AK Parti'nin büyük kongresinde Abdülhamit Gül'ün 50 kişilik MKYK'de, Derya Bakbak'ın ise yedeklerden 2. sırada olması Gaziantep teşkilatının yüzünü güldürdü. Kongreye Gaziantep'ten giden teşkilat üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri damgasını vururken, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine Abdulhamit Gül asil listeden Derya Bakbak ise yedekten seçildi. Kongreye değerlendiren Nejat Koçer, "Türkiye'yi yöneten bir partinin yönetim kurulunda bizden insanların olması önemli ve değerli" derken, Mehmet Erdoğan, "Gaziantep'in bu kongrede de es geçilmemesi iyi bir olay" dedi. Eyüp Özkeçeci, "Merkezde elimiz ayağımız olacaklar" derken, Halil Uğur, "Gaziantep'ten iki ismin girmesi sevindirici" dedi.

Kongrenin yapıldığı Arena Spor Salonu'nun içine sığmayan binlerce partili için salon dışında da kongreyi izlemeleri için sandalyeler konuldu ve dev ekranlar yerleştirildi. Kongreyi salon dışında dev ekranlardan takip eden Gaziantep’ten gelen partililer, "Bu yoğun coşkuyu inşallah seçimlerde de göreceğiz. İnşallah Allah Türkiye’mizi feraha ulaştıracak” dedi.

BAŞBAKAN GAZİANTEP'E TEŞEKKÜR ETTİ

Kongreye Gaziantep'ten 15 otobüsün yanısıra, kendi özel aracı ve uçakla gidenlerde oldu. Kongreye Milletvekilleri, belediye başkanları, il, ilçe başkanları, kadın, gençlik kolları yönetimlerinin yanısıra çok sayıda partili katıldı. Gaziantep'ten gidenlerin coşkusu kongreye damgasını vururken, Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Gaziantep'ten gidenlere özel olarak teşekkür etti.

NELER SÖYLEDİLER?

KOÇER:1 KASIM'DAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, kongrede birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunun yapıldığını söyledi. Gaziantep'ten bizim temsilcimiz olan insanların üst yönetim kurulunda yer almasının memnuniyet verici olduğunu belirten Koçer, "Türkiye'yi yöneten bir partinin yönetim kurulunda bizden insanların olması önemli ve değerli. Ayrıca teşkilatımız kongreye damgasını vurdu. Gençlerimiz, pankartlarımız, yazılarımız kısaca Gaziantep teşkilatı güzel hazırlanmıştı. Onlara teşekkür ediyorum. Katılan bütün teşkilat üyelerine, Gaziantep'i öne çıkaran teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum. Kongrede Gaziantep çok ön plandaydı, gençlerimiz enerji doluydu. Tanıtım ve Gaziantep'i öne çıkarma açısından çarpıcı hazırlıklar yapmışlardı, hepsini kutluyorum. 1 Kasımın startı. verildi. Seçim şarkımız Haydi Bismillah. Kongerede muhteşem bir coşku vardı. Bu coşku 1 Kasım'ı mutlaka etkileyecek bir coşkuydu. İnşallah 1 Kasım'dan zaferle çıkacağız" diye konuştu.

ERDOĞAN:GAZİANTEP YİNE ES GEÇİLMEDİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Arena'da en çok ses getiren ilin Gaziantep olduğunu belirten Erdoğan, "Kongre çok kalabalıktı. Arenada en çok ses getiren Gaziantep oldu. Yoğun katılmışlardı. Gaziantep diğer iller arasında kendini gösterdi. Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları,teşkilat mensupları kongreye damgasını vurdu. Başbakan Gaziantep'e teşekkür etti. Çok güçlü gittik. Ayrıca Merkez Karar Yönetim Kuruluna Abdulhamit Bey asil, Derya Hanım yedek listeden girdi. Geçtiğimiz dönem Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik vardı. Gaziantep'in bu kongrede de es geçilmemesi iyi bir olay" dedi.

ÖZKEÇECİ: GAZİANTEP FARKINI GÖSTERDİ

Eyüp Özkeçeci: Kongremiz çok güzel geçti. Çok kalabalık gittik. 15 otobüs gitti. Uçakla, kendi aracılığıyla gidenler oldu. Gaziantep farkını gösterdi. Gayet coşkuluydu, hayırlı olsun vatana, millete, partimizi. Abdulhamit Bey ve Derya Hanım üst yönetime seçildi. Merkezde elimiz ayağımız olacaklar. Herkes hizmet için var" dedi.

UĞUR:GAZİANTEP'TEN İKİ İSMİN GİRMESİ SEVİNDİRİCİ

Ak Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur, bu kongrenin bir önceki kongreye göre daha kalabalık olduğunu belirterek, "Kalabalık neredeyse iki katıydı. Gaziantep salona en çok hakim olan illerden biriydi. Genel olarak çok güzeldi, mükemmeldi. Partililer değil vatandaşın rağbeti de fazlaydı. Merkez Karar Yönetim Kuruluna, Abdulhamit Gül ve Derya Bakbak'ın girmesi sevindirici. Şehitkamil, Şahinbey, Gaziantep farkını gösterdi. Başbakan konuşmasında teşekkür etti. Çok çok iyiydik. Bende şaşırdım. İnşallah güzel bir komple Gaziantep'in profilini yansıtan bir listemizde olursa çok çok iyi olacak" diye konuştu.

BAKBAK: ŞAŞIRDIM

MKYK seçilen Derya Bakbak kendisi için süpriz olduğunu, beklemediğini ismi okununca şaşırdığını söyledi. Bakbak MKYK’ya girdiği için mutlu olduğunu belirtti. Bakbak kongreye Gaziantep’in damga vurduğunu belirterek, “kongrede görevliydim. Milletvekillerinin oturma düzeninden sorumluydum. Salona girdiğimde sadece Gaziantep’i gençleri gördüm. Salonda başka kimse yoktu. Bu beni duygulandırdı ve mutlu etti” dedi.

AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde 1380 delegenin imzasıyla Genel Başkanlık için tek aday gösterilen Ahmet Davutoğlu, yeniden genel başkan seçildi.

AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu listesi;

1- Abdülhamit Gül 2 -Ali Aydınlıoğlu 3- Alev Dedegil 4- Asuman Erdoğan 5- Ayhan Sefer Üstün 6- Ayşenur Bahçekapılı 7- Aziz Babuşçu 8- Bekir Bozdağ 9- Berat Albayrak 10- Binali Yıldırım 11-Bülent Gedikli 12- Burhan Kuzu 13- Cemil Çiçek 14- Çiğdem Karaaslan 15- Edibe Sözen 16- Efkan Ala 17 - Faruk Çelik 18- Fatih Şahin 19- Fatma Betül Sayan Kaya 20-Galip Ensarioğlu 21-Hamza Dağ 22-Hayati Yazıcı 23-Mehmet Mehdi Eker 24-Mehmet Ali Şahin 25-Mehmet Babaoğlu 26-Mehmet Doğan Kubat 27-Mehmet Erdem 28-Mehmet Müezzinoğlu 29-Mehmet Muş 30-Mehmet Özhaseki 31-Metin Doğan 32-Mevlüt Çavuşoğlu 33-Mustafa Ataş 34-Mustafa Şentop 35-Naci Ağbal 36-Nihat Zeybekçi 37-Nurettin Canikli 38-Nükhet Hotar 39-Numan Kurtulmuş 40-Ömer Çelik 41-Öznur Çalık 42-Ravza Kavakçı Kan 43-Recep Akdağ 44-Selçuk Özdağ 45-Selçuk Öztürk 46-Süleyman Soylu 47-Vedat Demiröz 48-Yalçın Akdoğan 49-Yaşar Karayel 50-Zeki Aygün

Bir önceki MKYK'da yer alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gaziantep eski Milletvekili Hüseyin Çelik bu defa listeye girmedi. Meral KINACILAR