AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “CHP ve MHP büyükşehre inanmamışlardır. Bir partinin ve adaylarının inanmadığı konuda iddia sahibi olması asla düşünülemez” dedi.
AK Parti’nin sağlıktan eğitime, ulaşımdan haberleşmeye kadar birçok alanda önemli reformlara imza attığına işaret eden Mehmet erdem, “Yerel Yönetimler Reformu da bunlardan birisidir. Bu reformun en önemli yönü ‘Büyükşehir Belediyeleri Yasası’nda yapılan değişikliktir. Bu değişiklikle nüfusu 750 bin ve üzeri olan 15 yeni ilimizle birlikte 30 ilimiz büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Bu 30 Büyükşehirde Türkiye nüfusunun yüzde 75’i yaşamaktadır. Aydın’ı büyükşehir yapan yasayı kanunlaştıran AK Partidir. CHP ve MHP bu yasaya mecliste şiddetle muhalefet etmiş, hatta yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürmüştür. CHP ve MHP’nin Aydın Milletvekilleri ve parti teşkilatları yasaya muhalefet anlamında hem köy köy, belde belde gezerek hem de medya aracılığıyla yasayı her fırsatta eleştirmiş, kötülemiş ve yasanın sizlerin aleyhine bir yasa olduğu noktasında korku üretmeye çalışmışlardır. Neticede CHP ve MHP büyükşehire inanmamışlardır. Bir partinin ve adaylarının inanmadığı konuda iddia sahibi olması asla düşünülemez” diye konuştu.
Yasayı kanunlaştıran AK Parti’nin bu işi başarıyla yönetebilecek tek parti olduğuna değinen Erdem, “Aydın’da hemen hemen sıfırdan kurulacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal yapısını oluşturma işi hiç de kolay değildir. Bu iş birikim, deneyim ve kadro işidir. Büyükşehir’i kurup yönetebilecek birikim ve deneyim AK Parti kadrolarında mevcuttur. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Konya, Kayseri, Gaziantep, Kocaeli, Bursa, Sakarya gibi Büyükşehir Belediyeleri’ni yıllardır başarıyla yöneten AK Parti, Aydın’da da bu yapılanmayı layıkıyla kurabilecek yegâne partidir. AK Partili Belediyelerin son on yılda şehirlerimizin gelişmesindeki destansı başarıları ortadadır. Aydın’ın komşusu Denizli örneği gözler önündedir. Aydın ve Denizli İlleri Belediyecilik bakımından mukayese edildiğinde Denizli İli Aydın’dan kat be kat başarılıdır” ifadelerini kullandı.
“SON 5 YIL KAYIP OLARAK TARİHE GEÇECEK”
Yerel Hizmetler ve Belediyecilik açısından son 5 yılın Aydın için kayıp yıllar olarak tarihe geçeceğini öne süren Erdem, “Aydın’da Belediye bütçesi ile sadece bir kişinin reklamı yapılmış ve o malum kişi belediyenin tüm imkânları ile parlatılmaya çalışılmıştır. Oluşturulan bu sahte başarı görüntüsü Aydın’lıları aldatmaya yetmeyecektir. Çünkü Aydın’lı hemşerilerimiz gerçekleri görüyor. İşte Denizli işte Aydın, fark ortadadır. Aydın Büyükşehir Belediye’sini dizayn ederken bu büyük belediyeyi ve büyük bütçeyi yönetecek kişiyi seçeceğimizin bilinciyle adayın elbette eğitimine, yönetim tecrübesine, birikimine, kişiliğine dikkat edeceğiz. Aydın Belediyesini borç batağına sürüklemiş, kayda değer hiçbir hizmeti olmayan, belediye çalışanlarına ‘İllallah’ dedirtmiş birisine büyükşehir emanet edilirse vay halimize” şeklinde konuştu.
ERDEM’DEN BÜYÜKŞEHİR ADAYI TAM DESTEK
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın eğitimi, kariyeri, birikimi, yönetim tecrübesi ve mütevazı kişiliği ile bu görevi layıkıyla ifa edebilecek yegane aday olduğunu iddia eden Erdem, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Aydın 30 Mart 2014 tarihinden sonra doğru tercihle çok farklı büyüyecek ve çok hızlı gelişim gösterecektir. Bu manada Aydın’lılar olarak büyükşehir fırsatını doğru kullanmalı ve çok iyi değerlendirmeliyiz. Aydın’ın büyükşehir olması gömleğin ilk düğmesidir. Bu ilk düğmeyi doğru yerden iliklememiz gerekiyor. Gömleğin ilk düğmesinin doğru yerden iliklenmesi için, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 17 İlçe Belediyesi’nin de AK Partili Belediye Başkanları’na emanet edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Aydın’da yerel yönetimlerdeki başarı ancak ve ancak takım halinde çalışmayla mümkündür. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinin ekseriyeti AK Partili belediyelerden oluşursa bu takım doğru kurulmuş olur. Aksi halde üç parçalı yapı takım oyununu bozar, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde çekişmelere sebebiyet verir. Aydın’ın geleceği için projelerimiz açıklandığında hep birlikte değişimin başlangıç sinyalini görecek ve umarım ki takdir edeceksiniz. AK Parti’nin projelerini diğer partilerin projeleri ile karşılaştırdığınızda farkı daha iyi göreceksiniz. Hükümetimizden Aydın ve İlçeleri için istek ve beklentilerimiz var. Bunların karşılanması adına AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile milletvekilleriniz olarak bizler, kol kola girerek çok daha gür bir sedayla isteklerimizin taliplisi ve takipçisi olacağız”
“MİLLETİN AK PARTİ’YE DESTEĞİ SÜRÜYOR”
Tüm engellemelere ve operasyonlara rağmen milletin AK Parti’ye verdiği desteğin yüzde 50 seviyelerinde olduğuna işaret eden Erdem, açıklamasını şöyle tamamladı: “AK Parti iktidarı Allah’ın inayeti ve aziz milletimizin teveccühüyle bundan sonraki süreçte de yoluna istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Önümüzdeki seçimlerle Partimiz, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle hizmet ve projelerini, iktidar olmanın verdiği avantajla çok hızlı bir şekilde hayata geçirecek, kaybolan yılları telafi edecektir. Rahmetli Başvekil Adnan Menderes’in memleketi olan ve geçmişinde Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kalesi olan Aydın’a yakışan, CHP’li bir belediye değil, AK Partili bir belediyedir. Gelin 30 Mart 2014 günü öyle bir karar verelim ki; bu karar, ilimiz adına kayıp yılları telafi etsin ve Aydınımız güzel ülkemizin en müstesna şehirlerinden biri haline gelsin. Bu tarihi kararla AK Parti kazansın, Aydın şahlansın, Aydınlı kazansın”