Gaziantep’in Araban ilçesinde, Bulut ailesi mensupları AK Parti’ye katıldı.
Bir kısmı Araban merkezinde, bir kısmı da ilçeye bağlı Körhacıobası Köyü’nde ikamet eden Bulut ailesi mensupları AK Parti’ye katıldı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Araban ilçesine yaptığı ziyaret sırasında gerçekleşen katılım, AK Parti’nin Besni Caddesi üzerindeki AK Parti Araban Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Katılım sonrası açıklama yapan Milletvekili Erdoğan, “55 yıldan beri geçmiş hükümetler tarafından hatırlanmayan Araban’a AK Parti olarak ilk hizmeti biz verdik. Araban’da yaşayan değerli hemşerilerim, sizler daha 5 yıl öncesine kadar ilçenin içme suyu ishale hattı 50 yıl önce döşenmiş kanserojen madde üreten aspesli borulardan gelen içme suyunu içiyordu. Cadde ve sokaklarınızdan kışın çamur batağı, yazın da tozlu topraklıydı. Araban halkı yıllardır lağım suyu içip, çamur batağı ve tozlu topraklı cadde ve sokaklarda yaşam mücadelesi veriyordu. 7 yıl önce AK Parti’den milletvekili seçildikten sonra Araban’ı ben sahiplenip sahip çıktım ve ilçenin komple içme suyu ishale hattını yenileyip, tüm cadde ve sokaklarının kilitli parke taşı döşenmesi için İller Bankası’ndan yüzde 50 hibeli kredi sağlayıp hizmete başladım. 50 yılı aşkın, yarım asırdan fazla her seçim zamanı gündeme gelip seçimden sonra da unutulan Ardıl Barajı’nı gündeme getirip temelini attırdım. Çat Boğazı Barajı için de proje çalışmalarımız tamamlandı en kısa zamanda da Çat Boğazı Barajı’nın da yapımına başlayacağız. Her iki barajın tamamlanmasıyla da Araban Ovası’nda sulanmadık bir metre arazi kalmayacak” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Araban-Gaziantep duble yolu yaptık. Şimdi de Araban-Besni duble yolunun yapımına başladık. Tüm köylerimizde kanalizasyon ve içme suyu sorununu çözüp köy içlerini kilitli parke taşı yaptık. Biz Araban’a hizmet için varız. Onun için ilçeye hizmet veren ve vermeye devem eden Belediye Başkanımız Mehmet Özdemir’i yeniden ikinci dönem için aday ettik.”
“Araban’da yüzde yüz oy istiyorum” diyen Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bulut ailesinin önderleri olan Kureyş Bulut ile oğlu Haçi Hasan Bulut’a AK Parti rozetlerini takarak ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.