Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, yeni kabinede Gaziantep'ten bir değil, iki tane bakanlığın gönüllerinden geçtiğini söyledi.

Belediye Başkanlarıyla İl binasında 22 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongre ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ahmet Davutoğlu'nun kendi istekleriyle partiy olağanüstü büyük kongreye çağırdığını ifade ederek, "Ak Partililik bu demek. Başka partilerde mahkeme kararına rağmen kongreye gidemiyor. Biz 10 günde kongre kararı aldık. Genel merkezimiz kimi işaret ederse biz sonuna kadar arkasındayız" dedi. Ak Parti'nin kongrelerinin her zaman demokrasi şöleni havasında geçtiğini, yine bütün Ak Parti teşkilatları ile birlikte kongrenin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena'da olacaklarını dile getiren Özkeçeci, "Yeni genel başkanımızla birlikte bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz" dedi.

AK PARTİ'DE İSTİŞARENİN ÖNEMİ

Özkeçeci, basın toplantısının ardından genel başkan adayının belirlenmesinden sonra yazılı bir açıklama geçti. Özkeçeci, ülke, millet ve Türkiye demokrasisi için Binali Yıldırım isminin hayırlı olmasını dileyerek, AK Parti'nin istişareye verdiği önemin bu vesileyle ortaya konduğunu, parti içindeki istişare sürecinden sonra ismin belirlendiğini ifade etti. Özkeçeci, " Biz, AK Parti olarak istişareye önem veren bir partiyiz. Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı. Şu anda kongre yapmak isteyen partileri görüyorsunuz. Bir kriz üzerine kongre yapmak ve kongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere giriyoruz ve kongrelerden de büyüyerek çıkıyoruz. Türk siyaseti için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


''DÜNYA'NIN GÖZÜ AK PARTİ'DE''

Dünyanın gözlerini AK Parti Genel Merkezine çevirdiğini ifade eden Özkeçeci, çok geniş bir çerçevede yapılan istişareler sonucunda açıklanan genel başkan adayını belirlenme sürecinin de tüm siyasi partilere örnek oluşturacak bir süreç olduğunu vurguladı.


LİDER BELLİ

Özkeçeci, AK Parti'nin çok büyük bir siyasi hareket ve bu siyasi hareketin liderinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayarak, "Yeni dönem ortak akılla takım ruhuyla ekip çalışmasıyla yola devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Sayın Binali Yıldırım, 14 yılda farklı kademelerde görev yapmıştır, devletin farklı kademelerinde, AK Parti'nin farklı kademelerinde ciddi bir tecrübeye sahiptir, inşallah yeni Türkiye'nin inşasında gerçekten önemli bir misyon ifa edecektir diye inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Meral KINACILAR