Dünya petrol rezervlerindeki artıştan dolayı düşen benzin fiyatları sürücülerin yüzünü güldürüyor. Düşen benzin fiyatlarının yanında bir de dağıtıcıların kar payı düşürülünce benzinin fiyatı 6 ay içinde yüzde 16 düştü ve litre fiyatı 29 ay öncesine geriledi.

En yüksek fiyata ulaştığı 20 Haziran 2014'ten bu yana 50 litrelik bir depoyu doldurmanın maliyeti 40 TL'ye kadar düştü. Düşen fiyatlardan sürücülerde memnun pompacılar da. Akaryakıtta son gelen indirimlerle birlikte fiyatı ençok düşenler arasında hızla ilerleyen benzin fiyatları 20 Haziran 2014'de 5.15 TL iken son gelen indirimlerle birlikte 4.32 TL oldu.

Fiyatı düşen akaryakıt araç sürücülerinin yüzünü güldürdü. Şoförler, "Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeler arasındayız. Türkiye olarak güçlü ve zengin bir ülke olabiliriz fakat enayide değiliz.Devletimiz benzindeki bu vergileri kıssa bizler toplum olarak en pahalı benzini kullanmayız. Bu indirimler yeterli değil fakat başlangıç için çok iyi.Dünyada meydana gelen benzin fiyatlarındaki düşüşün yansıması Türkiye'yede geldi. Bayi ve dağıtıcı kar payı düşürüldüğü için akaryakıt fiyatlarında bir düşüş oldu" dediler.

İŞTE SÜRÜCÜ VE POMPACILARIN YORUMU

AHMET ATALAR ( ŞOFÖR)

"DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİN KULLANAN ÜLKELER ARASINDAYIZ"

"Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeler arasındayız. Türkiye olarak güçlü ve zengin bir ülke olabiliriz fakat enayide değiliz. Benzin fiyatlarındaki bu düşüş bizim için çok iyi oldu. Dünya bizden daha ucuza benzini kullanırken biz neden bu benzini bu kadar pahalıya kullanalım. İnşallah benzin fiyatları bizim ülkemizde dünya fiyatlarının altına düşer. İngiltere, Amerika düşük fiyata benzin alırken bizim benzinimiz niye bu kadar pahalı. Dünya petrol rezervinin yarısına sahip ülkeler hep bizim çevremizdeyken Avrupa'daki ülkeler bizden daha ucuza kullanıyorlar. Belki bu indirim şuanda bizim için yeterli değil ama daha sonra gelecek indirimlerin habercisi olduğu için hükümetimize indirimlerden dolayı teşekkür ediyoruz. İndirim dünya petrol rezervlerindeki artıştan dolayı oldu. "

ABDULLAH KAYA (ŞOFÖR)

"DÜNYADAKİ PETROL FİYATLARININ DÜŞMESİ AVRUPA'NIN ELİNDE"

Ben 68 yaşındayım . 1950'den beride aklım erer benzin fiyatlarında bu zamana kadar çok fazla bir düşüş olmadı. Bunun nedenide ülkemizin petrol rezervlerinin yetersizliğidir. Şimdiki indirimse dünya petrol rezervlerindeki artıştan dolayı oldu. Akaryakıt fiyatlarına şirket ekliyor, vergi ekliyor, pompacı ekliyor derken fiyatlar bu kadar artıyor. Allaha şükür bugünler gördüğümüz en güzel günler bizler bu günlere kadar çok kötü günler geçirdik çok fazla derecede yokluk çektik şuanda çok rahatız. Dünyadaki benzin fiyatlarının düşmesi Avrupa'nın elinde olan birşey büyük şirketler İslam Devletlerini çökertmek için bu fiyatları düşürüyorlar yani anlayacağınız bu devletleri dizginlemek için bir yandan savaşla insanları avlıyorlar bir yandan da benzinle insanların ekonomisini vuruyorlar.

MEHMET AY(ŞOFÖR)

"BU İNDİRİMLER YETERLİ DEĞİL FAKAT BAŞLANGIÇ İÇİN ÇOK İYİ "

"Bu indirimler böyle yapılıyor ama yılbaşından sonra gene zam olacağını düşünüyorum yani bize kaşıkla veriyorlar kepçeyle istiyorlar. Dünyanın pahalı benzinin biz kullanıyoruz bunun nedeni de benzinden alınan vergiler. Türkiye'de araç bolluğu da var dünya genelinde en çok araç bizim ülkemizde. Her sene yeni bir araçla birlikte küçüğümüzden büyüğümüze herkesin bir arabası var. Devletimiz benzindeki bu vergileri kıssa bizler toplum olarak en pahalı benzini kullanmayız. Bu indirimler yeterli değil fakat başlangıç için çok iyi."

AHMET YALÇIN (ŞOFÖR)

"BU İNDİRİMLER HERKES İÇİN İYİ OLDU"

"Dünyada meydana gelen benzin fiyatlarındaki düşüşün yansıması Türkiye'yede geldi. Ham petrol fiyatlarındaki indirimden dolayı meydana gelen bu indirim benzine de yansıdı yoksa Türkiye'de ne vergiden kesinti nede satıcının karından kesinti yapıldı. Ben çiftçilik yapıyorum daha iyi üretim yapabilmemiz için girdilerin düşmesi gerek bunun içinde benzin ve motorin fiyatlarının düşmesi gerekir. Bu indirimler herkes için iyi oldu. "

HASAN SÖNMEZ(ŞOFÖR)

"FİYATLAR 29 AY ÖNCEKİ SEVİYESİNE GERİLEDİ"

" Benzin fiyatlarındaki bu indirimler çok iyi oldu. Fiyat indirimlerinden dolayı çok mutluyuz artık depolarımız daha ucuza doluyor bu indirimlerle birlikte benzindeki fiyatlar 29 ay önceki seviyesine geriledi. İndirimlerin devamını bekliyoruz."

ALİ ARSLAN( BENZİNCİ BP GAZİANTEP)

"AKARYAKITTA BAYİ VE DAĞITICI KAR PAYI DÜŞTÜ"

"Bayi ve dağıtıcı kar payı düşürüldüğü için akaryakıt fiyatlarında bir düşüş oldu. Fiyatlardaki bu düşüşün bize yansıması bir iki kuruş oldu bu kadarı bizden gitti fakat geri kalanı ise dünya petrol rezervlerindeki artıştan dolayı kaynaklandı. Benzin fiyatları bundan iki üç ay önce 5.15 TL'leri gördü şuan gelen indirimlerden dolayıda vatandaş çok memnun artık depolarını doldurturken daha mutlu

fiyatlar son bir ay içinde dizelde 3.94 TL'den 3.84 TL oldu. Benzinse 4.45 TL'den şuanda 4.32 TL oldu. Fiyatlar son aylarda hızlı bir düşüş gösterdi." Haluk ŞAHİN