CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Ekici, savaş psikolojisinin çarşıyı, pazarı vurduğunu söyledi.

Site esnafı Ekici'ye yüksek bedelle aldıkları dükkânların taksitlerini ödeme konusunda yaşadıkları zorlukları anlattı. Şu ana kadar yapılan ödemelerin hep faize gittiğini, borç ana parasının olduğu gibi durduğunu kaydeden esnaflar, Ekici’den destek istedi. Siteye ulaşımda yaşanan trafik karmaşası da görüşmenin ana gündemlerinden birini oluşturdu.

MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

Burada konuşan Ekici, sorunları Meclis gündemine taşıyarak çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti. Türkiye’nin her yerindeki esnafın büyük zorluklar içinde ekmek savaşı verdiğini kaydeden Ekici, şunları söyledi: “Gaziantep esnafının mağduriyeti, diğer bölgelerimizdeki esnafımızdan çok daha büyük. Savaş psikolojisi çarşıyı, pazarı vurdu. İktidar bu yangını perdelemeye çalışsa da alevler büyüyor. Biz bu sorunların takipçisiyiz. Esnafımızın her talebini Meclis gündemine taşımaya gayret ediyoruz. Buradaki esnafımızın gündeme getirdiği sorunları da Meclis kürsüsüne taşıyacağım ve taleplerinin de sonuna kadar takipçisi olacağım”.

KÜSBEOĞLU'NU DA ZİYARET ETTİ

CHP’li Ekici, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ndeki esnafı ziyaretinin yanı sıra Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve yönetimine de bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmede Ekici, esnafa yönelik çalışmaları birlik başkanı Küsbeoğlu ve yönetimine aktararak esnafın ve meslek odalarının sorun ve talepleri konusunda istişarelerde bulunuldu. HABER MERKEZİ