ABD'deki Sarraf davası ile ilgili de konuşan Gül, "Tanığının FETÖ'cü, hakiminin, savcısının FETÖ ile çalıştığı bir kurguyu izliyoruz, hukuk açısından trajedi olan bir dava komediye dönüştü" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanal 24'te katıldığı canlhı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği seçim ititfakı ile ilgili konuşan Bakan Gül, seçim ittifakı ile ilgili uyum yasaları çerçevesinde çalışma yapıldığını açıkladı. Bakan Gül seçim barjı ile ilgili ise bir çalışma olamdığını aktardı.

FETÖ'CÜ TANIK TEPKİSİ: KABUL EDİLEMEZ

ABD'deki Sarraf davasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Gül, "Tanığının FETÖ'cü, hakiminin, savcısının FETÖ ile çalıştığı bir kurguyu izliyoruz, hukuk açısından trajedi olan bir dava komediye dönüştü. Türkiye'nin terörist olarak aradığı birisini siz mahkemede tanık olarak alıp maaşa bağlıyorsanız bu kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

DAVA FİİLEN ÇÖKTÜ

"Dava fiilen çökmüş durumda" diyen Gül, çıkacak kararın paçavradan ibaret olduğunu söyledi. Gül, ABD'de yürütülen dava ile ilgili Türkiye'den resmi bir belge talebinde bulunulmadığını belirtti.