Başpınar mevkiinden bulunan merkeze 25 kilometre mesafede olan Aktoprak mahallesini temsil eden Aktoprakspor futbol takımı kendi futbol sahasının yapılmasını istiyor.

Birinci amatör küme de mücadele eden kırmızı – beyazlı takımın kendi mahalle sınırlarında yer alan futbol sahasının iyileştirilerek faaliyete geçirilmesi sözü verilmesine rağmen şu ana kadar hiçbir girişimde bulunulmadı.

1998 ve 2000 yılları arasında amatör müsabakaların oynandığı fakat güvenlik gerekçesiyle bir daha maçların verilmediği Aktoprak futbol sahasının bir an önce yapılarak faaliyete geçirmesini bekleyen kulüp başkanı Erdal Durmuş, yetkililerin verilen sözleri yerine getirmelerini beklediğini söyledi.

GENÇLERİMİZ SPORDAN YOKSUNLAR

Kulüp başkanlığına geldiği günden bu yana Aktoprak mahallesine saha kazandırmak için çalmadık kapı bırakmayan başkan Erdal Durmuş, “1998 ve 2000 yılları arası Aktoprak’ta futbol sahamız vardı. Amatör ligdeki takımlar buraya maçlara gelirdi ve bizde Aktoprakspor olarak deplasmana giderdik. Bu heyecan kalmadı. Avrupa da 15.000 nüfuslu yerlerde en az 3 tesis bulunuyor. Bizde ise 15 yaş ve 30 yaş arası 1.500 kişi bulunuyor ve bir tesisimiz bile yok bu gençler spordan yoksun” dedi.

VERİLEN SÖZLER HAYATA GEÇİRİLSİN

Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin ve Şehitkâmil Belediye başkan Rıdvan Fadıloğlu’ndan söz aldıklarını belirten Durmuş, “Her iki başkanımızda bize yerel seçimler öncesi Aktoprak’a futbol sahası yaptıracağız beyanında bulundular ama şu an baktığımızda hiçbir çalışma yok. Verilen sözlerin sadece söylemde kalmayacağına inancımız sonsuz ancak biz yerel seçimler öncesinde bize verilen sözün hayata geçirilmesini istiyoruz. Buraya yapılacak olan futbol sahasında yetişecek çocuklarımız her türlü kötü alışkanlıklardan uzak hem spor ahlakıyla büyüyecek hem de Türk futbolunun gelişmesinde önemli rol oynayacaktır, ”dedi. MUHARREM TÜRKOĞLU