Ligin altı gerçekten ateş çemberi.. Eskiden iki maç kazanan takım üstlere tırmanabiliyordu.. Ama bu sene bir haller oldu..

Gaziantepspor o kadar kayıp vermiş ki, üç maçta 7 puan topladı yine alttan kurtulamıyor..

Niye, çünkü alttakiler de kazanıyor.. Kimse pes etmiyor yani..

Bakın Elazığspor’a.. Yılmaz Vural’ın ekibi müthiş bir direnç gösteriyor ve Gaziantepspor kaçıyor, onlar yakalamaya çalışıyor..

Akhisar’da öyle bir takım.. Deplasman karneleri Gaziantepspor’a göre iyi.. Ama buna karşılık Gaziantepspor’un da evinde başarısı var..

Başarı dedim de, puan cetveline baktınızmı hiç.. Gaziantepspor tarihinde kolay kolay rastlanmayan sonuçlar almış..

Mesela bu sezon Kamil Ocak’ta oynadığı maçlarda hiç BERABERLİĞİ yok..Ya kazanmış ya kaybetmiş.. 12 maç oynamış 7’sini kazanmış, 5’ini kaybetmiş..Gerçekten çok ilginç bir istatistik..

Bugün Akhisar karşısında kaybetme gibi lüksü yok..Ne yapıp edip kazanmak zorunda.. Ama bu iş o kadar kolay değil.. Çünkü Akhisar iyi savunma yapıyor..Gol bölgelerine Gekas’ı aldıktan sonra gol atmaya da başladılar.. Orta sahada görev yapan oyuncuların defansif anlayışları Gaziantepspor’lu orta alan oyuncularından daha fazla..Defans orta alan bütünlüğünü iyi yapıyor ve geniş alan bırakmıyorlar..

Dahası Gaziantepspor’un defansı o kadar güvenli bir defans değil..Hata yapma ihtimalleri çok yüksek..Bunu en net şekilde Antalya maçında gördük.. Adamlar leblebi gibi goller attı ve yıllardır hiç görmediğimizi utanç skorunu bize yaşattı..

Geçen hafta Elazığspor’a mağlup oldular ama Cüney Çakırzede olduklarını tüm sporseverler net şekilde izledi..

Bunları belirtiyorum, çünkü sakın ola ki, Gaziantepspor rakibinin ligdeki konumuna aldanmasın.. Akhisar özellikle deplasmanlarda iyi oynuyor ve çok iyi savunma yapıyor..

Bakalım Bülent Hoca, bugün sahaya nasıl bir onbir çıkaracak ve her hafta olduğu gibi oyuna sonradan yaptığı müdahalerdeki başarısını (Antalya hariç) nasıl devam ettirecek, hep birlikte göreceğiz..