Ak Parti'de; Başbakan Şubat ayı ortasında mitinglere başlayacak. Çalışmalar kapsamında özellikle gençlere koalisyon dönemlerinin anlatılması için de özel çalışma yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bu hafta yapılacak toplantılarda, "güçlü meclis", "güçlüCumhurbaşkanlığı"; "Güçlü Türkiye" ve "istikrar" vurgusunu esas alacak kampanyanın detayları konuşulacak. Yıldırım, genişletilmiş il başkanları ve belediye başkanları toplantısında parti teşkilatına seslenerek, referandumla ilgili çalışmaların hızlandırılması talimatını verecek. Teşkilatların hemen sahaya inmesini isteyecek olan Ak Parti'de; Başbakan'ın ise Şubat ayı ortasında mitinglere başlaması bekleniyor. Çalışmalar kapsamında özellikle gençlere koalisyon dönemlerinin anlatılması için de özel çalışma yapılacak.

Meclis'te Anayasa teklifi görüşmelerinin tamamlanıp 339 ile referandum yolunun açılmasının ardından Ak Parti, referanduma kadar izleyeceği stratejiyi gündemine aldı. Yarın yapılacak il başkanları, belediye başkanları, MKYK ve diğer toplantılarla kampanya süreci ele alınacak. Ak Parti'nin seçim kampanyalarını yürüten isim olan Erol Olçok'un 15 Temmuz darbe hayatını kaybetmesi nedeniyle, Olçok olmadan ilk seçim kampanyasına hazırlanılırken kampanyayı Olçok'un ekibi yönetecek.

Şubat ortasında sahaya inecek

Nisan ayında yapılması beklenen referandumda hayata geçireceği söylem, slogan ve stratejiyi kısa sürede belirleyecek olan Ak Parti, hem slogan, hem de genel vurgunun yapacağı ana kampanyayı ise referanduma 45-50 gün kala yani Şubat ayı ortasında kamuoyuna duyurup resmen başlatacak. Ak Parti kaynakları Başbakan Yıldırım'ın Meclis'te yaptığı "7 Şubat vurgusunun" kampanyanın başladığı tarih değil, Meclis'in açıldığı tarih olduğu için bu yönde mesaj verdiğini belirtti. Kaynaklar, kampanyanın 18-19 Şubat tarihlerinde tanıtılabileceğine dikkat çekti. Kaynaklar bu tarihe kadar ise boş durulmayacağını 81 ildeki teşkilatın hazırlıklarını ve çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti. Kampanyanın açıklanmasının ardından da Yıldırım, mitingler ve salon toplantılarına başlayacak. Yıldırım'ın birçok ile gitmeyi hedeflediği kaydediliyor. İl ziyaretlerinde hem Cumhurbaşkanı'nın programları hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin programları da dikkate alınacak. Genel merkez tarafından yürütülecek çalışmalarda MHP ile koordinasyon yapılmaya da özen gösterilecek. Ortak kampanya yapılmasa da MHP'nin nasıl bir kampanya yürüteceğine, hangi illerde miting yapacağına, hangi söylemi oturtacağına da bakacak olan Ak Parti, buna göre kendi kampanyasını şekillendirecek ve kampanyasına yön verecek.

"Pozitif" propaganda

Ak Parti ayrıca kampanyada slogan henüz belirlemese de "Güçlü Türkiye" ana sloganı çerçevesinde "Güçlü meclis", "Güçlü Cumhurbaşkanı" mesajları da verecek. "İstikrar"a özel bir vurgu yapacak olan Ak Parti, istikrarın da "Güçlü Meclis" ile sağlanacağını kamuoyuna anlatacak. Ak Parti, "Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nı kim seçilirse seçilsin partisi Meclis'te çoğunluğu yakalayamayabilir. Cumhurbaşkanı da muhalefet ile sürekli uzlaşı aramak zorunda kalacaktır. Bu nedenle yeni sistemde Meclis'in yasama gücü daha da artacak" şeklinde kamuoyunu ikna etmeye çalışacak. Seçmenin karşısına "istikrar", "Güçlü Türkiye", "kalkınma", "refah" gibi "pozitif" mesajlarla çıkacak Ak Parti, "güvenlik", "terör" gibi mesajları ise daha alt düzeyde verecek.

Gençlere koalisyonu anlatacaklar

Ak Parti'de "Meclis'in güçlendirilmesi", "Cumhurbaşkanı yetkileri" gibi birçok konuda vatandaşın ikna edilebileceği değerlendirilirken vatandaştan gelen sorulara da karşı da detaylı hazırlık yapılıyor. Ak Parti'nin bu süreçte en fazla sıkıntı yaşadığı konunun "Tek adam", "Diktatörlük", "Rejim değişiyor" gibi karşı kampanyadaki propaganda söylemleri olduğu bunun da gençler üzerinde etkisi olduğu tespit edildi. Ak Parti, 18-30 yaş arasındaki gençlerin 14 yıldır iktidarda Ak Parti'nin olması nedeniyle "eski koalisyon dönemleri"ni bu yaş kitlesinin iyi bilmediği gerekçesiyle özel bir çalışma da yapacak. Gençlik Kolları, gençlere koalisyon döneminde yaşanan sıkıntıları, Cumhurbaşkanı ile Başbakanlar arasında daha önce yaşanan çatışmaları örnek gösteren film, sinevizyon ve broşürler hazırlayacak. Bu yöntemle "Şu anda uyum olduğu için kriz yok, yoksa koalisyon döneminde büyük sıkıntılar yaşandı" mesajı gençlere anlatılmaya çalışılacak.