Ak Parti Gaziantep teşkilatı tarafından dün FETÖ duruşmalarını takip ettikleriyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, AK Parti Gaziantep teşkilatının millettin egemenliğine zincir vurmak isteyen 15 Temmuz darbe girişimi hainlerinin yargılandıkları davaların takipçisi olmaya devam ettiği dile getirilerek, "15 Temmuz darbe girişimine katılan ve katkı sağlayan FETÖ üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanında tek tek hakim karşısına çıkıyor. Gaziantep’teki 15 Temmuz darbe davaları da Adliye Sarayı’nda devam ediyor. Gaziantep Adliyesi 10. ve 8. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmalara, çok sayıda partili ile Başbakanlık Avukatı Ali Kemal Akdoğan da katıldı. Davaları vatandaşların yanı sıra AK Parti Teşkilatları da yakından takip ediyor. Gaziantep Adliyesindeki duruşmaları takip eden Başbakanlık Avukatı ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Kemal Akdoğan "Türkiye genelindeki bütün teşkilatlarımız gibi biz de Gaziantep’te duruşmaları takip ediyoruz. Her zaman devletimizin milletimizin yanındayız" dendi.

BU İŞİN İÇİNDE OLAN HERKESTEN O GÜNÜN HESABI SORULUYOR

15 Temmuz darbe girişimi davalarının takibi ile ilgili konuşan Avukat Akdoğan, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının içerisine giren herkesin hesap vermeye başladığını belirterek "Bu işin içinde olan herkesten o günün hesabı soruluyor. Allah bir daha milletimize böyle hain kalkışmalar yaşatmasın. O akşam Allah'ın yardımıyla 80 milyon vatan evladının korkusuzluk hali ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın feraseti ile ortaya konan şanlı duruş, memleketimizi sadece bir darbeden değil, büyük bir bölme operasyonundan da kurtarıldığı akşamdır. Milletimize yaptığı hainliklerin yüreklerinde sızlamaları yok. Yüzlerinde o ifadeler var" dedi.
PİŞKİNLİK GÖSTERİYORLAR
Duruşmadan da izlenimlerini aktaran Avukat Akdoğan, “Alçak terör örgütünün en büyük özelliği sanki o gece hiç yaşanmamış gibi davranmaları, örgütün mensuplarını dinledikçe şunu görüyorum; hiçbir şey olmamış gibi, sanki bizim arkadaşlarımızı şehit edenler onlar değilmiş gibi pişkinlik gösteriyorlar. Ancak çapraz sorgulamalarda her şey ortaya çıkıyor. Hainlerin 15 Temmuz’da yaptıkları asla yanlarına kalmayacak. Her daim onların arkalarında, enselerinde olacağız. Çünkü görüyoruz ki hiçbir pişmanlıkları yok. Milletimize yaptığı hainliklerin yüreklerinde sızlamaları yok. Yüzlerinde o ifadeler var. Bu kadar bilgiye ve görüntülere rağmen inkâr etmeleri adeta aklımızla alay etmeleridir. Devletimizin tüm terör örgütlerine karşı yaptığı mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. Bu davalar milletin davasıdır ve bizler de milletin evlatları olarak, unutmamak ve unutturmamak için takip etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın, “FETÖ duruşmalarını yakından takip edin” mesajına rağmen, parti yöneticilerinin Naksan davasının duruşmasına katılmaması şehrimizde çeşitli yorumlara yol açarken, ulusal basında bu konunun ele alınması büyük yankı uyandırmış, Cumhuriyet Gazetesi'nden Aykut Küçükkaya, Bir 'Hepiniz Oradaydınız' haberi başlığıyla verdiği haberde bu konuyu gündeme getirmişti. Haber Merkezi