CHP Mersin Milletvekili PM üyesi Fikri Sağlar, tartışmalara neden olan Gaziantep logosuyla ilgili açıklama yaptı. Logonun, 140 lira değerinde olduğunu, ama 810 bin liraya yaptırıldığı gerçeğinin ortaya çıktığını belirten Sağlar, "Bu logoyu yapan firmanın, 2014 yılında 50 Milyon liralık Türkiye'yi tanıtma projesini ihalesini aldığı da ortaya çıktı. Yani al gülüm, ver gülüm" dedi.

DENETİM DEĞİL, DESTEK OLACAĞIM

Fikri Sağlar, denetim için geldiği Gaziantep'te il binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Fikri Sağlar, Gaziantep ve Kilis'in denetlenmesi konusunda görevlendirildiğini belirterek, "Ama bende denetleme diye bir anlayış yoktur. Ben Gaziantep ve Kilis'in destekleyeni olacağım. Gaziantep örgütümüzü eski günlerimize dönme hususunda destekleyen bir konumda olacağım" dedi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ KARANLIK

Türkiye'nin çok kötü yönetildiğini, geleceğinin karanlık olduğunu söyleyen Sağlar, "Aslında bilinçli olarak Türkiye'nin geleceğini karanlık hale getirdiler. Türkiye'de her gün şehitler evlere ocaklara ateş düşürüyor. Analar ağlıyor. Bunun nedeni Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan, her gün televizyonlara çıkıp kendi kanallarında ülkeye, yurttaşlarımıza yalan söyleyerek greçeklerin üzerini kapatmaya çalışıyor" dedi.

SANDIKTAN ÇIKAN SONUCU KABUL ETMEDİLER

7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkının Erdoğan'ı kaçak saraydan çıkarma ve Ak Parti'ye hükümet kurdurmama doğrultusunda karar verdiğini belirten Sağlar, "O gün sandıktan çıkan sonucu kabul etmediler. 20 Temmuz'dan itibaren Suruç'ta başlayan bombalama ve daha sonra Ceylanpınar'da 2 polisimizin şehit edilmesiyle bir dönemin başlamasına neden oldu. Ankara'da bomba patladı 102 vatandaşımız barış istediği için parçalandılar. Hükümet o günde Ak partiydi. Şunu söylediler, bu bomba patladı Ak partinin oyları üzde 40'dan 43'e çıktı. Bu söz öyle tesadüf söylenen bir söz değil. Davutoğlu, eğer bize oy vermezseniz bombalar patlamaya devam eder, hatta beyaz Toroslarda dolaşır dedi. Ankara'da patlayan 3 bomba sonrasında 4-10 saat arasında faillerin yedikleri yemekten, yattıkları eve varıncaya kadar kamuoyuna serildi. Davutoğlu şunu söyledi. Biz bu eylemi yapanları biliyoruz, eylem yapmadan onları tutuklamak alıkoymak mümkün değil. Yani halkımızla dalga geçer gibi açıklama yaptılar."

SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Dün kol kola gezdiklerini, bugün paralelci ya da terörist diye tutukladıklarını söyleyen Sağlar şunları dile getirdi:"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'dan iyi bir zılgıt yemiş. Gerçi ben onu Cumurbaşkanı olarak görmüyorum. Zaman zaman başbakan, genel müdür, müsteşar konumunda görev yapıyor. Diktatör, tek başına idare ediyor. Hukuk devleti olmaktan çıktık. Ülkede darbe yapılmıştır. Darbeyi yapan Erdoğan'dır. Bütün savcıları göreve davet ediyorum. Anayasayı kabul etmiyorum diyen birisi fiilen bu ülkenin rejimini değiştirdim diyen birisini hala siz başta tutacakmızınız? Eğer hala başta tutuyorsanız, sizde evrensel hukuka yemin etmiş yargı insanları değilsiniz."

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN

Kişisel bilgilerin sızdırılmasının tehlikesine değinen Sağlar, "50 milyon yurttaşın kimlik bilgileri Rusya'da ilan edildi. Hem de kişisel verilerin sağlanmasıyla ilgili yasa çıktıktan sonra. Bu son derece tehlikeli. Şimdi herkesin bilgileri, eviniz, adresiniz, çocuklarınız hatta daha ileriye gidilecek sağlık bilgileriniz kullandığınız ilaca varıncaya kadar her şeyi kullanacaklar. 'Bana bir şey olmaz' demeyin, olacak. Panama belgeleri yayınlandı. On iki dünya liderinin doğrudan 16 dünya liderinin de dolaylı olarak hesapları ortaya çıktı, 128 politikacı var. Dilemem bizdekilerin de hesabı çıkmasın. Dünya artık iletişim çağında. İstediğiniz kadar saklamaya çalışın hiçbir şey gizli kalmıyor. Kimse o gizlediğini ömür boyu mezara kadar götüremiyor." dedi.

AL GÜLÜM, VER GÜLÜM

Gaziantep'in logosunun 140 lira değerinde olduğunu, ama 810 bin liraya yaptırıldığı gerçeğinin ortaya çıktığını belirten Sağlar, "Bu logoyu yapanın, 2014 yılında 50 Milyon liralık Türkiye'yi tanıtma projesini ihalesini aldığı da ortaya çıktı. Yani al gülüm, ver gülüm. Bunların hepsi çıkıyor. Bugün yaptıklarınız yarın mutlaka önünüze serilecektir. Dürüst olanlar, doğru olanlar her zaman ayakta olacaktır. Haksızlıkları yapanların mutlaka birgün hesap vereceklerini bilmeleri gerekir" dedi.

AÇIK HAVA HAPİSHANESİ

Ciddi bir açık hava hapishanesinde yaşadığımızı, coğrafyamızın açık hava mülteci kampına dönüştüğünü dile getiren Sağlar, "Kan akmaya devam etsin yeterki ben başkan olayım diyor. Ciddi bir açık hava hapishanesinde yaşıyoruz. Coğrafyamız açık hava mülteci kampına dönüşüyor. Bugüne kadar Suriyeliler geliyordu. Savaşın en fazla vurduğu yer Gaziantep'tir. Bugün görüştüğüm işadamları diyorlarki iş yapabilmek için Özgür Suriye ordusunun Gaziantep'teki bürosuna haraç yatırmak zorundayız diyorlar. Bu paranın makbuzunu bizden istiyorlar diyorlar. Bütün Türkiye'nin duymasını istiyorum. Türkiye bir aşiret devleti değildir. Akif bey Gaziantep'te IŞİD için kurulmuş hastaneler var dedi. Bir tek yetkili, 'yok böyle bir şey' diyemedi" dedi.

GAZİANTEP'İN EKONOMİSİ DURMUŞ DURUMDA

En fazla silah alan 15. ülke konumunda olduğumuzu belirten Sağlar, "Öğrencilere verdikleri burs parası kadar şarjör alınıyor. IŞİD bomba patlatıyor çocuklarımız ölüyor. Gaziantep'in ekonomisi durmuş durumda. Sadece Gaziantep mi, Adana, Mersin, Hatay'ın ekonomisi durmuş. Kim uğruna, hangi kapris uğruna bu kadar yoksulluk içinde olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bunun sebebi insanlarla mücadele edeceğimizi söylüyorum. CHP 2019 yılında Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına iktidar olarak girecektir. Bunu için çaba göstermektedir. 2019 yılında yapılacak olan 3 seçimde de başarılı olacaktır. Tek güç olarak iktidarda yer alacaktır. 2023 Cumhuriyetinin planlayıcı, kurucusu tahribatı engelleyecek tek parti CHP'dir. Ya demokratik bir ülkede, ya da Recebistan'da yaşamaya hazırlanacağız" şeklinde konuştu

EKİCİ:ÜLKE İYİ İDARE EDİLMİYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ülkemizin son günlerde çok önemli virajlara girdiğini, bunu çok yakından izlediklerini belirterek, "Bizim insanımız bu yapılanlara, bu zulme reva insanlar değil. Maalesef görüyoruzki idare edenlerimiz bu ülkeyi iyi idare edemiyorlar. Devlet, bu hükümet tarafından sağlıklı ve sıhhatli idare edilemiyor" dedi.

KİMLİK BİLGİLERİM SİTEDE

Kişisel bilgilerin gizlililiği ile ilgili bir yasa çıkarıldığını hatırlatan Akif Ekici, "Devletin görevi nedir insanın sağlığını, sıhhatini, hayatını korumaktır. Bununla beraber toplamış olduğu kişisel verilere de sağlıklı bir şekilde sahip çıkabilmektir. Ancak uluslararası bir sitede benim kimlik bilgilerim yer alıyor. Av adresim, T.C. numaram görülüyor. Bütün dünya tıkladığı anda benim tüm kişisel bilgilerime ulaşabiliyor. Ve bu ülkede kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasa çıkarıldı. Demekki kişisel veriler korunamıyor. Nasıl bizim canımızı, hayatımızı, namusumuzu koruyamadığı gibi çocuklarımızın iffetini, namusunu koruyamadığı gibi kişisel bilgilerimizi de koruyamıyor" dedi.

SARAYINDA OTUR

"Sağlık yapısını kaybetmiş bir cumhurbaşkanı herşeye el uzatıyor, bütün kişilerin, şahısların, kurumların yönetimiyle ilgili ben söz sahibiyim diyor. Ey Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı görevini bil, adabınla çekil sarayında otur. O kaçak yaptırdığın sarayında otur. Bizi komşularımızla düşman hale getirme. Toplumu ikiye bölme. Suriye ile bizi savaş haline getirme, dünya var olduğu sürece biz Suriye ile komşu olarak kalacağız. Suriye halkıyla Türkiye halkı birarada yaşayacak. Komşudur, akrabadır. yakındır. Irak'la sınır komşusuyuz. Irak ile bizi karşı karşıya getirme. Ülkenin bu dengesini bozma" diye konuştu.

HUKUK SİSTEMİNİ BOZDULARDevleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız' diyen Ekici, "Bu dünyada görülmemiştir, bir tek Türkiye'de var. 17-25 Aralık hadiseleri tozlu raflara kaldırılsa bile o raflardan indirilecektir. Bu devletin hukuk sistemini bozdular. Silahlı kuvvetlerini darbelediler. Onlarca yüzlerce insanı 5-6 yıl hapiste yatırdılar, sonrada pardon dediler. Şimdi de adını parelel koyduklarını temizlemeye çalışıyorlar" dedi. Meral KINACILAR