Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer ve İl Başkan Adayı Mehmet Eyüp Özkeçeci 28 Aralık'ta yapılacak ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı 5. Olağan İl Kongresi öncesi milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda birlik, beraberlik mesajları verildi. Ahmet Uzer, "Bu kongre veda kongresi değil bir tazelenme ve güçlenme kongresidir. Ben Pazar günü saat 6'dan itibaren partimin neferi olarak Eyüp Beyin emrinde çalışacağım" dedi. Eyüp Özkeçeci ise "Sayın Uzer'e benim için söylediği sözler için teşekkür ediyorum. 2001 yılında ilk defa siyasete girdim. Recep Tayyip Erdoğan'ı o zaman izliyordum. Bana güven verdi. Pazar günü yapılacak kongrenin ardından seçim hazırlıklarına başlayacağız. AK Parti ailesi olarak gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışarak partimizi iktidara, ülkemizi de 2023 ve 2071 hedefine taşıyacağı"diye konuştu.

KİMLER KATILDI

Ak Parti İl binasında düzenlenen toplantıya Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Başkan Adayı Mehmet Eyüp Özkeçeci'nin yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kadın ve il gençlik kolları ile teşkilat üyeleri katıldı.

ÖZKEÇECİ LAYIKIYLA YAPACAK

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, 28 Aralık Pazar günü saat 14'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile 5. olağan il kongresini yapacaklarını belirtti. Bu kongreyi anlamlı kılanın Başbakan'ın Başbakan olduktan sonra ilk defa Gaziantep'e gelecek olması olduğunu belirten Uzer, "Kongreyi ikinci anlamlı kılan ise 6 senelik il başkanlığı görevimi bu kongrede Eyüp Özkeçeci'ye bırakıyorum olmam. Sayın Eyüp Özkeçeci inşallah bu kongreyle il başkanlığımızı üstlenecek. Ben inanıyorum ki, uzun yıllar bu görevi layıkıyla yapacak" dedi.

ÖZKEÇECİ BAŞINI TAŞIN ALTINA KOYDU

'Eyüp Özkeçeci Ak Parti'nin kurulduğu gün elini değil başını taşın altına koyan değerli arkadaşlarımızdan bir tanesi' diyen Uzer, "Çünkü o günleri çok iyi hatırlayın. Tayyip Erdoğan'a muhtar bile olamaz denilen günlerdi. Tabi ki sanayiciler iş adamlarımızın biraz daha Ak Parti'ye karşı ihtiyatlı durdukları günlerdi. Sayın Özkeçeci'ye il yönetimi için teklif götürdüğümde tereddüt etmeden kabul ederek kurucu il yönetimimizde görev aldı. Bundan sonra bütün il kongrelerimizde Eyüp Bey yine il yönetiminde görev yapmaya devam etti. Çok iyi bir arkadaşa görevi devredeceğim için çok mutlu ve huzurluyum. İnşallah Eyüp Bey de zamanı gelince daha genç bir arkadaşa görevi devreder, bu şekilde partimiz Gaziantep'te aynı şekilde işleyişini devam ettirir" diye konuştu.

ÇITAYI DAHA YUKARI TAŞIYACAK

Gaziantep olarak çok nadir görülen bir tablo sergilediklerini belirten Uzer, "Gaziantep'in siyasi hayatına baktığımız zaman bu çok nadir görülen, olgunlukta ve güzellikte bir tablo. Ak Parti kurulduğu günden bu tarafa Ak Parti sathında görev yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemde görev alacaklara başarılar diliyorum. Eminim Eyüp Özkeçeci arkadaşım da çıtayı bizden daha yükseklere çıkarır. Eyüp Bey'in hepinizin bildiği gibi boyu da benden uzun. Çıtayı benden daha yukarı taşıyacak bundan hiçbir şüphem yok. Tabi siyaset bir ekip işi. Yönetimler çok önemli. Kollektif anlayış içerisinde kardeşane şekilde 6 yıl bu görevi götürdük" dedi.

BELEDİYELERLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞILMASI GEREK

Belediyelerle uyum içerisinde çalışılması gerektiğini altını çizen Uzer, "Eyüp bey de belediyelerle uyum içerisinde il başkanlığını devam ettirecektir. Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız her zaman olduğu gibi tek yumruk halinde ileriye doğru yürüyeceğiz. Güçlü bir Ak Parti'ye Türkiye'de her zamankinden daha çok ihtiyaç var. İçte ve dışta ülke düşmanlarımız son dönemlerde aktif hale geldiler. İçte paralel yapı dediğimiz bir yapı devletin bütünlüğüne kasteden ve darbe teşebbüsünde bulunan bir yapı. Dışarıda Türkiye'nin güçlenmesinden, ağırlığını hissettirmesinden dolayı, bu yükselişi durdurmak için her türlü yola başvurulduğunu görüyoruz. Ak partinin dik şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Bu ülkeyi seven herkese çok önemli görevler düşüyor" dedi.

EYÜP BEY'İN EMRİNDE NEFER OLARAK ÇALIŞACAĞIM

Uzer, partinin kuruluşunda 1150 kişi üzerinde insanla görüştüklerini 50 kişi ilk yönetim oluşturduklarını belirterek, "Bu 50 kişilik ekipten 1 bakan, 3 tane il başkanı 3 tane belediye başkanı çıktı. Nasıl bir kadro gün o zor şartlarda ne karar isabetli karar verdiğimizi görüyoruz. Bu kongre veda kongresi değil bir tazeleme ve güçlenme kongresidir. Ben partimin neferi olarak Eyüp Beyin emrinde nefer olarak çalışacağım" dedi.

ÖZKEÇECİ:BU İŞ EKİP İŞİ

Ak Parti İl Başkan Adayı Eyüp Özkeçeci ise, partinin il başkanlığı görevinin büyük onur olduğunu ifade ederek, "Sayın Uzer'e benim için söylediği sözler için teşekkür ediyorum. 2001 yılında ilk defa siyasete girdim. Recep Tayyip Erdoğan'ı o zaman izliyordum. Bana güven verdi. Pazar günü yapılacak kongrenin ardından seçim hazırlıklarına başlayacağız. AK Parti ailesi olarak gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışarak partimizi iktidara, ülkemizi de 2023 ve 2071 hedefine taşıyacağız. Bu bir ekip işi hep beraber çalışacağız. Oluşturacağımız yeni ekiple Türkiye için çalışacağız" diye konuştu.

FATMA ŞAHİN:BÖYLE BİR ŞEHİR YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep'in 12 yılda büyük bir başarı hikayesi yazdığını söyledi. Şahin, "Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dedik Teşkilatlar önemli bir gücümüz oldu. Başarı için güven ve istikrar en büyük anahtar. Kaynak Türkiye dedik. Burada güçlü bir aile var. Uyum önemli. Ankara boyutu önemli. Takım oluşturduk. İş odaklı, proje odaklı bir ekip oldu. Geldiğimiz noktada biz asla fitnenin fesadın, dedikonun hasıl olduğu daha önceki siyasi partilere benzemedik. Hayırda yarışarak hizmet odaklı siyaset anlayışını kendimize referans bildik. Ankara boyutunda milletvekilleri uyum içinde çalışıyor, sorunları çözmeye çalışıyorlar. Sen ben kavgası bu ülkeye bu şehre çok bedel ödetti. Biz diyerek bu yolculuğa devam etmemiz gerekiyor. 5. olağan kongrede 3. başkanımızı değiştiyoruz. Böyle bir şehir yok. Güvenin, istikrarın, huzurun ve barışın olduğu yerden iş çıkıyor" diye konuştu.

ERDOĞAN:SONUÇ ORTADA

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 9 seçim geçirdiklerini hepsinden de başarıyla çıktıklarını belirterek, "Bu başarıda kardeşlik hukuku, istişare, diyalog yolu izledik. Sonuç ortada. Barış, huzur kardeşliğimiz sürecek. Yeni Türkiye diyoruz" dedi.

BAKBAK:BU TABLO TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI

Derya Bakbak, B planı olmadan her zaman ülke ve şehir menfaatini önde tuttuklarını belirterek, "Bu tablo tüm şehirlere örnek olmalı" dedi.

KOÇER:KONGRELERDEN BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI ÇIKIYOR

Nejat Koçer, Kasım ayı başından bu yana Ak Parti'de demokrasi şöleni yaşandığını belirterek, "Bu kongrelerden birlik beraberlik mesajları çıkıyor. Bu resimde bunun bir parçası. Bizde bu tablo çok daha güzel. Yine birlik ve beraberlik içinde bir kongreye gidiyoruz. Gaziantep'in yüzünü ağartan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin devamından hiçbir şüphemiz yok" dedi.

SARI:BAŞKA KONGRELERDE SANDALYELER HAVADA UÇUYOR

Mehmet Sarı, Ak Parti teşkilatlarının başarı çıtasını her seçimde biraz daha yükselttiğini belirterek, başarıda emeği olan herkese teşekkür etti. Sarı, "Bu örnek bir tablo. Başkan partilerin kongrelerinde sandalyeler havada uçuşurken biz her kongreden güçlenerek çıkıyoruz" dedi.

MAZICIOĞLU:UZER GİDER, ERUSLU GELİR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Huzurumuzu bozmasın. Başka illerde 13 senede 8'in üzerinde il başkanı değilmiştir. Bizde 13 yılda 3 tane il başkanı değişti. Ben bir toplantıda bu konuya değinerek bizde Eruslu gider Uzer gelir, Uzer gider Eruslu gelir demiştim" dedi. Meral KINACILAR

***