7 Haziran seçimlerinde 428 bin 451 oyla, yüzde 46,96 oy oranıyla 9 olan Milletvekili sayısını 6'ya düşüren Ak Parti'de iki milletvekilini geri almanın sevinci yaşanıyor. Ak Parti'de seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kutlamalar başladı. İl binasına kurulan dev ekrandan sonuçların belli olmaya başlamasıyla birlikte Ak Partililer, il binasına bayram yerine çevirdi. Davul zurna eşliğinde eğlenen partililerin neşesi havai fişek kutlamalarıyla devam etti.

TAYYAR COŞKUYLA KARŞILANDI

İl başkanı Eyüp Özkeçeci'nin odasında seçim sonuçlarını takip eden milletvekilleri sonuçların belli olmasıyla birlikte partililere katılarak zaferi kutladılar. Şamil Tayyar, sonuçların netleşmesiyle birlikte geldiği il binasında partililer tarafından alkışlarla coşkuyla karşılandı.

ŞAHİN VE GÜL GÖZYAŞI DÖKTÜ

AK Parti’nin tek başına iktidar olması ve kentte oy oranıyla milletvekili sayısını artırması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül sevinç gözyaşı döktü. AK Parti Gaziantep il binasına gelen milletvekili adayları ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, partililerle birlikte seçim sonuçlarını kutladı. AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep milletvekili Abdulhamit Gül ile Fatma Şahin, alınan başarılı sonuçları sevinç gözyaşları ile kutladı. Partililere seslenen Abdulhamit Gül, 1 Kasım seçiminde çıkan sonuçlarla halkın AK Parti'yi yeniden iktidara taşıdığını belirterek, "Allah razı olsun Ak Parti’yi yine milletimiz çok büyük destekle, tek başına iş başına getirmiştir. Biz sandık demokrasinin namusudur dedik, bu millet aziz namusu korudu ve korumaya devam edecek" dedi. Partililer de tek başına iktidara gelmenin sevincini havai fişek gösterisi ve davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

MHP'DE SESSİZLİK HAKİM

7 Haziran'da 163 bin 967 oy oranıyla bir olan milletvekili sayısını ikiye çıkardan MHP, aldığı oyla bir milletvekilini yeniden kaybetti. MHP'de sonuçların açıklanmasıyla birlikte sessizlik hakim oldu. İl binasında sessiz bir şekilde seçim sonuçlarını takip eden MHP'liler sonuçların netleşmesinin ardından il binasından erken ayrıldılar.

CHP'DE ÜZÜNTÜ HAKİMDİ

Bu seçimlere büyük umutlarla giren CHP'de büyük hüsran yaşanıyor. 7 Haziran'da 149 bin 170 oy oranıyla iki olan milletvekili sayısını koruyan CHP'nin bu seçimde tek tesellisi ikinci parti olma unvanını yeniden MHP'nin elinden alması ve iki milletvekili sayısını korumuş olması… Meral KINACILAR, Muharrem TÜRKOĞLU