sivil toplum örgütü ve parti kademelerinde önemli görevler üstlendim. Elde etmiş olduğum deneyim ve birikimi, halkımla, örgütümle paylaşmak, onlarla bütünleşerek fark yaratan, farklı bir çizgide milletvekili profilini taşıyacağım iddiasıyla aday adayı olmaya karar verdim."

GAZİANTEP YAŞANABİLİR KENTLER ARASINDA 40. SIRADA

Nasıl bir milletvekili olmak istediği ile ilgili bir sorunu üzerine Şimşek, milletvekilinin, devlet memurluğu anlayışının dışında, fark yaratan, toplumsal renklere dokunan bir siyaset anlayışına sahip olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:"Kentimizde söz ve karar sahiplerinin geçmişte sorumluluk üstlenmiş yöneticilerin vicdan hesaplaşmaları, gerçeklikleri bütün çıplaklığı ile ortaya koymalarına yol açmıştır. Sayın Ökkeş Eruslu kendi milletvekillerini kastederek neredesiniz diye sorarak kentin sahipsiz bırakıldığını söylemektedir. Yine bugün son derece ilgiyle okuduğum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, açıklamalarında da yıllardır marka kent diye ambalajlanan ve süslenerek topluma sunulan Gaziantep'in, çarpıcı çarpık acı gerçeklerini haykırmaktadır. Gaziantep sadece bir imar rantının yaşandığı kent olarak görülmektedir. Ne yazık ki, Gaziantep'teki ekonomik ve sanayi alanındaki gelişmişlik, kentin sosyal, gelişmişliğinin önünde seyretmektedir. Eğitim başta olmak üzere sağlık, ulaşım, güvenlik kentin en önemli problemleri haline dönüşmüştür. Gaziantep'te 91 bin 146 kişi okur yazar değil. 413 bin 714 kişi okuma yazma bilen ancak okul bitirmeyen kişi var. 90 bin ilkokul, 332 bin ilköğretim mezunu nüfus var. Gaziantep, sosyal ekonomik verilere göre eğitim kültür güvenlik gibi kriterler açısından değerlendirildiğinde yaşanabilir kentler sıralamasında 40'ncı sırada bulunuyor. Son üç yılın LYS değerlendirilmesine bakıldığında Gaziantep Türkçe- sosyal puan türünden 81. sıradadır. Göçle gelen nüfusun özellikle Türkçe konusunda yaşadığı dil sorunları devam ediyor. Gaziantep, tarihsel birikim ve zenginliğe yaraşır, ekonomik alanda gösterdiği başarıyı eğitim, kültür ve sanat alanında da sergileyen bir kent olmalıdır."

VERİLER, YARIN İÇİN ÖNEMLİ RİSKLER İÇERİYOR

TÜİK İstatistiklerine göre Gaziantep için öngörülen 2023 nüfusunun 2 milyon 257 bin iken, kentin bugünkü nüfusunun 2 milyon 100 bini aşar hale geldiğini ifade eden Şimşek, "Öngörülmeyen, planlanmayan yönetim anlayışları kentin su rezervleri başta olmak üzere altyapı ve üst yapısına ilişkin önemli problemleri doğurmuştur. Üzülerek görüyoruz ki, Gaziantep'le ilgili veriler kentin sadece bugününde değil, yarınının da önemli riskler içerdiğini göstermektedir. Bu gelişmeleri değerlendirdiğimizde kentin milletvekilinin meclis iç tüzüğüne göre yürütmekte olduğu rutin çalışmaların dışında, kente, kentliye, bu kentte yaşayan toplumsal katmanlara, sorunlara dokunan bir ruhla hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Kentimizde bu anlamda kent konseyinin dışında toplumun değişik renklerini içerisine alan bir sivil iradeye ihtiyaç vardır. Bu kentte yaşayan ama kent konseyinin içerisinde yer almayan sivil inisiyatiflerin, siyasal oluşumların, kentte öteki haline dönüştürülmüş olan toplumsal ve siyasal kesimlerin yer aldığı bir sivil iradeye ihtiyaç var ve biz bunu oluşturacağız" dedi.

Bu anlamda milletvekili olursam, 4 yıllık çalışma planı ve yol haritasını toplumun bütün kesimlerini içerisine alan bir çoğulculuk ve katılımcı anlayışla hazırlayarak halkımızın bilgisine sunacağım" diye konuştu.

HALK GÜNÜ DÜZENLEYECEĞİM

Milletvekillerinin rutin çalışmalarının dışına çıkmadıklarını öne süren Şimşek, milletvekili olması halinde nasıl bir yol haritası izleyeceği ile ilgili de şunları kaydetti:" Yerel siyasetin ve demokrasi kültürünün yerleştirilmesini amaçlayacağım. Bölgesel olarak iki ay gibi periyotlarda halk günü düzenleyeceğim. Yerel siyasetin geliştirilmesi ve siyasete katılımın artırılmasına katkı sunacağım. Üç ayda bir yaptığımız çalışmalarla ilgili bir Gaziantep'te toplumsal ve siyasal örgütlere rapor sunarak hesap vereceğim. Hemşehrilerimiz mail ile 24 saat bana ulaşabilecek ve gönderdiği mailin cevabının diğer okurlar tarafından da okunacağı bir web sayfası oluşturacağım. Klasik bir değerlendirme olacak ama cep telefonum 24 saat açık olacak ve tüm seçmenler bu numarayı bilecektir. İlçelerimiz ve köyler bir program çerçevesinde sürekli ziyaret edilecek, sorunları yerinde tespit edilerek, takip edilecek ve bilgilendirilecektir. Mal beyanım web adresinde güncel olarak halkımızın bilgisine sunulacaktır. Parti örgütümle olan ilişkilerimde, yandaşlık değil, liyakatın yeterliliğini esas alacağım. Parti örgütümüzü ve parti emekçilerini kişisel beklentilerimiz ve gelecek kaygımızın aracı olarak görmeyeceğim. Çalışmalarımızı demokratik özgür, üretken ve nitelikli bir örgüt yapılanmasını toplumun beklentilerini önemseyen bir çerçevede gerçekleştirmeye dönük yöneteceğim."

ALİ ŞİMŞEK KİMDİR?

1965 Gaziantep doğumlu. Gaziantep Üniversitesi kamu yönetimi mezunu. 1989-1999 arasında Şehitkamil belediyesinde iktisat müdürlüğü ve müfettişi olarak görev yaptı. Belediye memurları sendikası,Tümbelsen'in kurucu başkan ve şube başkanı görevlerinde bulundu. 1999 yılında memuriyet görevinden istifa ederek Şehitkamil Belediye başkan aday adayı oldu. Seçim sonrası memuriyet görevine dönmeyerek parlamento dışı kalan CHP'de aktif siyasete devam etti. Kurultay delegeliği, il sekreterliği, il başkan yardımcılığı, parti eğitmeni görevlerinde bulundu. Meral KINACILAR