Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14 Nisan tarihinde 7. sınıflara yönelik yapılan deneme sınavında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde Alevilik-Bektaşilik sorusuyla ilgili olarak savcılık soruşturma izni istedi.

KALKAN SUÇ DUYUSUNDA BULUNDU

'Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında hangileri bulunur' şeklinde öğrencilere yöneltilen soruda, cevap olarak Hz. Ali sevgisi, On İki İmam sevgisi maddeleri yer alırken, Kur'an sevgisi ve doğa sevgisinin Alevi-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında yer almadığı ifade edilmişti. Bu cevap ile Alevilerin Kur'an sevgisinden uzak gösterildiği belirtilmişti. CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan ileTürkiye Barolar Birliği'nin suç duyurularını içeren dava dosyaları birleştirildi. Savcı, konuyla ilgili Gaziantep Valiliği'nden soruşturma izni istedi.

KİMSE "SEHVEN" OLDU DİYEREK BU İŞTEN SIYRILMAYA ÇALIŞMASIN

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP'li Meclis Üyesi Kalkan, "Bu saygısızlığın kabul edilebilir en ufak tarafı yoktur. Kimse günümüzün modasına uyup 'sehven oldu' diyerek bu işten sıyrılmaya çalışmasın. 'Hak Muhammed Ali' diyen bir inancı, 'Ali bendendir ben Alidenim' diyen Hz Peygamberimizi bilmez misiniz? Kur'anı Kerim'e yazılı Kur'an, Hz Ali'ye canlı Kur'an, bağlamalarına, sazlarına telli Kur'an diyen bir inancı nasıl olur da 'Kur'an sevgisiz' anlatırsınız? Tevhid inancıyla gördüğü her çekirdekte, yeşil yaprakta havada, suda, toprakta doğanın her zerresinde yaradanı ve onun sevgisini gören, duyan, söyleyen Aleviliği nasıl olur da toplumun gencecik beyinlerine böyle aşılamaya çalışırsınız? Bu skandala imza atanların istifa erdemini göstermemesi de ayrıca üzüntü verici bir durumdur. Hiç kimsenin kendi zihnindeki zehirleri,bu toplumun gencecik beyinlerine aşılamasına izin vermeyeceğiz. Konuyla ilgili yapmış olduğumuz suç duyurusunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.