Suriye acil olmaktan çıktı

Avrupa Parlamento Üyesi Daniel Hannan, bir yıl önce yapılan analizlere göre Esad’ın gideceğinin tahmin edildiğini ama artık Suriye’deki olayın acil durum olmaktan çıktığını ve uzun bir vadeye yayıldığını söyledi. AK Parti’nin üyesi olduğu ve Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) ile ortaklaşa yapılan sosyal sorumluluk ‘Maya projesi’ kapsamında Avrupalı ve Türk parlamenterler Gaziantep’te bir araya geldi.

MAYA PROJESİ ÖNEMLİ

Maya Projesi kapsamında Suriyeli mülteci çocukların hizmetine sunulacak ve Nizip-2 Konteynır kampında yapılacak olan bir halı sahanın yapımı için AK Parti milletvekili ve üyeleri, Avrupalı ve Türk parlamenterler akşam yemeğinde buluştu. Avrupalı parlamenterler ve AECR destek ekibinden oluşan 50 kişilik yabancı grubun Proje kapsamında 3 gün boyunca Gaziantep bulunacağı öğrenildi. Projenin; AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı ve AECR ortaklığında, Gaziantep Valiliği, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı, AFAD ve UNICEF’in desteğiyle yürütüldüğü belirtildi.

DÖNÜM NOKTASI

Akşam yemeğin de konu ile ilgili açıklama yapan Avrupa Parlamento Üyesi Daniel Hannan, “Suriye’de bir dönüm noktası yaşadık. Çünkü yaklaşık 3 milyona yakın insan yerlerinden olmuşlardır. Bu sayı çok fazla ve aslında 11 yıl önce Irak'ta olanlara benziyor. 11 yıl önce Irakta ülkelerinden ayrılmak isteyen insanların sayısından daha fazla Suriyeli insan sayısı” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep halkına Suriyelilere sahip çıktığı için teşekkür eden Avrupa Parlamento Üyesi Hannan, “ Genel bir teşekkür ediyorum. Özellikle Gaziantep halkına. Çünkü bildiğiniz üzere Gaziantep halkı gelen Suriyeli insanlara çok hızlı, etkili bir şekilde ve büyük bir cesaret ile hoş geldiniz dedi. Suriyelilerin hepsine kalacak yer bulmalarına katkı sağladı. Bu kadar sayıda insan ülkenize geliyor ise bir çok sorun yaratabilir. Ama Gaziantepliler ellerinden geleni yaparak Suriyelilere sahip çıktı. Gaziantep halkı çok etkin bir şekilde bu insanların ihtiyaçlarına cevap verebildiler. AK partiye de teşekkür ederim. Türkiye ekonomik olarak giderek büyüyen modern bir ülkedir” diye konuştu.

HALI SAHA YAPILACAK

Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı ile ilgili bilgiler veren Avrupa Parlamento Üyesi Hannan, “Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı özgür ülkeler için çalışmaktadır. Büyük pazarlar için çalışmaktadır. İnanılmaz bir şekilde hızlı büyüyen bir topluluk umuyoruz ki Avrupa’daki seçimlerden sonra daha da büyüyecek. Şuan 18 ülkeden üyemiz var. Muhafazakarlar sebep odaklı değil sonuç odaklı çalışırlar. Sonuca odaklı olduğumuz projelerden biride Maya Projesi. Bu proje üzerinde çalıştığımız bir proje bu proje ile daha önce Saray Bosna’da engelli çocuklar için bir merkez inşa etmiştik. Şimdide Suriyeler için halı saha inşaatını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

TAHMİNLER VAR ANCAK

Bir yıl önce analizlere göre Esad’ın gideceğini ve Suriye’de rejimin biteceğinin tahmin edildiğini ama şimdi ise bu fikrin değiştiğini belirten Avrupa Parlamento Üyesi Hannan, “ Bir yıl önce nerede ise bütün analizler Esad'ın gideceğini ve bu rejimin biteceğini söylüyorlardı. Ama şimdi ise kimse bu fikirde değil. Yani şuanda Suriye’deki durumun acil durum olmaktan öteye gitti ve uzun bir vadeye yayıldı. Çocuklar bildiğiniz gibi artık ülkelerinden uzaktalar. Artık biz çocukların kaldığı çadır ve okul gibi ihtiyaçlarından bahsediyoruz. Okul, hastane inşa etmekten bahsediyoruz” ifadelerini kullandı. İHA