Alacak verecek yüzünden çıkan kavgada dükkanını basan şahıslara ateş eden esnaf, evinin önünde oturan yaşlı ve engelli kadın komşusunu vurdu.

Edinilen bilgiye göre olay, Sultan Selim Mahallesi Hüseyinpaşa Caddesindeki bir tuhafiye dükkanında yaşandı. Yaklaşık 10 bin lira alacağının olduğu şahıslarla telefonda tartışan Abdulselam K., çocuklarını dükkanda bıraktıktan sonra üstteki evine gitti. Kısa bir süre sonra dükkandan bağrışma sesleri geldiğini duyan Abdulselam K., ruhsatlı silahını alarak aşağı indi. Dükkanın camlarının kırıldığını fark eden Abdulselam K., içeride bıçaklı şahıslar olduğunu ve çocuklarına saldırmaya çalıştığını görünce içeri girdi.

ENGELLİ BAYAN YARALANDI

Elinde bıçak olan şahıslar, dükkan sahibini elinde silahla görünce ara sokağa girip kaçmaya çalıştı. Abdulselam K., kaçan şahısları kovalayarak arkasından silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Şenyurt Mahallesi Karbeyaz Geçit Sokaktaki evinin önünde oturan ve ayağından sakat olduğu öğrenilen Eşo Altınbaş (72) karnına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı, olay yerine çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken yanlışlıkla komşusunu vuran Abdulselam K. ise olay yerine giden polislere teslim oldu.

GÖZALTINA ALINDILAR

Polis dükkanı basan ve daha sonra kaçan zanlıları da yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan diğer zanlılar da emniyete götürülürken polis olay yerinde inceleme yaptı. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. İHA