AK Partinin uzun zamandır toplantılarına gidemiyordum, bu kez gidip havayı koklamak istedim.. İl Danışma Meclisinin toplantı adresi olarak seçilen yer, Büyükşehir Belediyesinin Celal Doğan döneminde yapılan ve Tiyatro salonu olarak bilinen Onat Kutlar salonu.. Yanılmıyorsam 26-27 yıllık bir tarihe sahip.. Ama hala kullanılıyor.. İhtiyaç duyuluyor.. Bu demektir ki, özellikle AK Parti hükümetleri döneminde belediyeler Gaziantepte toplantı yapacak doğru dürüst salonlar yapmamışlar.. Şehitkamilin ŞKMsi var ama yetmiyor galiba.. Zaten buradan da oldukça şikayet var, fiyat ayrıcalıkları konusunda. Birgün onu da yazacağım mutlaka.. Haliyle salonsuzluktan AK Parti ilçe kongrelerini ve danışma meclisi toplantılarını Büyükşehir binasında yapmak zorunda kalıyor..

Mutlaka belirtmeliyim, salonun içerisi sıcak, insanlar nefes almakta zorlanıyor, sadece sahnede olanlar için soğutma sistemi işe yarıyor.. Salonda bulunanlar ellerine ne geçiriyorsa kağıt veya mendil serinlemeye çalışıyor. Birde konuşmalar uzayınca dinleme konsantrasyonundan uzaklaşılıyor ve soluğu dışarda alıyorlar.. AK Partinin birçok şehirde modern binalar yapmasına karşın, Gaziantepte yetersiz kalınışı elbette eleştiri konusu olacak. Umarım Sayın Fatma Şahinin yapacağı Kongre ve Kültür merkezi çok geniş kapsamlı olur. Ama orası da yetmez, mutlaka şehrin belirli bölgelerine çok kapsamlı salonlar yapılması lazım. Spor salonları da yok bu şehirde.. İlçe belediyelerinin de bu konuda projeler üretmesini bekliyoruz..

ESKİDEN 'AMA' LAR YOKTU, ŞİMDİ ÇOK..

Gelelim Danışma Meclisindeki havaya.. Doğrusunu söylemek gerekirse eski AK Parti havasını göremedim.. Konuştuğum çok sayıda partililerin gözlerinden anlayabiliyorum bunu.. Hemen hemen hepsinin ortak düşünceleri eski günlere geri dönülmesi yolunda şekilleniyor.. Konuşmalarına AMA ekleyenlerin sayısındaki artış en çok dikkatimi çeken hususlardan birisi oldu. Eskiden bu AMAlar yoktu. Öyle fazla şikayetler yoktu.. Dert yanmalar kişisel bazda kalıyordu.. Oysa şimdi açıkça dert yanmalar başlamış.. Hemde benimle konuşuyorlar dosdoğru.. Partideki bazı yöneticilerin rant peşinde koştuklarını, AK Partiyi zor durumda bıraktıklarını, eski partililerin bir kenara atıldığını, yola çıkılanların unutulup, yolda bulunanlara partinin teslim edildiğini rahatlıkla söylüyorlar..Bu arada sağolsunlar yazılarımı beğendiklerini, Haftaya Bakışı kaçırmadıklarını ve gazete olarak en doğru haberleri bizden aldıklarını, çok gerçekçi olduğumuzu ifade ediyorlar..

Tabii bizi bırakıp partiye döndüklerinde en önemli kısmını sona saklıyor, Milletvekili tercihleriyle sıralama mevzusuna geliyorlar.. Kasım seçiminde Gaziantepe önem verilmesini, kentin ve teşkilatın ciddiye alınmasını istiyorlar.. 'Bize isimler dayatılmasın, ilk sıralamalarda dışardan atamalar yapılmasın, bizden birileri olsun, derdimizi dökelim, yanına gidebilelim, telefonla arayabilelim, sorunları birebir anlatalım. Bu da ancak kendimizden birileri olursa gerçekleşir' diyorlar..

TERCİHLER VE SIRALAMALAR ANTEPCİ OLMALI

Çok samimi söylemeliyim ki, AK Partide 7 Haziran seçim öncesine kadar böylesine keskin düşünce yoktu. Eleştiri vardı o zamanlarda elbette.. Ama genel merkezin her dediği ve yaptığı kanun gibi gibi kabul ediliyor, 'büyüklerimiz iyi bilir' anlayışı ağır basıyordu.. Ne var ki 7 Haziran Milletvekili tercihleri ve buna karşılık seçim sonuçlarındaki başarısızlık, AK Partilileri o düşünceden uzaklaştırmışa benziyor.. Bu kez milletvekili sıralamasının daha ANTEPCİ olması gerektiği ifade ediliyor. Bu düşünce eskiden fısıltı şeklinde söyleniyordu, şimdi seslendirilmeye başlanmış.. Hele çok değerli bulduğum ve önemsediğim, üstelik partiye yıllarını vermiş birisinin söylediği çok dikkat çekici.. 'Ökkeş bey, 1-2-3-4 bu şehir için çok önemli. Biz ne çektiysek 1-2-3-4 tercihlerinde çektik.. Bu kez şehri dinlesinler, teşkilatı dinlesinler. Temayül aldatmacasına son versinler.. Özellikle Fatma hanımı dinlesinler. Gaziantepten seçilip gidiyorlar ondan sonrası şehrin meselelerinde araki bulasın'diyor ve 1 Kasım seçiminde aday tercihleriyle sıralamalarında bu kez hata yapılmamasını istiyor..

Aslında birçoğu açık şekilde ifade etmedi bu düşünceyi ama konuşmalarının satır aralarında bunlar rahatlıkla okunuyordu. Belediyeleri fazla dillendirmediler konuşmalarında, bende sormadım zaten.. Ama özellikle Fatma Şahinin Büyükşehir Belediyesine başkan olduktan sonraki politikasında ve çevresinde mutlaka değişim yapması gerektiğini hatırlattılar. Biz nereye gitsek, vatandaş bize Fatma Bakanımızla konuşamadığını söylüyor, doğrusu zor durumda kalıyoruz demeyi ihmal etmeyenlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazlaydı..

Ama yine de en çok beklentilerinin Fatma Şahinde olduğunu söylemeleri elbette önemliydi.. Üstelik 'Fatma Bakanımızı bazen çok eleştiriyorsun diye sana kızıyoruz ama sonra yazdıkların harfiyen çıkınca kızgınlığımız geçiyor' demeyi ihmal etmediler elbette.. Bende hemen sırası gelmişken şunu belirteyim.. AK Partililer gazetemizi çok iyi takip ediyorlar. Haftaya Bakışı kaçırmıyorlar.. Bunu söylerken bir övgü daha yaparak 'iyi ki varsın'diyorlar..

FATMA ŞAHİNDEN BEKLENTİ ÇOK

Bu bir gerçek.. Söylemek zorundayım.. Bir kere İl Başkanı Eyüp Özkeçecinin iyi insan olduğunu ifade etmekten kaçınmıyorlar.. Ama biraz daha masaya yumruğunu vurması gerektiğini söylemeden geçmiyorlar. Hatta bazıları Ökkeş Eruslu dönemini unutamadıklarını söyledi.. Ahmet Uzerin ise, son dönemlerde partiden çok kendi işleri ve yakın çevresine daha fazla ağırlık verdiklerini söyleyenler az değildi.. Dikkatimi çekti, Fatma Şahinden özellikle bu seçim öncesi beklentileri büyük. Gaziantep milletvekili sıralamasında tavır koyması gerektiğini söylüyorlar. Yani kısacası LİDER lik bekliyorlar.. Ben ise onlara ' ama 7 Haziran seçimleri öncesi genel merkezce hiçbir talebi ve önerisini kabul görmeyen Fatma Şahin bu kez dikkate alınacak mı ?'diyorum.. İşte orada dudak büküyorlar, ama sonra tekrar harekete geçip 'Ökkeş bey, biz Gaziantep olarak artık eskisi gibi davranmamalıyız. Eğer yine sesimiz çıkmazsa, o zaman hiç görmediğimiz tanımadığımız isimler yine milletvekili sıralamasına konulacak, hemde ilk 5lere'diyerek Gaziantepin diğer il teşkilatları gibi güçlü olması gerektiğini söylüyorlar.. Onun için Fatma hanımın Bakan iken nasıl sa, şimdi aynı gücünü göstermesini bekliyoruzşeklinde konuşuyorlar..

TEŞKİLATLAR GÜÇLÜ OLURSA KEYFİ ATAMA OLMAZ

Aslında bunlar çok doğru.. Teşkilatlar ne kadar güçlü olur, milletvekilleri ile el ele verilerek ne kadar masaya yumruğunu vurursa, o kente yapılacak yatırımlar ve atamalar, doğru şekillenir. Örnek eskiden Gaziantepe yapılan en küçük atamalardan il başkanı ve milletvekillerinin haberi olur, bilgilendirme yapılır ve ataması öyle gerçekleşirdi. Ne yazık ki, özellikle son dönemlerde Vali, Emniyet Müdürleri, Kaymakam ve bürokrat atamalarında kimsenin haberi olmuyor. Başarılı Valiler, bürokratlar pat diye görevlerinden alınıyor, milletvekillerinin çoğunun atandıktan sonra haberleri oluyor.. Bu konu çok detaylı ve uzun uzadıya yazılması gereken bir konu aslında. Ama yeri gelmişken belirtmekte fayda gördüm.. Onun için diyorum ki, iktidar partisinin il teşkilatları ve özellikle Anakent belediye başkanı.. Ki, Sayın Fatma Şahin bakanlıktan gelme birisi, Gaziantep için atılacak her adımdan önce bilgisi ve görüşünün alınması gerekir.. Oda bunları partinin önemli isimleriyle paylaşıp ortak karar çıkmasını sağlamalıdır.. Ne yazık ki, bunları aynen böyle oluyor diye yazamıyoruz..

Evet.. Şu bir gerçek ki, AK Parti 1 Kasım seçimlerinde eğer teşkilatı ciddiye almaz, aday tercihlerini merkezin kendi keyfiyetine bırakırsa, Gaziantepte çok ciddi sancılar yaşayabilir.. Bu benim şahsi görüşümdür.. Ama 1-2-3-4 sıralaması örneğine kesinlikle katıldığımı belirtmek istiyorum..

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR