Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, kurtarmak istedikleri kuzenleriyle beraber Aksu çayı'nda boğulan iki kardeşin Gaziantep'teki evinde yas var.

Piknik yapmak için gittikleri Haydarlı köyünde, Aksu Çayı'nda kuzenleri Duygu Çiçek'i (14) kurtarmak isterken hayatlarını kaybeden Behlül (24) ve Nevzat Çiçek'in (20), Şahinbey ilçesine bağlı Kolejtepe Mahallesi Keleşhoca Sokak'taki evlerinde baba Hamza Çiçek, taziyeleri kabul ediyor.

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BOĞULDU

Acılı baba Çiçek,oğullarının gözleri önünde boğulduğunu belirterek, "İlk önce Duygu girmiş çaya. Sonra onu kurtarayım diye peş peşe atlamışlar. Birkaç kişi daha girmiş suya. Ben amcasıyla masada oturuyordum. Çığlıkları duydum, hemen koştum suya atladım. 2-3 tanesini çıkardık. Oğlumun birisi gözümün önünde battı, gitti" dedi. Bu arada Duygu Çiçek'in babası Seyit Çiçek'in de güçlükle ayakta durduğu ve sürekli gözyaşı döktüğü gözlendi. Öte yandan, Duygu, Behlül ve Nevzat Çiçek'in cenazelerinin bugün Gaziantep Asri Mezarlık'ta toprağa verilmesi bekleniyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

Piknik yapmak için yakınlarıyla beraber Haydarlı köyüne giden Duygu Çiçek ve kendisini kurtarmaya çalışan kuzenleri Behlül ve Nevzat Çiçek Aksu Çayı'nda boğulmuştu. Duygu, Nevzat ve Behlül Çiçek'in cesetleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi su altı arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 4 saatlik çalışmasının ardından bulunmuştu. AA