Zirve Üniversitesi’nde iki yıldır faaliyet gösteren akademik ders destek programı olan Akran Danışmanlarına, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumhur Kılınç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Hınıslıoğlu, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Baylar, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş, Zirve Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Müdürü M. Hüseyin Ertaş, Zirve Üniversitesi Akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

AKADEMİK DERSLER ALIYORLAR

Akran Danışmanlığı uygulaması derslerinde başarısız olan öğrencilerin, bir üst sınıftaki başarılı öğrencilerden birebir ve akademik dersler alarak kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Sadece ders odaklı olmayan program öğrencilerin kendi akranlarıyla birlikte vakit geçirerek okul hayatına uyumlu olmayı ve aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan zenginleşmesini sağlıyor. Akran danışmanı olarak ilgili akademik birim ve Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü tarafından mülakatla seçilmiş olan öğrenciler bir dizi eğitimden geçtikten sonra danışman olarak çalışmaya başlıyorlar. Yardımseverlik ve gönüllülük esaslarının arandığı akran danışmanları aynı zamanda akademik başarı düzeyi açısından başarılı olan öğrenciler arasından seçiliyor. Akran danışmanlarına ders saati karşılığı ücret ödeniyor.

AKRAN DANIŞMANLIĞI ÖNEMLİ

Sertifika programında konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, “Akran danışmanlığı hem öğreticiye hem de öğrenene çok katkı sağlayan bir program. Zirve Üniversitesi olarak bu gibi programlar bizim öğrenci odaklı eğitim anlayışımızda önemli bir yer kaplıyor. Akademisyen olmak isteyen öğrencilerimizi akran danışmanlığını programlarına bekliyoruz. Biz akademisyenlerimizi akran danışmanlığı yapan adaylar arasından seçeceğiz. Öğretmek sabır, özveri ve bilgi ister. Akran danışmanlığı programına katılan öğrencilerimiz ve destek veren akademisyenlerimizi kutluyorum.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ