Durumun özeti şöyle: Partide herkesin kafası karışık.. Yeniler eskileri, eskiler yenileri suçluyor. Bunun en somut örneği eski il başkanı Ökkeş Eruslunun konuşmasına, yeni il başkanı Eyüp Özkeçecinin çok sert karşılık vermesi.. Üsluplar- iddialar doğrudur yanlıştır, mutlaka her ikisinin de kendilerine göre haklı tarafları vardır. Ama bunun sadece ikisi arasında kalacak bir gerginlik olmadığı bilinmeli..Kar topu gibi büyüyeceği hesaba katılmalı..
Milletvekillerinin başında bir ağabey olmayınca, onlar da bütünlük ve dayanışma konusunda sınıfta kalıyorlar. Hepsi ayrı telden çalıyor.. Ama en bariz gözüken, Şamil Tayyarın popülerliliğinin rahatsızlık verdiği.. Tayyarın çok dobra konuşmasının tedirgin ediciliği.. Bu rahatsızlık sonucu farklı hesaplar içine girildiği.. Haliyle cepheler açıldığı, gizlenen rahatsızlığın ortaya çıkmasının önlenemediği gerçeği…
İlçe Belediye başkanlarının özellikle son kongrede saf dışı bırakılmalarının burukluğuna, birde meclislerde komisyon seçimlerinde CHPli üyelerin alınmaması yolundaki ortak kararın Büyükşehirce uyulmayışına gösterdikleri gizli reaksiyon.. Fatma Şahinin kendilerini dışladığı, hatta hiçe saydığı inancının yüzdelik oranla artması.. Eski Fatma Şahinin böyle olmadığına yönelik düşüncenin yaygınlaşması..
İl Başkanı Eyüp Özkeçecinin tamamen Fatma Şahinin yörüngesinde hareket ettiği ve bu sayede partiyi tamamen Şahinin yönettiği kanaatinin yaygınlaşması..
Bunlar çok kısaltılarak, detaylandırmadan yaptığım gözlem ve tespitler.. Oysa herbiri uzun uzun yazılması gereken konular.. Daha işin seçim noktası var.. Aday adayları durumu var.. Ben şimdiden söyleyeyim ve AK Parti böyle giderse Gaziantepte eski havasını kaybeder deyip noktalayayım..

FATMA ŞAHİN PATRON AMA….

Burada bir soru sorabilir ve 'Fatma Şahin bu işin neresinde?' diyebilirsiniz.. Dışardan baktığınızda hiçbir yerinde denilecek bir politika izliyor.. Ama birkaç hafta önce yazdığım ve Gaziantepte patronun Fatma Şahin olduğunu dile getirdiğimi hatırlarsanız, aynı yazıda Sayın Şahinin AK Partide birisi öksürse bile haberi olmasını isteyecektir dediğimi de unutmamanızı isterim..
Elbette dışardan bakıldığında bu realite çok normal gözükebilir.. Ama aynı zamanda tehlikeli bir politik uygulama olduğunu da unutmamak gerekir.. Çünkü AK Parti döneminde hiçbir belediye başkanı, parti teşkilatını dizayn etme gibi bir teşebbüste bulunmamıştı.. Nihayetinde Belediye başkanları daha çok kentin çözülmesi gereken meseleleri üzerinde yoğunlaşmalı, çözümler üretmeli, projeler geliştirmelidir. Elbette Sayın Şahin bu yönde inanılmaz çaba sarfediyor, mesai harcıyor.. Bunu inkar edemem.. Ancak enerjisinin azaltacak, hızını yavaşlatacak, üstelik stratejik açıdan girilmemesi gereken kulvarlara girip, herşeyi DİZAYN etme hevesi bazen ters tepebilir.. İşte bunu izah etmeye çalışıyorum..

DİZAYN ETME DÜŞÜNCESİ ÇOK YANLIŞ

Belediye başkanlığı döneminden sonra herşeyi DİZAYN etme yönünde inanılmaz bir çaba sarfettiğini gördüğüm Sayın Şahinin, ne yazık ki bu zamana kadar hiçbirisinde başarılı olmadığını da söylemek zorundayım. Gaziantepspor ile başlayan hareketin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Büyükşehir Belediyespor için izlediği politikanın da tamamen hayal kırıklığı getirmesi, sportif alanda bu işin çevresinde inandıkları kişilerin söylediği kadar kolay olmadığını umarım görmüştür.. Üstelik 20 milyonu aşkın bir rakamın har vurup harman savrulmasındaki hesapsızlık, ileride hesap sorulmasını gerektiren en önemli dayanak olmuştur..
Sadece sportif yönlü değil elbette yapılan yanlışlar. Sayın Şahinin Medyayı DİZAYN etme hesabı da tutmamıştır.. Yanlış adreslerde umut aramaya kalkması, yanlış isimlerle planlar yapması, Gaziantep basınının gerçek yönünü araştırmadan girişilen teşebbüslerin hepsi geri tepmiştir.. Şu anda Gaziantep basını parçalara bölünmüş durumdadır.. Üstelik toparlamak için yapılacak fazla bir şey de kalmamıştır..

BU GENEL SEKRETERDE UMUT VAR

Manşette röportajımızı okuyacaksınız.. Detaylarına girmek istemiyorum.. Ama geldiği günden beri dikkatle izlediğim ve hakkında çok iyi mesajlar aldığım Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köktenin, Gaziantep için iyi bir şans olduğu yolundaki düşüncem şekilleniyor.. Lütfen haberde okuyun ve yıllardır dile getirdiğimiz sorunları kısa sürede tespit ederek sürekli makyajlanmaya çalışılan Gaziantep için söylediklerine bakın.. Sayın Köktenin bu ifadeleri ve bakış açısı bizleri umutlandırmıştır.. Umarım bizleri yanıltmaz ve Gaziantepin kangren haline dönüşen sorunlarından kurtulabilmesi için atacağı adımlarla kent halkının kalbini kazanır..


GASKİ GÖLETİ ÇEVRESİ İÇİN
PİS KOKULAR GELİYOR

Öyle demek zorundayım çünkü revizyon imar planı askıya çıkartılan göletin çevresindeki arsalar için yapılan planda bir gariplik var. Konut tercihleri sanki belli isimlere göre planlanmış.. Eski planda yeşil alan gözüken arsalar konuta çevrilmiş, konut olarak yapılması gereken yerler ise sosyal donatı alanı yapılmış. Göletin koruma kuşağı hiçe sayılmış. Buraya önceden kaçak ev yapanlara ödül, yapmayanlara adeta ceza verilmiş. Sanırım bu işe genel sekreterin şöyle bir göz atması gerek.. Revizyon imar planı öncesi el değiştiren arsalar kadar, bazı arsaların yeşil ve sosyal donatı alanı iken, nasıl konuta dönüştürüldüğünü görmesi gerek.. Ben gittim gördüm.. Köylüleri ve arsa sahiplerini dinledim.. Söyleyeceğim tek şey; Hadi şehirde herşeyi rahatça yapıyorsunuz, bari buralara kıymayın !..


Hepinize iyi haftalar