Gaziantepli teknik direktör Hüseyin Kalpar, görev yaptığı Alanyaspor’u tarihinde ilk defa süper lige taşıdı.

Geçen sezon ligin 8’inci haftasında teknik direktör Erhan Altından boşana göreve ikinci bir defa getirilen Hüseyin Kalpar, takımını Play Off finallerinden süper lige taşımasını bildi.

Teknik direktörlük kariyerinde 1999 – 2000 sezonunda Yozgatspor’u süper lige çıkarttıktan sonra 2010 – 2011 sezonun da ise Karadeniz temsilcisi Samsunspor’a süper ligi armağan etti. Kalpar, bu sezon da ligin en kısıtlı bütçeli takımlarından olan Akdeniz ekibi Alanyaspor’u Play Off finallerinde Adana Demirspor’a karşı penaltılardan galip getirerek turuncu – yeşilli ekibi 68 yıllık tarihinde ilk defa süper lige taşıyan isim oldu.

FUTBOL SEVERLER ŞAŞKIN

Gaziantepli futbolseverler özellikle son iki sezonda PTT 1. Ligi temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un yüksek rakamlar harcayarak süper lige çıkmamasına üzülürken diğer taraftan ise kısık bütçeli Alanyaspor’u Gaziantepli teknik direktör Hüseyin Kalpar’ın süper lige taşımasını şaşkınlıkla karşıladı.

Futbol severler, Gaziantepli bu kadar çok teknik direktör varken ve özellikle Hüseyin Kalpar gibi birçok takımı süper lige taşıyanlar varken ayrıca çalıştırdıkları bütün takımlarda başarılı olan Gaziantepli antrenörler tercih edilmezken siyasi kanallardan gelen teknik direktörlerle alınan sonuçlar başarısızlıktır, diye yorum yapmaktan geri kalmadılar.MUHARREM TÜRKOĞLU