Ak Parti'de liste dışı kalan milletvekili aday adayları listeyi değerlendirdi. Yaptıkları konuşmada eleştirilerini açıkça dile getirmeyen ancak satır aralarında yanlışlıkların mesajlarını veren milletvekilleri ve aday adayları, en çok listedeki sıralamaya ve yeni isimlere şaşırdıklarını söyledi. Bu arada Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise, kendisinden çok Derya Bakbak'ın listeye alınmamasına üzüldüğünü ifade ederek "Derya hanım çalışkan ve dürüst bir arkadaşımızdı. Olmamasına kendimden çok üzüldüm"diye konuştu.

AK Partili aday adaylarının en çok şaşırdıkları ise bayan adaylar oldu. Teşkilatta emek veren bayanların listede yer alması gerektiğini söyleyen aday adayları, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Gaziantep'ten aday gösterilmesini ise şans olarak niteliyor. Aday adayları, kendileri olmasa da bu listeyle Ak Parti'nin Gaziantep'te başarısını koruyacağından ise eminler.

MAZICIOĞLU:KENDİMDEN ÇOK DERYA HANIMA ÜZÜLDÜM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak'ın aday gösterilmemesine kendinden çok üzüldüğünü belirterek, "Derya Hanım çalışkan ve dürüst bir insan. İyi bir ekiptik. Ancak durmak yok yola devam diyorum" dedi.

Mazıcıoğlu, "Bu bir takım oyunu. Antrenör istediğini koyuyor, istediğini geri çekiyor. Şansımı yüzde 50 bekliyordum. Çünkü 8 senedir milletvekiliydim. Bu işin bir takım oyunu olduğunu biliyorduk. Geçen dönem de çok iyi kardeşlerimiz yola devam etmedi. Deve dişi gibi insanlar liste dışı kalmıştı. Derya hanımın olmamasına kendimden daha çok üzüldüm. Çalışkan ve dürüst bir insan. İyi bir ekiptik. Durmak yok yola devam diyorum. Seçimlerde çalışacağız, kendim aday olmamama rağmen daha sıkı şekilde çalışacağıma şahit olacaksınız. Ak Parti beni 8 yıl aziz milletin huzurunda milletvekili yaptı, milletimin teveccühü ile. Ben partimi bir kalemde nasıl silebilirim, nasıl kötü bir laf edebilirim. Partimdeki, teşkilatımızdaki herkesi çok seviyorum. Partim haftanın 3 günü değil, 7 günü Gaziantep'te kalacaksın dedi. Hem yeni bir torunum oldu torunumu sevme imkanım olacak. İşime ağırlık vereceğim. Ben ekibime güveniyorum. İnşallah 9 milletvekili ile genel merkezin önüne gideriz diye temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

BEKMEZ: SEÇİLEBİLECEK YERDE BİR MİMAR OLABİLİRDİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Selahattin Bekmez, listenin dolu dolu olduğunu, ancak seçilebilecek yerlerde Gaziantep'in sorunlarına hitap edecek farklı birkaç meslekte birilerinin olmasının daha güzel olacağını söyledi. Bekmez, "Hayırlı olsun diyorduk, hayırlı oldu. Böyle olması gerekiyormuş. Hayırlısı deyip çalışmaya gönüllü olarak devam edeceğiz. Bu listeye yeni isim çok alınmadı. Genel merkezimizin Türkiye için en iyisini yapacağına inanıyoruz. Ben beklenti içerisindeydim. Çünkü birikimiz ile Türkiye'ye katkı vereceğime inanıyordum. Takdir genel merkezimizin. Ben hep hayırlısı olsun diye dua ediyordum. Olduğunda sevinmeyip olmadığında üzülmeyecektim. Bu gerçek hislerim. Biz nerede hizmet edeceksek orada olmayı isteriz. Dolayısıyla şu anda üniversiteye dönüp hizmet edeceğiz. Liste dolu dolu bir liste. Belki Gaziantep'in sorunlarına hitap edecek farklı birkaç meslekte olacak birileri de olabilirdi. Örneğin seçilebilecek yerde bir mimar olabilir, Gaziantep'e çok daha etkin hizmet edebilirdi. Serpil hanımla aynı gruptaydık. Ağır ceza avukatı. Yakinen tanıma fırsatım oldu. Hukuki konulara yaklaşımı çok hoşuma gitmişti. Gaziantep ve Türkiye'ye hizmet edecekler, hoşuma giden bir liste. Bakan Şimşek'in listede olması Gaziantep'e yapılacak yatırımlar ve ödenekler açısından büyük bir şans" diye konuştu.

KASAPOĞLU: 9 VEKİLİN ÜZERİNE ÇIKARIZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Av. Hale Kasapoğlu, Bu adaylarla mevcut durumun korunup, üzerine vekil ekleneceğini düşündüğünü söyledi. Kasapoğlu, "Hayırlısı olsun. Siyaset uzun soluklu bir iş. Her türlü sonuca hazırdık. Liste genel olarak iyi. Önceki seçimlerde yüksek bir oy oranımız vardı. Bu adaylarla mevcut durumumuzu koruyacağımızı ve üzerine vekil ekleyebileceğimizi düşünüyorum. Vatana millete hayırlı olsun. Adaylara başarılar diliyorum. Üzülmedim sonuçta biz makam mevki peşinde olan insanlar değiliz. Biz bu davaya gönül verdik. Sonuç ne olursa olsun biz davamıza devam edeceğiz. Bir aday gibi diğer arkadaşlara destek olmaya devam edeceğim." dedi.

YÜCEL: LİSTE SÜRPRİZ OLDU

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Adem Yücel, Listenin güzel ancak biraz sürpriz olduğunu belirterek, "Tahmin ettiğimiz isimler listede yer almadı. Bu da genel merkezin takdiri" dedi.

Adem Yücel, "Bu süreçte listeye girmekte var, girmemekte var. Biz bunu bilerek başladık. Teşkilattan yetiştim, İslahiye'de gençlik kolları başkanlığı yaptım. Biz bu işe dava gözüyle baktığımız için yine listede varmışız gibi çalışmamıza devam edeceğim. 2011'de 12. sırada adaydım. Seçilemeyeceğimizi bilmemize rağmen biz yine çalıştık. Türkiye için önemli bir seçim. Türkiye'nin dünyada şahlanacağı bir seçim. 400 milletvekili çıkması, sivil anayasa, başkanlık sistemi gibi önemli konular var. Bu cihetle olaya baktığımız için çalışacağız. Liste güzel ama biraz sürpriz oldu. Tahmin ettiğimiz isimler listede yer almadı. Bu da genel merkezin takdiri. Bayan adaylar sürpriz oldu, beklemiyordum dışarıdan. Bu liste Gaziantep'e yeni bir heyecan yeni bir güç, yeni bir ivme katacaktır" diye konuştu.

ARSLANOĞLU: LİSTEYE ŞAŞIRDIM AMA ÜZÜLMEDİM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Ayşen Arslanoğlu, çok şaşırdığını, çok sürpriz olduğunu belirterek, "Son dakikaya kadar 7. sırada haberleri geldi. Ne diyeyim bayağı bir şaşırdım ama üzülmedim. Hakkımıza hayırlısı olsun" dedi.

Çok beklemediği bir liste olduğunu, bu anlamda şaşkın olduğunu dile getiren Arslanoğlu, "Teşkilatta çalışmış, Gaziantep'in yerlisi, emek vermiş, dokusundan çıkan birileri olsun isterdim. İl dışından birileri aday olunca şaşırdım. Gaziantep'in mahallesine bıraksanız kaybolacak insanları milletvekili yapmak şaşırttı. Ne düşünülerek yapıldı bilemiyorum, bilemediğim için yorum yapmak istemiyorum. Doğu illerinin birçoğunda merkez ataması var. Bundan halkın rahatsız olduğu aşikar. Ancak Ak Parti'de en güzel şey, büyük bir dayanışmanın olması. Bu çok hoşuma gidiyor. Güzel hedeflerde ortağız, ele ele vereceğiz çalışacağız" diye konuştu.

TANCAN:AK PARTİ BU LİSTEYE BAŞARISINI KORUR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Abdullah Tancan, salı gününe kadar listede olduğunu ancak sonra ne olduğunu bilemediğini belirterek, "Hayırlısı olsun. İnşallah arkadaşlarımız Gaziantep'e ve ülkeye hayırlı hizmet yaparlar diye temenni ediyorum" dedi.

Her bulunduğu görevde hizmete devam etmeye çalışacağını dile getiren Tancan, "Hangi görevde olursak olalım Gaziantep'e hizmet etmeye devam edeceğim. Listeyi ben olmasam da iyi buldum. Allah hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Hep birlikte destekçileriyiz, yanlarındayız, ne konularda ihtiyaçları olursa her zaman yardıma hazırız. Ak Parti bu listeyle Gaziantep'te mevcut yerini ve başarısını korur diye düşünüyorum" dedi.

KIYAK: ŞÜKÜR NAMAZI KILDIM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Veli Kıyak, Listeler açıklandığında önce bir şaşkınlık yaşadığını ancak sonradan hakkımıza hayırlısı buymuş deyip şükür namazı kıldığını söyledi. Kıyak, "Hayırlısı olsun. Biz bu zamana kadar partimizin neferiydik, bundan sonra da neferi olmaya devam edeceğiz. Adaylarımızla beraber sonuna kadar çalışacağız. Listeler açıklandığında bende önce bir şaşkınlık oldu sonradan hakkımıza hayırlısı buymuş deyip bir şükür namazı kıldık. Bu iş böyle hayırlısı dedik. Büyüklerimiz böyle uygun görmüş başımızın üzerinde yeri var. Liste güzel. Hepsi bildiğimiz, tanıdığımız arkadaşlar. Serpil arkadaşla beraber çalıştık. Bilgili bir bayan. Diğer bayan arkadaşı tanımıyorum. İnşallah Gaziantep ve Türkiye'ye hayırlı olur. Sonuna kadar il başkanımızın teşkilatımın emrindeyiz. Kırılma, gücenme, küsme olmaz. İnançlı insanlarız, hayırlısı bulmuş. Aday adaylığı sürecinde bana çok kişi dua etti, destek oldu, hepsi de sağolsunlar. İyi bir seçim çalışması yürüttük. Partimize sonuna kadar helal olsun, bundan sonra sonuna kadar devam edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. Liste kötü değil Gaziantep'te çıtayı yükseltecek bir liste" dedi.

ÖZTEKİN: NE ŞAŞIRDIM, NE ÜZÜLDÜM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Bekir Öztekin, siyasette herşeye inanacağını, siyasetin kaygan bir zemin olduğunu belirterek, "Siyasette herşeye inanırım, sürprizler çok olur. Biz herşeye hazırdık" dedi.

Öztekin, "Hayırlı olsun diyoruz. Bunda da bir hayır hikmet var. Memlekete hayırlı olsun. Siyasette ben herşeye inanırım. Kaygan bir zemindir, sürprizler çok olur. Biz herşeye hazırdık. Siyasette iki kere iki dört etmez. Bunda da bir hayır hikmet var diyoruz. Böyle uygun görüldü, başüstüne diyoruz. Yeterki memleket millet için yanlış bir şey yapılmasın. Genel merkez böyle takdir etmiş eyvallah başüstüne diyorum. Asla üzülmedim ve şaşırmadım. Çünkü Oğuzeli'ne 60 yılda yapılanın birkaç mislini yaptım. Yıllarca çivi çakılmamıştı. İmkansızlıklara rağmen ciddi manada hizmetler yaptık. Buna rağmen Oğuzeli olmadı, niye olmadı demedik. Oğuzelini o hale getirenler utansın. Yaptığım yolların yaması yapılmıyor. Allah'a şükür utanacak bir iş yapmadık, başım dik alnım açık. Siyaseti dürüst namuslu yaptık" dedi.

BİRİMOĞLU: LİSTE BENİ ŞAŞIRTMADI

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Kamil Birimoğlu, listenin kendisini şaşırtmadığını belirterek, "En doğru kararı genel merkezimiz vermiştir diye düşünüyorum. Partimizin emrinde, çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Birimoğlu, "Hakkımıza hayırlısı olsun. Partimizin büyükleri böyle takdir buyurmuşlar saygı duyuyorum. Bu işe biz bir dava gözüyle baktığımız için aslolan, Ak davaya sahip olabilecek kişilerin genel merkezimizce tespit edilip, böyle uygun görülmesine saygı duyuyorum. Yeni seçilecek arkadaşlara da bizlerde yine bu dava uğruna katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ak Parti bu listeyle de partimizin başarı göstereceğine inanıyorum. Ben aday adaylığım sürecinde listeye girseydim sevinmeyecektim, girmeseydim de üzülmeyecektim, böyle bir düşünce içerisindeydim. Liste beni şaşırtmadı. En doğru kararı genel merkezimiz vermiştir diye düşünüyorum. Partimizin emrinde, çalışmaya devam edeceğiz. Aday adaylığım süresince bana destek veren tüm dostlara teşekkür ediyorum" dedi. Meral KINACILAR