Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne Türkiye'de yeni gelişmekte olan Algoloji bölümü açıldı. Dünyada ve Türkiye'de gelişmekte olan Algoloji bölümü, Türkiye genelinde 13 uzman atanarak devlet hastanelerinde açılıyor.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne atanan Algoloji Uzmanı Dr. Tülin Arıcı, Algoloji Bölümü hakkında bilgi verdi. Algoloji dünyada gelişmekte olan yeni bir dal olduğunu belirten Dr. Tülin Arıcı, “2 ay önce Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesine atandım. Algoloji ağrı tedavisiyle uğraşan bir bilim dalıdır. Bu ülkemizde yeni bir bilim dalıdır. Son zamanlarda tüm dünyada gelişmekte olan bir bilim dalıdır. 2 yıl önce ülkemizde yan dal uzmanlık sınavı ile anestezi nöroloji ve fizik tedavi uzman hekimleri bu ihtisasa Türkiye genelinde alınmaya başladı. Şimdiye kadar sadece Üniversite Hastanelerinde Algoloji Uzmanlığı varken, artık Devlet Hastanelerinde ve Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde de Algoloji Uzmanları atanmaya başlandı” dedi.

"DEVLET HASTANELERİNDE BU ALAN YENİ

Algoloji bölümünün yeni bir uzmanlık olduğunu vurgulayan Dr. Arıcı, ilk defa Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde uzmanlık alanı oluşturulduğunu ifade etti. Arıcı, “Üniversitelerde hocalar düzeyinde bu işlerle ilgilenen insanlar var. Ancak yan dal olduktan sonra, ilk olarak yaklaşık 13 kişi kadar, bende dahil olmak üzere Türkiye geneli atandık. Devlet hastanelerinde ilk defa böyle bir uzmanlık alanı oluştu” diye konuştu. Algoloji’nin ağrıyla ilgilendiğini aktaran Dr. Arıcı, “Genellikle bizim hastalarımız, diğer bölümlerde doktorların kendileriyle ilgili ağrıya neden olan hastalığı, tedavi ettiklerinde veya tedavi edemediklerinde, ağrıyla baş edemediklerinde, diğer branşlardan doktorlar hastaları, Algoloji bölümüne yönlendiriyor. Biz burada hastalığın sebebinden ziyade, sebebi giderilmeyen ağrının kendisini tedavi etmeye çalışıyoruz. Çünkü burada ağrı artık hastalığın belirtisi değil, hastalığın kendisi olmaya başlamıştır. Yani burada ağrı artık sinyal verici bir mekanizma değil, bir hastalıktır” ifadelerini kullandı. İHA