(DHA) - GAZİANTEP'te aynı sokakta oturan komşular arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 29 yaşındaki Abdullah Ede öldü, 2 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Vatan Mahallesi 12'nci sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Deniz Çalışan ve Ali Çalışan isimli kardeşler, komşusu olan Abdullah Ede ve Aletin Ede kardeşlerle sokakta alacaklar meselesi nedeniyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbiriyle kavga etmeye başladı. Bıçakların da kullanıldığı kavgada Abdullah Ede olay yerinde yaşamını yitirdi, kardeşi Aletin Ede ve borçlu olduğu Ali Çalışan yaralandı. Kavgaya karışan Deniz Çalışan ise kaçarak izini kaybettirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralı Ali Çalışan'ı 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne, ölen Abdullah Ede'nin cesedi ile yaralı kardeşi Aletin Ede'yi ise Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Ali Çalışan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Abdullah Ede'nin cesedi ise otopsi için morga konuldu. Olayı duyan Abdullah Ede'nin yakınları akın ettikleri morg önünde sinir krizleri geçirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kavganın ardından kaçan Deniz Çalışan'ın yakalanması için çalışma başlattı. Kavgayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.