GAZİANTEP'te Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, torba yasaya tepki gösterdi. TMMOB üyeleri adına konuşan Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, iktidarın hazırladığı torba yasalarla halka ait tüm alanların sermayeye açılacağını, kentsel ve doğal değerlerin talan edileceğini ve kamusal alanlara el konularak rant süreçlerinin önündeki engellerin kaldırılacağını öne sürdü. Küçükparmak, "Torba yasanın kabul edilir bir tarafı yok. Ancak unutulmamalıdır ki; torbanın içinde iktidarın rant politikalarının önünde en büyük engel olarak görüldüğü TMMOB da var" dedi.

Küçükparmak, iktidarın yetkilerini kısıtlayarak TMMOB üzerinde vesayet oluşturmaya çalıştığını da öne sürerek, "Bununla istediğine bir türlü ulaşamayınca şimdi yasasını değiştirerek TMMOB’un örgütlüğünü dağıtmak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimarlarının gür sesini kesmek istiyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

AK PARTİ'YE KARŞI BİR MÜCADELE DEĞİL

Küçükparmak, TMMOB'un 1954 yılında anayasaya göre kurulmuş bir mesleki örgüt olduğunu ve bu örgütün 60 yıldan beridir bütün siyasal iktidarlar dönemlerinde kendi mesleğini ilgilendiren konularda doğru bildiğini söylediğini ve savunduğunu belirterek şunları söyledi:"

Bu mücadele iktidarda olan AK Partiye karşı yapılmış bir mücadele değil 60 yıllık bütün iktidarlar döneminde verilmiş bir mücadeledir dolayısıyla bu algınında çok önemli olduğunu düşünüyorum. TMMOB'a bağlı tüm meslek odaları sadece mevcut siyasal iktidarların yaptığı işleri takip edip onlara dava açmak gibi bir misyon edinmiş örgütler değildir bu örgütler kendi meslek disiplinlerinde kendi meslekleriyle ilgili bir çok konuda eğitimler, sempozyumlar, seminerler, projeler hazırlayarak kendilerine düşen görevleri yerine getirmektedir dolayısıyla sadece kanunları, yasaları, imar değişikliklerini takip edip bunlarla ilgili mücadele vermek değil mesleğimizi ilgilendiren bütün konularda çok önemli işler yapan kurumlardır sadece açılan davalar ve imar değişikliklerine karşı gelindiği zaman gündemde olmaktadır. Bir diğer maddemiz TMMOB'nin verdiği bu mücadeleyi sadece TMMOB'nin yada TMMOB'ye bağlı meslek odalarının ve meslektaşlarının bir mücadelesi olarak sınırlandırmak zannederim büyük haksızlık olacaktır TMMOB'un etkisizleştirilmesi tüm kamu yararını ilgilendiren şuanda tüm Türkiye'deki tüm vatandaşların can ve mal güvenliğini ilgilendiren bir husustur çünkü TMMOB'un sadece bu konularla ilgili çalışma yaptığını gözardı etmemek gerek." dedi. Haluk ŞAHİN