AK Parti Gaziantep Büyükşehir, merkez ve taşra ilçe belediye başkan adayları Milletvekillerinin de katıldığı bir törenle tanıtıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Milletvekili Şamil Tayyar, sis engeli nedeniyle aday tanıtım programına katılamazken, Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer, 30 Mart'ta hedeflerinin 10-0 olduğunu söyledi.

İSLAHİYE'Yİ İSTİYORUM

Bu seçimi çok önemsediklerini söyleyen Uzer, özellikle İslahiye'den seçimi kazanma sözü istedi. Uzer, "Ama İslahiye'yi bu seçimde istiyorum. Bahane kabul etmiyorum, tamam mı" dedi. Şehitkamil Kültür Merkezi'nde yapılan Ak Parti Aday Tanıtım toplantısına Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yanısıra çok sayıda partili katıldı. Adaylar salona partililerin coşkulu tezahüratları arasında girdi.

BU SEÇİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Aday tanıtım toplantısının açılışında konuşan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiğini ve çok önemli bir seçime gittiğini belirterek, "Bu seçim mahalli bir seçim gibi görülse de, bu seçim Türkiye'nin gelecek 25 yılına, belkide 50 yılına damgasını vuracak çok önemli bir seçimdir. Bu seçimi çok önemsiyoruz. Tek başına iktidarız, güçlüyüz her yerde seçim alırız mantığından öte her yeri alacak şekilde ciddi çalışmalıyız ve kapı kapı dolaşarak sıkılmadık el bırakmamalıyız. Ciddi bir seçim çalışmasından sonra Gaziantep'te 10-0 yapma hedefindeyiz. Allah'ın izniyle teşkilat mensuplarıyla bu neticeyi gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

NE MUTLU GAZİANTEPLİ OLANA

Ak Partili belediyelerin 2009 yılından bu yana başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Uzer, "Bugüne kadar yaptığımız işler bundan sonra yapacağımız işlerin teminatıdır. Her zaman bir olduk. beraber olduk ve bunun neticesinde de, Gaziantep Türkiye'ye güçlü ses verdi. Genel Başbakınımız, Başbakanımız Gaziantep'i Türkiye'ye örnek gösterdi. Ne mutlu Gaziantepli olanlara" dedi.

BİZDE DARGINLIK OLMAZ

Partilileri 'işi hafife almayın' diye uyaran Uzer şunları söyledi:"Dargınlık, kırgınlık yok. Teminatta verdik. Biz başka partilere benzemeyiz. Biz Ak Partiyiz. Bizde dargınlık, kırgınlık olmaz. Ben aday olursam parti var, ben aday olmazsam parti yok. Gerçekten zor bir süreç olan aday adaylığından adaylığa geçiş süresi güzel geçti. Aday adayları olgun tavırlar sergilediler. Medeni bir yarış oldu. Kısmet tabi. Bir yere 5,10,20 kişi aday adayı olur bir kişi aday gösterilir. Başarıdan hiçbir endişem yok ama gevşemeyeceğiz, havaya girmeyeceğiz. Gece gündüz çalışacağız. Kadın, gençlik ve ana kademelere büyük görevler düşüyor. 30 Mart akşamı Ak Parti seçim zaferi sizlerle doya doya yaşayacağız."

GÜZELBEY'E HİZMET TEŞEKKÜRÜ

10 yıl boyunca Gaziantep büyükşehir belediye başkanlığı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e hizmetlerinden dolayı çok teşekkür eden Uzer, "Kendi isteğiyle aday olmayan Asım Güzelbey'e yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. O çok daha fazla alkışı hakediyor. Belediye başkanları Gaziantep'te çok önemli himetler yaptılar. Gaziantep'te yüzde 40 olan oy onların sayesinde 2011 yılında yüzde 62.3 oldu. Biz büyük bir aileyiz, güçlü bir aileyiz. Ben bu kadronun yine önümüzdeki dönem arka arkaya yapılacak seçimlerde üstüne düşeni yapacağına, Gaziantep'in yine Türkiye'ye çok önemli mesajlar vereceğine inanıyorum" dedi.

FATMA ŞAHİN OY REKORU KIRACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in güzelleşmesi, vizyonunun değişmesi için çalıştığını belirterek, Türkiye'de olmayan bir şeyi başardığını söyledi. Güzelbey, "Koltuğun bırakılabileceğini gösterdik. Bu Türk siyasetinde kolay kolay görülebilecek bir şey değil. En fazla 2 dönem yapacağımı söyledim. Çünkü uzun süre yaptığın zaman işletme körlüğü başlıyor. Doğrudur yanlıştır ama benim doğrum budur. Benim hayat planım buydu. Verdiğim sözü tuttum. Huzur içinde bırakıyorum. Bu işi benden çok daha iyi yapacağına inandığım birine bırakıyorum. Fatma Şahin genç ve başarılı biri. Bana göre artı tarafları var. Ankara'da daha çok iş yapabilme kabiliyeti var. Türkiye'de oy patlaması, oy rekoru kıracak. Gaziantep kazanacak. Oy patlamasının karşılığı olarak da kendisinden Gaziantepli olarak en güzel hizmetleri isteyeceğiz. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesini istiyorum. 30 Mart akşamı Zaferi kutlayacağız" diye konuştu.

YENİ BİR SEÇİM ZAFERİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, Gaziantep'in Türkiye için her zaman örnek, ölçek bir şehir olduğunu, her başarısıyla Türkiye'ye model olduğunu belirterek, "Burada olan her başarı Türkiye'ye model olacak. Bugün güven ve istikrar açısından Türkiye'nin çok önemli bir günü. Gaziantep'ten yükselecek olan sizlerin sesi Türkiye'de güven ve istirar açısından son derece önemli. Gaziantep Türkiye'nin iki katı büyüyor. Gaziantep Fatma Şahin önderliğinde bir seçim zaferi yaşayacağız." dedi.

REKOR OYLA KAZANACAĞIZ

Ak Partili belediye başkanlarının son 10 yılda çok büyük hizmetler verdiğini, bu seçimi 10-0 alacaklarını belirten Nejat Koçer, "Rekor oyla seçimi kazanacağız. 30 Mart'ta Gaziantep'ten Türkiye'ye güven ve istikrar mesajı vereceğiz. Gaziantep hiçbir şehre benzemez. Ortak akılla Türkiye'ye hep model ve örnek olmuştur. Gaziantep 30 Mart'ta vereceği birlik beraberlik mesajıyla yine Türkiye'ye güven ve istikrar verecektir" dedi.

FATMA ŞAHİN GAZİANTEP İÇİN BÜYÜK ŞANS

Türkiye'nin en başarılı bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep büyükşehire aday gösterilmesini büyük bir şans olarak gördüklerini söyleyen Koçer, "Adaylarla her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. 5 yıl belediye başkanları Gaziantep'in refahını, yaşam kalitesini yükseltecek. Biz bir ve beraberiz. Türkiye üzerine oynanan oyunları bozacağız. Asım Güzelbey'e teşekkür ediyorum. Yeniden görev alan belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha güzel hizmetlere imza atacaklar" şeklinde konuştu.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, 11 yıldır alanda olduğunu, bir faninin görebileceği bütün makamları görerek buraya geldiğini belirterek, "Sizler arkamızda durdunuz, teşkilatın her noktasında çalıştım. Bizim inancımıza göre en büyük makam gönüllere girebilmektir. Biz makamları halka hizmeti, hakka hizmet olarak görüyoruz Bu salon 30 Mart'taki zaferimizi gösteriyor. 30 Mart'ta güneş daha güzel doğacak, sandıklar Ak Parti oylarıyla bereketlenecek" dedi.

BU ŞEHİR HERHANGİ BİR ŞEHİR DEĞİL

'Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Gaziantep herhangi bir şehir değildir' diyen Fatma Şahin, "Gaziantep sevdamız, emektarımız, dik duran bir şehirdir. Kendi kendine yeten bir şehirdir. Gaziantep tarihtir, kardeşliktir, medeniyettir. Zeugma'yla, Karkamış'la, Dülük'le, Selçuklu mimarisiyle önemli bir şehirdir. Gaziantep Mezopotamyadır. Gaziantep berekettir, İpek yolu, Yuşa Peygamberin mekanı, Ökkeşiye Hazretlerinin mekanı bu şehirdedir. Bu şehir herhangi bir şehir değildir" diye konuştu.

BU SEÇİM DÜNYA MAZLUMLARININ SEÇİMİ

Bu seçimin dünya mazlumlarının, seçimi olduğunu ifade eden Şahin, "Bu seçim Filistin, Mısır, Suriye'nin seçimidir. Myanmar'daki, Somali'deki mazlumların seçimidir. O yüzden 30 Mart'ta sadece yerel seçim yapmayacağız. Bizi bugüne getiren bu başarı kendiliğinden olmuyor. Kat kat dua emek gözyaşı var. Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibinin büyük bir zafer ve onur savaşı var. Yeter, söz de kararda millette dedik. Bugünde aynı şeyi söylüyoruz. Halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz. Asım Güzelbey'e ve diğer belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Halkın içinde gittiğimiz her yerde yüzümüze ak ediyorlar. O yüzden işimiz çok kolay. Birilerinin oyununu bozmak için yarışacağız. Bu salon herşeyin habercisi. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" şeklinde konuştu.

SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE TANITIM

Konuşmaların ardından Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmetlerinin sinevizyon eşliğinde gösterildiği toplantıda, Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkan adayı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Süleyman Akgün, Nizip Belediye Başkan Adayı Hacı Fevzi Akdoğan, Araban Belediye Başkan Adayı Mehmet Özdemir, Nurdağı Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırır,Karkamış Belediye Başkan Adayı Nuh Kocaaslan, Yavuzeli Belediye başkan adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu, İslahiye Belediye Başkan Adayı Kemal Vural'ın özgeçmişleri okundu.

Meral KINACILAR, Bora TOKTAŞ