*Başkan yardımcılarım ve danışmanlarım Kuran-a el basacak

*Köylere gidince Gaziantepli olmaktan gerçekten utanıyorum

*Kafamı kesseler de yeraltına su kanalları yapacağım

*Şehitkamil'de 405 bin kişi oy kullanacak. Yüzde 35 alan kazanır.

MHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdoğan'la seçime sayılı günler kala seçim çalışmalarıyla ilgili konuştuk. Şu ana kadar 50 bin kişinin elini sıktığını, halktan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Mustafa Akdoğan, 30 Mart'ta kazanması halinde Şehitkamil'in köylerini Amsterdam yapacağını söyledi.

2 Kasım'da adaylığının açıklandığını ve 90 gündür bifiil sahada olduğunu söyleyen Mustafa Akdoğan, "Elini sıkmadığın esnaf ve insan grubu çok az kaldı. Zor bir süreç oldu, biraz yorulduk. Cuma günü saat 17:00 seçim yasağı başlıyor. Sandıktan çıkacak oy neyse saygı duyacağız. Kazanamazsak sağlık olsun diyeceğiz, kazanırsak halkımıza hizmet edeceğiz. Halkımız kimin daha iyi hizmet edeceğine, kimin daha dürüst yöneticeğine inanıyorsa ona oy versin. İnşallah sonradan verdikleri oydan pişman olmazlar" dedi.

Seçim çalışmaları sırasında Şehitkamil'e hiçbir şey yapılmadığını gördüğünü anlatan Akdoğan, "İnanın köylere gittim sorun yumağı, mahallelere gittim sorun yumağı, şehir merkezi sorun yumağı. 10 yıldır alandalar, bin küsur proje açıkladılar iyi de Gaziantep'in sorunlarını yeni mi gördüler, eksikleri yeni mi gördüler. Çok kızgınım, bu projelerin daha önce yapılması gerekirdi. Köylere gidiyorum Gaziantepli olmaktan utanıyorum. Onlar orada yoksulluk, çile çekiyorlar biz burada rahat bir şekilde yaşamaYa çalışıyoruz. Vicdanımız sızlıyor" dedi.

KÖYLERE ÇATILI MODERN EVLER

Köylerde fakir insanların çocuğunu evlendirmeye kalktığı zaman, kendi arsasına ev yaptırmak istediğini, ancak vatandaşa 'git proje çizdir, iskan, imar izni al öyle gel dendiğini söyleyen Akdoğan, "Köylülere söz veriyorum dedim, onlara Avrupa standartlarında ev projesi çizeceğim. Alt üst evler yapağız, üstü dam olmayacak, çatılı evler çizeğim, görünümü değiştireceğim. Antep'in köylerini bir Amsterdam yapacağım. Benim en büyük hayelim bu. Diğerleri de o evlere dönüş yapacaklar. Benim asli görevim bu. Ayrıca kaçak yapı yapan 5 binin üzerinde eve ceza kesildi. Cezalar bekletiliyor. Seçim bittikten sonra tak diye o cezalar ellerine gelecek. Yani kanuni bir cezaysa niye bekletiyorsunuz?" dedi.

YERALTINA SU KANALLARI YAPACAĞIM

'Projemiz çok. Olmayacak bir şey yok, yeterki inanın yola çıkın' diyen Mustafa Akdoğan şunları söyledi:Şehir içinde yapılacak çok iş var. Kafamı kesselerde yeraltına su kanalları yapacağım. Yağan yağmur, eriyen karların hepsi kanala girecek, oradan tanklara, tanklardan arıtmaya, arıtmadan halka gidecek. Çünkü Türkiye'yi bekleyen bir kuraklık var. Bugün Hollanda yağmur suyundan kullanıyor. Bir damla suyu heba etmiyorlar. Su satsalar satarlar. Yağmur sularını değerlendirmek lazım. Önce yerin altını bitireceğim, iletişim, elektrik, enerji, doğalgaz herşey yeraltına inecek. Yeni açtığım yerlerde ana arterlerin üzerinde farklı bir proje uygulatmayacağım, kat serbestliği vereceğim bir caddeye girdiğiniz zaman bütün evlerin cephesi aynı olacak. Bunun yanısıra Gaziantep'in meydanı yok. Nereye giderseniz gidin, dev meydanları var. Var mı Gaziantep'te. Kamil Ocak'ın yerini TOKİ'ye verdiler. Ne olacağı belirsiz. Çok katlı otopark yapacağım. Değnekçilere izin vermeyeceğim. Herkesin eline bir ağaç, bir fidan vereceğim. Evler cennet gibi yeşil alanların içinde kalmalı. Ağacın sana ne zararı var. Tüm bunları yapmak için kaynağımız var. Şehitkamil'in öz kaynağı var" dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜMÜZ ÇÖKTÜ

2005-2006 ulaşım master planının kendisinin projesinin birebir aynı olduğunu söyleyen Akdoğan, "Bana ciddi bir danışman ile mi çalıştın diyorlar. Gaziantep'in sorunları belli, aklın yolu bir. Kentsel dönüşüm yerine sosyal dönüşüm projem var. Bin metrekarelik yeri istimlak ettiğin zaman, 15 kat çıkarsan, karşılığında 2 daire versen bile, maliyeti kurtarıyor, yüzde 22.5'a geliyor, bugün imarlı alanlarda arsa payları yüzde 60'a çıktı. Geri kalanları ne yapacaksınız. Bir sefer Toki'ye iş yaptırmayacağız. Çünkü inşaat sektörümüz çöktü. Para burada kalmıyor, para gidiyor. Gelirlerin yüzde 5'i belediyelere aktarılıyor. Yüzde 5'te TOKİ vasıtasıyla Ankara'da, o yüzde 5'in burada kalması gerekiyor. İnşaat firması kendi bedelini alacak, geri kalanı belli bir ücret karşılığı, kar etmeksizin halka uygun fiyata verilecek. Çünkü Gaziantep'in şu anda yüzde 50 gibi bir kesimi kirada oturuyor. Bunlar ev sahibi olmak zorunda. Geri kalanlar daireler onlara satılacak. Site şeklinde olacak binaların altında otoarkı olacak, taziye evleri olacak. Taziye evleri kadınların erkeklerin birlikte kabul edeceği, abdest alacağı, namaz kılacağı, dışarıdan misafir geldiği zaman 3-5 kişiyi yatırabilecekleri alanları olacak" diye konuştu.

YÜZDE 35 OY ALAN KAZANIR

Şu ana kadar 50 bin insanın elini sıktığını söyleyen Mustafa Akdoğan, "Bana gelen samimiyetin yüzde 50'si yalansa yüzde 50'si bana yeter. Ama yüzde 100'ü yalansa birşey diyemem. Hiçir tepki ile karşılaşmadım. Ben her insandan söz alarak çıktım. Ben herkesin başkanı olacağım. Sandıktan ne çıkarsa sandıklarımıza seçmenimize de sahip olacak. Bu seçimlerde Şehitkamil'de 405 bin kişi oy kullanacak. Yüzde 35 oy alan kazanır. Şehitkamil'de halkın, milletin bir kuruşu benim kursağıma düşmeyecekse benim soframa girmeyecekse, Allah nasip etsin ama, haram düşecekse Allah nasip etmesin. Hiç gereği yok. Çünkü vebal işi. Ben belediye başkan yardımcıları, danışmanlar ve meclis üyelerinin hepsine Kuran'a el bastıracağım. Buna yemin ediyorum. Rüşvete, yolsuzluğa, harama, ellerini sürmeyeceklerine dair. Sürdükleri an yakaladığım an dava açarım. Ben mahkemeye veririm. Hiç kusura bakmasınlar" şeklinde konuştu.

Belediye başkanı seçilmesi halinde basından da söz isteyen Akdoğan, "Beni eleştirin, beni övmeyin" dedi.

Meral KINACILAR