Gaziantep sanayisinin kurucu babalarından birisi olan merhum Cemil Alevli yarın vefatının 42. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında ve mezarı başında düzenlenecek olan anma törenleriyle anılacak.

42. YIL ÖNCE VEFAT ETMİŞTİ

Cemil Alevli sanayi alanında birçok ilke imza atmış son olarakta 1963 yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunu gerçekleştirerek vefatına kadar yaşamının son yıllarını eğitime adamıştı. Gaziantep sanayisinin ilk çekirdeğini kurarak bölgedeki tekstil potansiyelini harekete geçirmeyi başaran merhum Cemil Alevli vefatının 42. Yılında Gaziantep kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenecek törenle anılacak. GKV’de düzenlenecek anma töreninin ardından ailesi ve yakınları tarafından mezarı başında da bir anma töreni düzenlenecek.

HİZMETLERİ ANLATILACAK

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşundan yeni baştan kuruluşuna ve 1972 yılına kadar gelişmesine önemli katkılar sağlayan Cemil Alevli sanayicilik alanında birçok yönüyle toplumsam kalkınma hamlesinde önemli görevler almıştı. GKV Özel Okulları, Mehlika Alevli ve Cemil Alevli İlköğretim Okullarının kuruluşunu da gerçekleştiren Cemil Alevli 1944 yıllarında Gaziantep'e ilk havaalanının açılması ve geliştirilmesi, DDY'nın kentimizden geçmesi, ilk devlet yatırımı olan Tekel'in açılmasında büyük emekler sarf etmişti. GKV Özel Okullarında düzenlenecek olan anma töreninde Cemil Alevli'nin hayatından kesitler anlatılarak Türk ulusuna ve Gaziantep’e yönelik gerçekleştirdiği hizmetler dile getirilecek. HABER MERKEZİ