Gür, "FETÖ'nün bu ülkeye yaptığı en büyük zulüm ve en büyük alçaklık bu ülkenin genç nesillerini, gelecek sermayesini, iki neslini yok etmeleridir. Onları kendilerine 'terakota' askerleri yaparak yok ettiler" dedi.

GÜL:EĞİTİM CAMİASI ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu iş birliğiyle 11'incisi düzenlenen "Eğitim Meselemiz/Felsefemiz" konulu öğretmen sempozyumu yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, yaptığı konuşmada, iyi öğrenci yetiştirmeye çabalayan eğitim camiasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

GÜR:BU NESİLLERİ YENİDEN KAZANMALIYIZ

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de en büyük sermayenin nesiller olduğunu kaydetti.
Bir toplumu inşa etmek için yer altı ya da yer üstü zenginliklerinin ötesinde, insan kaynağını geliştirmek gerektiğini dile getiren Gür, "Son 30-40 yıl içerisinde iki nesil heba edildi. FETÖ'nün bu ülkeye yaptığı en büyük zulüm ve en büyük alçaklık bu ülkenin genç nesillerini, gelecek sermayesini, iki neslini yok etmeleridir. Onları kendilerine 'terakota' askerleri yaparak yok ettiler. Biz istediğimiz kadar yer altı, yer üstü zenginliğimizle övünelim, bu iki nesli yeniden kazanabilmek adına ne yapabilirsek azdır." ifadelerini kullandı.

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ise buradan dünyaya bir eğitim paradigması çıkmasının vaktinin gelip geçtiğini ifade etti. Sempozyuma 60 ilden yaklaşık 600 öğretmen katıldı. HABER MERKEZ