Kentsel dönüşüm değil, sosyal dönüşüm yapacak

* Şehitkamil'i baştan imar etmek lazım

* Avrupa cennet gibi yeşil, Gaziantep'te niye yok diye kendi kendimi yiyorum

* 1 Trilyon 350 bin liraya 4+1 daire satılıyor. Ne manzarası satıyorsun?

* Kasaya sahip olursan Şehitkamil'in para sorunu yok

* Gaziantep'in içerisinde bu kadar yoksul insanların yaşadığını bilmiyordum

MHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdoğan, Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'ye seçim çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi verdi. Mustafa Akdoğan, belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği 41 projesiyle Şehitkamil'i 5 yıl içerisinde Avrupa standartlarına taşıyacağını söyledi. Kentsel dönüşüm projesi yerine sosyal dönüşüm projesi uygulayacağını belirten Akdoğan, " Şehitkamil'i yeni baştan imar edeceğim" dedi.

ÖNCE ALTYAPI

Hedefinin Şehitkamil'de yaşayan insanların nefes aldıkları heryere dokunmak olduğunu söyleyen Akdoğan,"Bugün Avrupa'ya gidip geliyorlar ancak Avrupa'nın neresine bakmışlar bilmiyorum ama Gaziantep'e hiç birşeyini entegre etmemişler. Öncelikle, Gaziantep'in, Şehitkamil'in altyapısını tamamlamadan üst yapı yapmanın çok anlamı yok. Almanya'daki otomotiv fabrikalarına gittim. Önce alt kasayı tamamlıyorlar, motoru koyuyorlar sonra üst kasayı koyuyorlar. Bizde ne hikmetse Gaziantep'te önce kaportayı koyuyorlar sonra içten motor koymaya çalışıyorlar. Olmuyor tabi ve sonra yarı yolda bırakıyor. Onun için Gaziantep'te Şehitkamil'i baştan imar etmek lazım" diye konuştu.

SOSYAL DÖNÜŞÜM PROJESİ NEDİR?

'Benim kentsel dönüşüm projem yok, sosyal dönüşüm projem var' diyen Mustafa Akdoğan, sosyal dönüşüm projesiyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi:"Karşıyaka'daki, Kayaönü'ndeki yerleri kentsel dönüşüme sokuyorlar. Adam altta, oğlu üstte oturuyor, en altta ise dükkanı var. Siz bu adamdan evini 200 bin liraya alıpta 75 metrekare bir yere hapsederseniz, Allah katındada, kulluk hakkı olarak da, vicdanen de rahatsız olursunuz. Alın orayı istimlak edin, adamın evini verin, çocuğunun da evini verin, dükkanı ile ilgili de ona gelir sağlayacak bir ev verin ve insanların yaşam standardını değiştirmeyin."

BETON GÖRÜNTÜSÜNDEN NEFRET EDİYORUM

Şehitkamil halkını toplu yaşama, kaliteli yaşama alıştıracaklarını söyleyen Akdoğan, "Parklar, oyun alanları, yeşil alanları ile Şehitkamil'i bütünleştireceğiz. Çünkü Şehitkamil'e hakikaten yukarıdan baktığımda beton görüntüden nefret ediyorum Avrupa'ya gittiğinizde görüyorsunuz indiğiniz zaman cennet gibi alanlara iniyorsunuz. Gaziantep'te niye yok diye ben kendi kendimi yiyorum. Ağaçlandır, heryeri ağaçlandır" dedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Otopark sorununu da çözeceğini dile getiren Mustafa Akdoğan, "Çok katlı otopark için istimlak yapacağız. Şu değnekçileri ortadan kaldıracağız ve sıkışan trafiği ortadan kaldıracağız. Gerek yaşam alanları gerekse alışveriş merkezleri civarında çok ucuza otoparklar sunacağız. Bir vatandaş 10 kuruşluk malzeme alacak, 10 dakika için otopark parası veriyor. Biz göreve geldiğimizde vatandaş aracını 1 saat ücretsiz parkedebilecek, 1 saatten sonra ücretlendirme 1 TL''den başlayacak" dedi.

ŞUNUN BUNUN ARSASI DEMEYECEĞİM

Göreve geldiğinde yeni imar alanları açacağını, ana arterleri yaparken altyapıyı bitireceklerini ifade eden Akdoğan, "Yeni imar alanları açarken, şunun, bunun arsası dinlemeyeceğim. Yeni açtığım imar alanlarında hastaneler, okullar, karakollar, sosyal tesisler, itfaiye, camiler herşeyin yeri tesbit edilecek. Sonra ana arterleri yapacağız ve ana arterleri yaparkende altyapılarını bitireceğiz. Şehitkamil'e belediye başkanı olduğum gün hiç bir elektrik direğini, hiçbir iletişim kablosunu yer üstünde tutmayacağım. Bedeli ne olursa olsun yeraltı çalışmalarını bitireceğim. Yağmur yağdığında gitmeli bir damla suyun kalmaması gerekiyor önce onları bitireceğim. Ana arterleri, ara arterleri yapacağım, yok buraya geldim, Mehmet efendinin evi oradan, geri dön, böyle bir şey. Ana arterler olacak ve ara arterler baştan aşağı gidecek" diye konuştu.

NE MANZARASI SATIYORSUN?

Gaziantep'te arsa ve konut fiyatlarında şişirilmiş fiyatlar olduğunu belirten Akdoğan, "İstikbal'in orada yolun bir tarafı 300 bin lira, karşısı 4 milyon. Şişirilmiş fiyatlar var, terslik var. Ne manzarası satıyorsun. 1 Trilyon 350 bin liraya 4+1 daire satılıyor. İstanbul'da bir arkadaşım 8+1 villa satıyor, 1500 metrekare üstelik Büyükçekmece'yi görüyor fiyatı 1 Trilyon" dedi.

ŞEHİTKAMİL'İN PARA SORUNU YOK

Göreve gelirse gece gündüz çalışarak Şehitkamil'i 5 yıl içerisinde Avrupa standartlarına taşıyacağını ve şeffaf bir belediyecilik yapacaklarını kaydeden Akdoğan şöyle konuştu:"Bizimle Şehitkamil'e hizmet gelecek. Belediye başkanı olursam, buranın bir kuruşu benim boğazıma geçecekse, soframa gelecekse Allah bana kısmet etmesin. Tüm ihalelerimiz şeffaf olacak. Televizyon kanalımız olacak. Satarken de alırkende. Satarken açık artırma, alırken açık eksiltme ile herkesin gözü önünde olacak. Kasaya sahip olacağız. Kasaya sahip olursan Şehitkamil'in para sorunu yok" dedi.

TUGAY'I KALDIRACAĞIM

Projelerinden birinin de Tugay'ı kaldırmak olacağını söyleyen Akdoğan, "Çünkü Askeriye şehrin içinde kaldı. Takas usulüyle kaldırabiliriz. Buranın 13 bin dönüm arazisi var. Orayı Gaziantep'e kazandırdığınızı düşünün. Çok güzel olur. Bunun gibi çok projemiz var. Tugay yolunda şu anda bir çalışma var. Orada yol genişletilmiyor, üst geçit yapılıyor. Ancak şu anda orada üst geçite ihtiyaç yok. Dülük'ün oradan bir giriş kavşağı var zaten. Orayı yapmaktan ziyade oranın görüntüsünü ve altyapısını bitirmek lazım. Maalesef onu yapmadılar" dedi.

GAZİANTEP'TE BU KADAR YOKSUL İNSAN MI YAŞIYOR?

Mahalle olan köylerin büyük sıkıntılar yaşadığını, hayatlarının zorlaştığını anlatan Akdoğan, "Köylere gidiyoruz. İnanılmaz derecede sıkıntılar var. Köylerin mahalle olmasıyla birlikte bu insanlar ev yaptıramıyorlar çünkü imar izni istiyorlar, ruhsat istiyorlar, proje istiyorlar. Bir köylü vatandaş 15-20 lira parayı verebilir mi? Kuyu sularına, musluklarına saat bağladılar. Evin içerisine giriyorsun inanılmaz bir yoksulluk. Kendinizi Avusturya"nın Schönbrunn sarayında yaşıyoruz gibi hissediyorsunuz. Sıvasız, boyasız bir ev. Bir tane ampul ve kapı yok, bez ile kapatmışlar. Yazık günah ya. Ben Gaziantep'in içerisinde bu kadar yoksul insanların yaşadığını inanın bilmiyordum" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI REİS'TİR

Vatandaşlardan aldıkları şikayetlere de değinen Akdoğan, "Bunlar 4 yıl 9 ay halktan uzak yaşamışlar. Şimdi geliyorlar ancak bizim için bitti diyorlar. Şu ana kadar hiçbir hizmetlerini görmedik diyorlar. Bize malzemeyi kendileri veriyorlar. Belediyecilik zor bir meslek değil aslında, yeterki siz topluma inin, sorunları dinleyin. Biz Şehitkamil'i Şehitkamil halkıyla birlikte yöneteceğiz.Her tenkit bir takdirdir. Gaziantep'e, Şehitkamil'e şeffaf hizmet edeceğiz. Harama göz dikilmeyecek, herkesin sorunları dinlenecek. Belediye başkanına reis derler, reissen sen bunların sorunlarını dinlemek zorundasın" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR