AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Son 3 dönemdir yapılan seçimlerin karşılaştırmalı olarak ortaya konulduğunda tablonun çok net olduğunu söyledi. Tayyar, “HDP barajı geçmiş olsa bile AK Parti’nin tek başına iktidar çoğunluğunu ortadan kaldıramıyor. Tek bir zararı ne olur? AK Parti’nin anayasa yapmaya yeterli çoğunluk olan 330’un altında kalma ihtimali doğurabilir" dedi.

İKTİDAR ÇOĞUNLUĞUNU ALAMAZLAR

Tayyar, “Sadece yeni anayasa yapma ihtimalini kesintiye uğratabilir ama iktidar çoğunluğunu almaları mümkün değil” ifadelerini kullandı. “Doğu ve Güneydoğu’da HDP barajı aşsa bile AK Parti’den bir miktar milletvekili alır ama diğer taraftan AK Parti tabanından HDP’ye kayma yok” diyen Tayyar, “Bu kayma ağırlıklı olarak CHP’nin tabanından gidiyor” dedi.

HDP’DE CİDDİ PARA VAR

HDP’de ciddi bir kaynak olduğunu söyleyen Tayyar, “Ya PKK’nın Almanya’daki Berlin’den geliyor. Finans merkezinden geliyor ya da HDP barajı aşsın diyen uluslar arası küresel sermayeden geliyor olabilir. HDP’de ciddi para var. Bütçeleri de yok. Böyle siyasi partinin bu kadar büyük harcama yapması ilginç. Aslında ilginç değil. Bu kadar büyük senaryo kuranların onunda parasal boyutunu hesaplamıştır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. İHA