Ak Parti’de belediye başkanlıklarına aday aday adaylığı başvurusunda bugün son gün. Saat 17.00’ye kadar adaylık başvurularının alınacağı partide en çok başvurular taşra ilçe belediye başkanlıklarına yapıldı. Nurdağı’nda 10, Araban’da 5, Karkamış ve Nizip’te 4 kişi belediye başkanlıklarına aday adaylığı başvurusunda bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Menderes Karaduman,Şahinbey Belediye Başkanlığına Muhittin Bay ve Tamer Şentürk başvuruda bulunurken,Şehitkamil’e ise Bekir Öztekin, Ertuğrul Kaya, Mehmet Görmez, Hüseyin Orhan, Av. Onur Ayaz ve Abdulkadir Ünal başvuru yaptı.

BÜYÜKŞEHİR’E SADECE KARADUMAN BAŞVURU YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına il genel meclisinin son başkanı Menderes Karaduman başvuru yaptı. Büyükşehir Belediyesi için bugün başka kimlerin aday adaylığı için başvuruda bulunacağı merak konusu.

ŞAHİNBEY’E İKİ İSİM BAŞVURDU

Şahinbey Belediye başkanlığına Kürşat Grup Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Bay ve Tamer Şentürk aday adaylığı için başvuruda bulundu.Şahinbey’de de başvuru sayısının artması bekleniyor.

ŞEHİTKAMİL’E 6 İSİM

Büyükşehir ve Şahinbey’e göre Şehitkamil Belediye Başkanlığına başvuru sayısı fazla oldu. Şehitkamil belediye başkanlığına Oğuzeli eski başkanı Bekir Öztekin, Av, Ertuğrul Kaya, Mehmet Görmez, Hüseyin Orhan, Av. Onur Ayaz ve Abdulkadir Ünal aday adaylığı başvurusunda bulundu.

KARKAMIŞ’TA 4 BAŞVURU VAR

Nuh Kocaaslan’ın belediye başkanlığı yaptığı Karkamış’ta, yerel seçimler nedeniyle belediye başkanlığı için Ahmet İnal, Ahmet Bozkurt, Hüseyin Özaslan ve Cuma Demir resmi aday adaylığı başvurusunu yaptı.

NURDAĞI’NDA ADAY PATLAMASI

Nurdağı:Mehmet Bali: 10 kişi. Fehmi Uçar, Şehmuz Kaya, Hasan Bal, Ökkeş Kavak, Hacı Mehmet Coşkun, Hasan Dilek, İbrahim Karaburç, Veysi Tekin,Musa Yıldırım ve İbrahim Ceylan başvuruda bulundu. Nurdağı’nda başvuru sayısının 13’ü bulacağı söyleniyor.

ARABAN’DA 5 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU

Araban’da belediye başkanlığı için 5 kişi başvuruda bulundu. Mehmet Özdemir’in başkanlık yaptığı Araban’da Mustafa Karademir, Gökmen Gökçek, Hacı Karaman, Murat İlik ve Mehmet Kaya aday adaylığı için başvuruda bulundu.

NİZİP’TE DE 4 İSİM VAR

Nizip belediye başkanlığı için 4 isim aday adaylığı için başvuruda bulundu. Hacı Fevzi Akdoğan’ın 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Nizip’te İhsan Ağca, Mustafa Demirbaş, Mehmet Kendirci ve Mustafa Doktoroğlu aday adaylığı için başvurdu.

YAVUZELİ’NDE 3 BAŞVURU

Yavuzeli belediye başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu’nun tekrar aday olduğu ilçede Mehmet Özçelik, Osman Aslan ve Mithat Yıldız aday adaylığı için müracaatta bulundu.

İSLAHİYE’DE 2 KİŞİ BAŞVURDU

Kemal Vural’ın belediye başkanlığı yaptığı İslahiye’de Veysel Korkmaz ve Ferhat Demir aday adaylığı için müracaatta bulunan isimler. İslahiye’de bugün başvuru sayısının 8 kişiyi bulması bekleniyor.

OĞUZELİ’NDE BAŞVURULAR BUGÜN BEKLENİYOR

MHP’li Sait Kılıç’ın belediye başkanlığı yaptığı Oğuzeli’nde belediye başkanlığı için Ak Parti’de 10’a yakın ismin başvuruda bulunması bekleniyor. Meral KINACILAR