Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği, terörü lanetlerken, halka sağduyu çağrısı yaptı. Açıklamayı birlik adına Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci yaptı. Demirci, terörü, şiddeti, kan dökenleri ve bunun arkasındaki terörden medet uman güçleri lanetlediklerini belirterek, "Bunun yanında nefreti, kini ve ırkçılığı da lanetliyoruz. Halkımızı; sağduyuya, kardeş kavgasına götürülmek istenilen bu tehlikeli yolda dikkatli olmaya davet ediyoruz" dedi.

Mimarlar Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan İrfan Demirci, "İki ayda 112, İki günde 32 asker ve polisimizi şehit verdik. Teröristlerce ulaşıma kapatılan karayollarımız, güvenlik bölgesi oluşturulan yörelerimiz, günlerdir sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlerimiz var. Siyasi parti binaları ve yurttaşlarımızın işyerleri saldırılara maruz kalıyor. Kürt kökenli yurttaşlarımız yörelerinde terör ve her türlü baskı altında, göç ettikleri yörelerde ise ‘istemiyoruz‘ baskısıyla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından basın kuruluşlarının saldırıya uğraması da kabul edilemez" dedi.

DEMOKRATİK VE HAKLI TEPKİMİZDE DİKKATLİ OLMALIYIZ

'Demokratik tepkiler gösterilirken çok dikkatli olunmalıdır' diyen Demirci, "Şiddet ve nefret içermemelidir. Çünkü teröründe Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenlerin de istediği tam olarak budur" dedi.

SİYASİLERE SORUMLULUK HATIRLATAN ÇAĞRI

Demirci, GAMOB olarak; ülkemiz siyasilerine de çağrıda bulunduklarını belirterek, "Kullandıkları dilin ve söyledikleri sözlerin, içerisinde bulunduğumuz günlerde çok önemli olduğunu, sağduyuyu harekete geçirecek eylemler içinde bulunmalarını, Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanında Ülkenin barış ve huzurunun yaklaşan seçimlerden çok daha önemli olduğunu hatırlatmayı görev sayıyoruz. Ayrıca, Milletvekillerimizi TBMM’ inde ettikleri yemini hatırlamaya, Ülkede giderek büyüyen sorunlar karşısında daha duyarlı davranmaya, siyasi kaygılarını bir tarafa bırakarak TBMM’sini olağanüstü toplamaya ve çözüm üretmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR