MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, PKK’ya karşı hava operasyonlarının başlamasının öncelikli nedeninin Türkiye’nin milli güvenliğinin tesis edilmesinin olmadığını söyledi. Özdağ, "PKK’ya karşı hava operasyonlarının başlamasında öncelikli neden Erdoğan’ın kişisel iktidarının tekrar tesis edilmesidir. Güneydoğu Anadolu’da halk üzerinde çok ağır baskı kuran HDP-PKK’yı gerileterek sonbahar 2015’te yapılacak erken genel seçimlerde AKP’nin Güneydoğu Anadolu’da daha fazla oy almasının zeminini oluşturmak hedeflenmiştir" dedi.

SON FIRSAT

Türkiye’nin PKK’yı oluşturduğu tehdidi aşmak için son fırsatla karşı karşıya olduğunu belirten Özdağ, “Eğer Türkiye PKK’yı aşmak için bedeli bugün için yüksek olan bu faturayı ödemekten kaçınırsa sonuç Irak ve Suriye’de yaşadığı süreçlerin Türkiye’nin yaşaması olabilir. Irak ve Suriye‘de hayalet jeopolitiklere dönüşmüştür. Bu ülkeler hala siyasi haritada yer almakla beraber siyasi güç merkezi anlamında varlıkları sona ermiştir. Ülke başkentleri ve siyasi gücün gerçekleşmesinin en somut şekli olan askeri gücün ülkenin her yerinde engelsiz yansıması gerçeği artık söz konusu değil. İki ülkede birkaç başkent oluşmuş ve her iki ülkede de artık üçten fazla birbiri ile savaşan ordu bulunmakta” diye konuştu.

BAŞKANLIK İÇİN SEÇİME SÜRÜKLENİYOR

Türkiye’nin 1 Kasım 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlığın kurulması hedeflenen seçimlere sürüklendiğini belirten Özdağ, “Bu iki gölge jeopolitiğin dinamiği olan IŞİD ve PKK gölgeleri Türk siyasetine ağır bir şekilde düşmektedir. Türkiye, Suriye ve Irak’ı parçalayan PKK ve IŞİD ile bir savaş içine girmiştir. Bu savaşların coğrafyası PKK ile Kandil’den Edirne’ye, IŞİD ile Edirne’den Rakka’ya kadar uzanmakta. Her iki terör örgütü bir yandan birbirleriyle savaşırken değişik tarzlarda Suriyeve Irak’tan hareket ederek Türkiye’ye saldıracaklar. Türkiye PKK’nın ağır saldırıları altında iken ABD ile IŞİD’e karşı askeri operasyonlar gerçekleştirmek için İncirlik mutabakatını oluşturan AKP hükümeti İncirlik Üssü'nün PKK’nın Suriye koluna yardımlar için kullanmasını mutabakat metnine yazdıramadığı gibi güvenlikli bölge diye adlandırdığı bölgeye PKK-PYD’nin girmesinin yasaklanmasını da yazılı olarak metne koyduramamıştır.” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER ARTIYOR

Erdoğan’ın çıkış noktasının askeri operasyonlarla PKK’yı geriletip HDP’ye giden oyları almak olduğunu vurgulayan Özdağ, “Ancak Erdoğan Kandil’e ve Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava saldırılarından sonra Türkiye içinde PKK ile çatışmaların başlamasından sonra PKK ile mücadelenin dağlarda değil şehir merkezlerinde olmasının AKP’ye oy kazandırmayacağını, aksine hem Güneydoğu Anadolu’da hem de ülkenin diğer bölgelerinde oy kaybettireceğini anlamıştır. Bundan dolayı Erdoğan operasyonlardan sonra TSK’ya hiçbir operasyon emri vermezken valiler ve jandarma alay komutanları ile yapılan bir toplantıda jandarma ve polisi sadece savunma operasyonu düzenleme emri verilmiştir. 19 Ağustos’ta Siirt Pervari’de şehit düşen uzman Çavuş Hakan Aktürk sonfacebook paylaşımında şöyle söylüyor. Dağa asker çıkmadığı sürece bir sonuç alınamaz. Defansta bulunan takım elbet gol yemeye mecburdur mahkumdur. Aslanları bağlamışlar birliğe, dağ taş köpeğe kalmış, daha zamanı gelmedi. Bunları yazdıktan sonra şehit oldu. Savunma nitelikli operasyon anlayışının en somut örneğini Bingöl Genç’te PKK’lıların gece ilçe merkezini işgal etmesine rağmen Jandarma’ya PKK’lılar ateş etmeden ateş edilmeyecek emrinin verilmeyecektir. Eğer jandarmanın ateşine PKK ateş ile karşılık vermişse savcılara jandarmanın mermi kovanlarını toplayarak haklarında soruşturma açacağı bu görevin verildiği söylenmiş. Savunma nitelikli operasyonlarda savcılara değil jandarmaya savcıların bunu yapacağı söylenmiş. Savunma nitelikli operasyonlarda inisiyatif PKK’da olduğu için jandarma ve polisin şehit sayısı artmaktadır. Bütün bunlar olurken Kara Kuvvetleri Birlikleri çatışmaların tamamen dışındadır. Çatışmaların dışındadır. PKK’ya karşı hiçbir operasyonda kara kuvvetleri birliklerini görmüyoruz.” açıklamasında bulundu. İHA