CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Gaziantep'te müftülükte ve diyanet işlerinde anlaşılmaz şeyler olduğuna dikkat çekerek, "din görevlileri siyasete alet olmamalı. Camilerde verilen vaazlarda tamamen siyasi propagandalar yapılıyor. Nizip'te Müftü aleni şekilde AK Parti'nin tanıtımını yapıyor. Gaziantep Çınarlı Camii'nde verilen vaaz da resmen ayrımcılık yapılıyor ve insanlar hedef gösteriliyor. Son olarak Gaziantep Müftüsü, ziyaret amaçlı randevu verdiği emekli müftü İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile buluşmasını iptal ediyor. Bunlar son derece endişe verici gelişmelerdir"dedi.

MÜFTÜ RANDEVUYU NEDEN İPTAL ETTİ

CHP Parti Meclis Üyesi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği şehrimizde Gaziantep Müftüsünün verdiği randevudan son anda vazgeçmesi şok etkisi yarattı. CHP Milletvekili Ali Serindağ bu gelişme üzerine yaptığı açıklamada, " Sayın İhsan Özkes ilk ziyaretini İl Müftüsü Ahmet Çelik'e yapmak istedi. CHP İl Başkanlığı da günler öncesinden randevu aldı. Ancak randevuya yakın bir saatte, Müftünün aniden il dışına çıktığı gerekçesiyle ziyaret iptal edildi. Bunu nezaketsizlik olarak görüyoruz" dedi.

DİN GÖREVLİLERİ POLİTİKAYA ALET OLMAMALI

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İl Müftüsünden alınan randevunun bir değil iki defa teyit edildiğini belirterek, "İhsan Özkes ilimize geldi, emekli müftü olması nedeniyle il müftüsünü ziyaret etmek istedi. Daha önce il başkanlığımız tarafından randevu alındı. Randevu saatine saatler kala il müftüsünün il dışına çıkacağı, ziyaretin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı belirtilerek randevu iptal edildi. Bunu nezaketsizlik olarak görüyoruz. Sayın Özkes nezaket ziyaretinde bulunacaktı" dedi.

NİZİP'TE CAMİDE SİYASİ ANONS

Din görevlilerinin politikaya alet olmaması gerektiğini söyleyen Serindağ, "Din ayrı siyaset ayrıdır. Siyaset, güç rekabet çekişmesidir. Siyasette gücü eline geçirmek istersin ama dinde bu olmaz. Din siyasete alet edilirse, bu dine zarar verir. Bu konuda en çok din görevlileri dikkatli olmalıdır" dedi.

Nizip'te bayram namazından sonra ilçe müftüsünün camide Ak Parti'nin bayramlaşma programını anons ettiğini iddia eden Serindağ, "Bu yakışık almaz. Diyanet İşleri Başkanı Gazianteplidir tüm bu olaylara el koymalıdır" dedi.

ÇINARLI CAMİNDE VAAZ OLAYI

Bir başka olumsuz gelişmenin ise Çınarlı camisinde verilen vaaz sırasında yaşandığını ifade eden Serindağ, "Ayrımcılık yapar şekilde vaaz verildiğini öğrendik. Bu konu sayın valiye intikal ettirilmiştir. Kafamızı kuma gömemeyiz. Olayları görmezlikten gelemeyiz. Ülke kutuplaştırılıyor ,tehlikeli bir hal alıyor. Olayları takip etsinler yanlış yapan için gereğini yapsınlar. Görmedim, duymadım anlayışıyla ülke yönetilmez. Müftülük mutlaka işlem başlatmalı, valilik işlem başlatmalı" diye konuştu. Meral KINACILAR