Ahmet Uzer'in yerine il başkanlığına seçilen Eyüp Özkeçeci'nin devrim niteliğindeki yeni yönetimi güven oyu aldı. Eski yönetimin büyük bölümünün değiştirildiği ve yepyeni isimlerin listeye girdiği AK Parti'de, Eyüp Özkeçeci yönetiminin başarılı olacağı belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla, Ak Parti Gaziantep 5. Olağan İl Kongresi yapıldı. 6 Yıldır Ak Parti İl başkanlığı görevini yürüten Ahmet Uzer, bayrağı Mehmet Eyüp Özkeçeci'ye teslim etti. Tek listeyle gidilen kongrede en çok merak edilen, Özkeçeci'nin yönetimiydi. Özkeçeci, eski il başkanlarının aksine, yönetiminde büyük bir değişim yaptı. Ak Parti'nin kurucuları, Milletvetvekilleri, ilçe başkanları ve partililer yeni yönetimi değerlendirdi.

BİZDE AYRILIK GAYRILIK OLMAZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yeni il başkanı ve ekibinin şehrimize büyük hizmetler vereceğine inandığını söyledi. Erdoğan, "Ben görev alan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Gaziantep'in iyi bir nüfuzu ve iyi bir vizyonu var. Bu vizyonu bundan sonra bu arkadaşlarımız il yönetimi olarak taşıyacaklar. Yeni gelen il başkanımız yabancımız değildir, içimizden çıkan bir arkadaşımız. Ekibini yenilemiş durumda. Bizim partimizde görev değişiklikleri her zaman olur ve bizde ayrı gayrılık olmaz. Görev alan ve almayan arkadaşlar ele ele çalışarak yolumuza devam ederiz. Bugüne kadar da böyle olmuştur" dedi.

İL BAŞKANI DEĞİŞİYORSA YÖNETİMDE DE DEĞİŞİM OLUR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, il başkanının değiştiği her kongrede ekibin de yenilendiğini söyledi.

Yeni yönetime başarılar dileyen Sarı, "Yeni kongrelerde her zaman değişim olur. İl başkanının değişikliğinde bu tür değişimler her yerde olur. Sadece Gaziantep'te değil. Daha önceki yönetimde görev alan arkadaşların bir kısmı bu yönetimde görev almamıştır. Bu tamamiyle yeni il başkanımızın kendi görüşü doğrultusunda, kendi çalışma ekibini kurması çerçevesinde yapılmış olan bir çalışmadır. Bu konuda bizim milletvekilleri olarak herhangi bir yönlendirmemiz, katkımız, gayretimiz olmamıştır. Önceki arkadaşlara bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Yeni yönetimde görev alan arkadaşlara da başarılar diliyoruz" dedi.

ŞAMİL TAYYAR:YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise yeni yönetimle ilgili değerlendirme yapmak istemediğini söyledi. Tayyar, "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" dedi.

ÖKKEŞ ERUSLU:TECRÜBE DE ÖNEMLİ

Ak Parti eski il başkanlarından Ökkeş Eruslu, yeni yönetimin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Eruslu, "Yıllar sonra yeni bir arkadaşımız il başkanı oldu. Sayın Mehmet Eyüp Özkeçeci iki dönemde yönetimde bulunmuştu. Sanayici, dürüst, güvenilir bir arkadaşımız, eski esnafım, mahallemin çocuğu. Ama gönlümüz isterdi ki, eski yönetimden de birkaç tane deneyimli, dürüst, güvenilir arkadaşımız bu listede olsun. Yüzde 85'ini tanımıyorum. Tamam yeni yüz yeni yüz ama tecrübe de önemli. Toparlayıcı olmak lazım. Fakat bu bir tercih işidir. Önümüzde bir seçim var, bu seçim çok önemli, inşallah başarılı olur. Neticede aynı partinin mensuplarıyız" dedi.

BAŞBAKAN KONGREDEN MEMNUN AYRILDI

Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, birlik ve beraberlik içinde bir kongre daha geçirdiklerini belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongreden memnun ayrıldığını söyledi. Kurt, "Yoğun bir katılım ve coşkulu bir şekilde, Başbakanımız, bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımızı karşıladık. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve bakanlarımız memnun ayrıldıklarını dile getirdiler" dedi.

Yeni yönetime başarılar dileyen Kurt, "Yeni yönetimin çıtayı daha da yükselteceğine inanıyorum. Tüm Gaziantep'i kucaklayan, tüm kesimlere hitap eden, nüfus, tahsil başta olmak üzere genel merkezin belirlediği kriterlere uygun bir yönetim oluşturuldu. Muhtemelen 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde birlik beraberlik içinde partimizin bayrağını daha ileriye taşıyarak çok güzel bir netice alacağımıza inanıyorum" dedi.

YENİ TÜRKİYE'YE YAKIŞIR BİR YÖNETİM

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, yeni il yönetiminin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Yeni il yönetiminde yüzde 80 değişim var. Hem Şehitkamil'e, hem memleketimize hayırlı olsun. Genç dinamik yepyeni bir yönetim. Yeni yönetimde ilk defa görev alan arkadaşlarımız var bunların partiye katacağı dinamizmle partiyi çok daha ileri götüreceklerine inanıyorum. Yeni Türkiye'ye yakışır bir yeni yönetim oluştu. Eski arkadaşlarımız da birbirinden değerli insanlardı. Yeni arkadaşlarımızda birbirinden değerli, kıymetli arkadaşlar" dedi.

ESKİ YÖNETİMDEKİ ARKADAŞLAR CANLA BAŞLA ÇALIŞTI

Hep birlikte ele ele vererek 2015 seçimlerine gece gündüz birlikte çalışacaklarını söyleyen Uğur, "Son zamanlarda Şehitkamil'de, Şahinbey'de değişimlerin başarılı olduğu görüldü. Bizde küsme, küstürme olmaz. Eskiden görev almış arkadaşların da desteğiyle, 2015 seçimlerinden başarılı çıkmak için hep beraber çalışacağız. Dün kongre bitene kadar yönetimde görev almayan, eski yönetimlerde görev almış arkadaşlarımızın canla başla çalıştıklarını hep beraber gördük. Eskiden görev alamayan arkadaşların emeğine yüreğine sağlık. Onlar sadece yönetimde değiller, görev birimleri değişti, partinin neferi olarak herkes hizmete devam ediyor" diye konuştu.

BOZKURT:ÖZKEÇECİ İSABETLİ BİR KARAR

Ak Parti Şehitkamil Kurucu ilçe başkanlarından eski meclis üyesi Recep Bozkurt, Eyüp Özkeçeci'nin çok isabetli bir karar olduğunu söyledi. Özkeçeci, "Yönetim güzel olmuş. İl başkanımız partinin kurucularından biri, isabetli olmuş. Gelebilecek isimlerin arasında en uygun isim. Yönetimdeki arkadaşlar bildiğimiz arkadaşlar, tanımadığımız birkaç kişi var. Parti tabanına bir karma yapılmış. Eski ve yeniler karıştırılmış. Partinin tabanı göz önüne alınmış. Mozaik güzel. Yönetim rahatsız edici bir durum yok" dedi.

ÇOLAK:ŞANS VERMEK LAZIM

Ak Parti Şehitkamil eski ilçe başkanı ve eski meclis üyesi Av. Hüseyin Çolak, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. Çolak, "Çoğu yeni siyasete katılan arkadaş. Bekleyip görmek lazım. İnşallah başarılı olurlar. Şans vermek lazım. İnşallah başarılı olurlar. Daha doğrusu başarılı olacaklarına inanıyorum. Güzel bir liste olmuş. Ben çok beğendim. Partimizin emrindeyiz. Yeni ekibe destek vererek yanlarında olacağız" dedi.

ASLAN:YENİ YÖNETİM, YENİ TÜRKİYE'NİN ÖN SÖZÜ GİBİ

Ak Parti Şahinbey Belediyesi Meclis üyesi, Bekir Aslan, yeni yönetimin gayet güzel olduğunu düşündüğünü belirterek, "Yeni bir başkan, yeni bir yönetim tam da yeni Türkiye'nin ön sözü gibi olmuş. Başkan da yeni yönetime gelen arkadaşlar da, hem partinin ana siyasi anlayışını muhafaza etmiş hem de ciddi bir yenilik yaşanmış" dedi. Eski yönetimin yüzde 80'ini kongre salonunda gördüğünü belirten Aslan, "Bir kırgınlık bir küskünlük olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Kongreden sonra yemekte bile insanlara yer gösterip yardımcı oluyorlardı. Gerçekten takdir ettim. Bunu başka bir partide görmek mümkün değil. Bu da Ak Parti'ye özgü bir şey" diye konuştu.

GÜLEÇ:EYÜP BEY GÜZEL İŞLER YAPACAK

İl Genel Meclisi eski Başkanlarından Ömer Nasuhi Güleç, yeni yönetimin Gaziantep için hayırlı olması temennisinde bulundu. Güleç, "Değişimde her zaman fayda vardır. Eyüp Bey'in güzel işler yapacağına inanıyoruz. Canı gönülden başarısını destekliyoruz. Bize düşen her konuda Eyüp Bey ve partimizin yanında olacağımızı bildiririz. Bu ekibin 2015 genel seçimlerinden başarıyla çıkacağına inanıyorum" dedi. Meral KINACILAR