CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ilk turda seçimi kazanacağını belirtti. Ali Serindağ, CHP ve MHP'nin tabanında Tayyip Erdoğan'a oy verecek seçmen olmayacağını, ancak Ak Parti seçmeninin bir bölümünün Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vereceği yolunda bazı öngörüler olduğunu söyledi.

YÜZDE 43 OY NE OLDU DA ARTSIN?

Son seçimde Ak Parti'nin yüzde 43 oy aldığını hatırlatan Ali Serindağ, "3 Aydan bu yana Türkiye'de seçmeni AKP' ye yöneltecek ne olduda seçmen yüzde 43 olan oyu yüzde 51'e çıkarsın. Seçmeni Ak Parti'ye yöneltecek ne tür bir icraatı oldu, tam tersine seçmeni AKP'den kaçıracak soğutacak, AKP'den elini çekecek pek çok olay cereyan etti. Türkiye'de ve Irak'ta İŞİD'in ne yaptığını herkes görüyor. Diplomatlarımız başkonsolosluk görevlileri rehin. Şimdi bakın pilotları rehin alınan ülke Türkiye, uçağı düşürülen ülke Türkiye, başkonsolosluk görevlileri rehin alınan ülke Türkiye, askerin başına çuval geçirilen ülke Türkiye. Bunların hepsi Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde oldu. Şimdi bu insanlarımız bunu görecek, insanlarımız mutlaka bunu değerlendirecek" diye konuştu.

EKMELEDDİN BEY BİRİNCİ TURDA KAZANIR

Tayyip Erdoğan'ın birinci turda elenebileceğini düşündüğünü söyleyen Serindağ şunları söyledi: "Zaten Tayyip Erdoğan'ın takındığı bu hırçın tavır en fazla oradan kaynaklanıyor. Yoksa seçimleri rahatça alabilecek bir aday niye bu kadar hırçınlaşsın niye bu kadar insanları kamplara bölsün, niye diğer adaylara hakaret etsin? Ekmeleddin İhsanoğlu tüm dünyanın taktir ettiği bir insan, uluslarası görevleri başarıyla yapmış bir insan, yıllarca istanbul'da İstanbul Üniversitesin'de başarılı hizmetler vermiş bir bilim insanı. Zaten AKP'de bunu göz önünde bulundurarak sayın İhsanoğlu ile bazı çalışmalar yürüttü. İhsanoğlunun İslam İşbirliği Genel Sekreterliğine getirilmesinde gayretleride oldu tabi düne kadar Ekmeleddin İhsanoğlu için mutlak bir olumsuz tavırları yoktu şimdi sayın İhsanoğlu aday olunca Tayyip Erdoğan bir başbakana, bir Cumhurbaşkanı adayına yakışmayacak düzeyde sayın İhsanoğluna saldırmaya başladı. Ben inanıyorum ki milletimiz bunuda değerlendirecektir, çünkü bu insanlar bizim milletimiz artık kavga istemiyor. Birinci turda biz Ekmeleddin beyin kazanacağını düşünüyoruz." Meral KINACILAR