Seçim sonuçlarını değerlendirmek için düzenlenen toplantıda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den, seçim sonrası yaptığı Uhud ve Hendek savaşıyla ilgili açıklamasını sordu. Ekici, "Uhud savaşı kafirlere karşı verilen bir savaştı. Yani yüzde 49 dindarda yüzde 51 dinsiz mi? Bu soruya Fatma Şahin'in ben cevap vermesini istiyorum" dedi.

Milletvekili Mehmet Gökdağ, İl Başkanı Mustafa Doğan'ın da katıldığı basın toplantısında 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Ekici, "Oyumuzu yüzde 5.86 artırmışız. Ama 7-8 bin oy artımı artırma değildir. 16.4 oy oranıyla 7 Haziran'daki oy oranını koruduk" dedi.

BİZİM GÜCÜMÜZ HALK GÜCÜYDÜ

Ak Parti ile eşit olmayan şartlarda yarıştıklarını belirterek, "İktidar hükümet imkanlarını her türlü hukuksuz adaletsiz şekilde kullanan bir yapıyla karşı karşıyaydık. Belediyelerin imkanları, sermaye imkanı tamamı bir tek partinin kontrolünde ve güdümünde gerçekleşti. Bunun karşısında bizim gücümüz halk gücüydü. İl, ilçe başkanarına yöneticilerine, vermiş oldukları mücadele ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HALKIMIZ BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ

'Beklediğimiz sonucu almadık. Samimiyetle söylemek gerekirse seçimin galibi AKP'de beklediği sonucu almadı' diyen Ekici, "Çünkü daha aşağılarda bir sonuç bekliyordu. Beklediğinin çok üzerinde bir sonuçla çıktı. Kamuoyu araştırma şirketleri hiçbirisi AKP'ye 43-44'den fazla oy vermedi. Ama maalesef yüzde 49 ile seçimi aldılar. Biz sosyal demokrat bir partiyiz demokrasiye inanan insanlarız. Biz halkın iradesine son derece saygılıyız. Seçmenimiz halkımız bize muhalefet görevi verdi. Biz bu muhalefeti en keskin şekilde en hızlı en yapıcı şekilde gerçekleştirmek için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Ama yapıcı bir muhalefet yapacağız, çünkü ülkenin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

HAKSIZLIK YAPANLARIN YAKASINDAN TUTARIZ

13 yıldır ülkenin ekonomisinin iyiye gitmediğini, ülkede ayrışma, kamplaşma yaratıldığını belirten Ekici konuşmasına şöyle devam etti:"Özellikle son 5 yılda toplum keskinleştirildi, ayrıştırıldı. Biz bu ayrışmayı ortadan kaldırmak, birleşmeyi sağlamak için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Hem Gaziantep'te hem mecliste yapıcı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Haksızlıklara geçit vermeyeceğiz. Haksızlık yapanların yakasından tutup hesabını soracağız. Hem şehrimizde hem ülkemizde yanlışlık haksızlık yapılmaması için elimizden gelen her türlü çabayı sarfedeceğiz."

AKP YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

'Seçimi bir tarafa bıraktık odaklanmamız gereken ülke sorunları' diyen Ekici, "Hukuk, eğitim, adalet, imar yasası, uluslararası ilişkiler, ihale yasası sorunlarının yanısıra ülkemizin iki çok önemli sorunu var. Ekonomi ve terör olayları. AKP yetkililerine şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bu saatten sonra yapıcı, birleştirici, bütünleştirici olun, zafer sarhoşluğuna kapılıp yanlış ve haksız yöntemlere başvurmayın. Halkın üzerindeki korku ve terör baskısı sona erdirilmeli" dedi.

FATMA ŞAHİN'E SORDU

Belediye başkanlarına da bir çağrısı olduğunu söyleyen Ekici, "Sayın Fatma Şahin, geçen gün çok acı ve üzüntü verici bir açıklama yaptı. Ben sizlerin aracılığınızla soruyorum bu Uhud savaşı, Bedir savaşı nedir. Nasıl bu savaşları 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerine benzetir. Uhud savaşı kafirlere karşı verilen bir savaştı. Yani yüzde 49 dindarda yüzde 51 dinsiz mi? Bu soruya Fatma Şahin'in cevap vermesini istiyorum. Fatma Şahin bir belediye başkanı aynı zamanda bir hanımefendi. Bu sözler yakışmıyor. Toplum böyle ayrıştırılırsa kaygı endişe yaşanır. Şahinbey belediye başkanı seçim sırasında bir açıklama yaptı. Ümmetin lideri Gaziantep'e geliyor dedi. Türkiye 100 yıllık bir cumhuriyettir. Kendini bilmez 3-5 kişinin söylediği lafla cumhuriyetin bir tek C'sinin noktasına dokunamazlar. Bunu bilmeleri gerekir. Aklını başlarına toplamaları gerekir ve ağızlarından çıkanın hesabını vermek zorundalar. Bir şehrin belediye başkanı seçim sırasında çalışır siyasetini yapar seçildiği gün o seçildiği bölgenin belediye başkanıdır. Yalakalık uğruna bu söylemleri söylüyorlar. Biz toplumu bütünleştirmeden yanayız" diye konuştu.

EKONOMİ DİBE VURDU

Başkanlık sisteminin yeniden gündeme getirilmesine tepki gösteren Ekici, "Cumhurbaşkanı da yerinde oturursa, bu gerginlikler azalır ama çıkarda başkanlığı kamuoyunun gündemine getirirse buna bu ülkenin tahammülü yoktur. Ekonomik olarak dibe vurmuşuz. 22 miyon açlık sınırında insandan bahsediliyor" dedi.

SOSYOLOJİK TAHLİL GEREK

HDP ve MHP'nin oylarının Ak Parti'ye gitmesinin sosyolojik olarak araştırılması gerektiğini söyleyen Ekici, "Farklı bir seçim yaşadık. HDP ve MHP'nin ciddi oy kaybı oldu. iki ayrı partinin tabanları AKP'ye gidiyor. Biz oyumuzu yüzde 5.86 artırmışız. 7-8 bin oy artımını artırma değildir. Ancak HDP ve MHP'nin oylarının Ak Parti'ye gitmesinin sosyolojik tahlinin iyi yapılması lazım. İki tane zıt kutubun tabanları Ak Parti'ye kayıyor" dedi.

NE ARTIRDIK, NE EKSİLTTİK

CHP'nin projelerinin doğru olduğunu, zira kendi projelerine başka partilerin sahip çıktığını dile getiren Ekici, "Bizim projelerimize sahip çıktılar, demekki biz doğruyu yaptık. Çalışmalarımız mükemmeldi. Gaziantep örgütü son yıllardaki en iyi performansını sergiledi. Ama halkımız söylemlerimize güvenmedi. 16.4 oyumuz, 16. 4'te kaldı. Ne oyumuzu artırmışız ne eksiltmişiz. Demekki projelerimizi anlatırken eksiklik yaptık. Başarısızlık dememek lazım başarıyı yakalayamadık demek lazım" dedi.

GÖKDAĞ:HALK BİZE DENETİM GÖREVİ VERDİ

Mehmet Gökdağ da, 1 Kasım seçimlerinin dünya tarihinin en adaletsiz, en baskıcı, şiddetin şantajın ekonomik kaynaklarının hoyratça kullanıldığı bir seçim olduğunu söyledi. Gökdağ, "Bu kadar baskıya, şiddete, şantaja direnen CHP örgütünü bir kez daha kutluyorum. Sosyal demokrat bir partiyiz, ideallerimiz var. Halk bu seçimde bize denetleme görevi verdi. Gerçekten yaşanacak bir Türkiye oluşması noktasında çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Önümüzde bir süreç var. Bozulan tepe taklak olan ekonominin iyileştirilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması komşularımızla barış içinde yaşama önceliğimiz olmalıdır" dedi. Meral KINACILAR