Kızıl Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantepspor eski As Başkanı Mehmet Kızıl, milletvekili adayı olması ve seçilmesi halinde iş dünyası ve spor alanındaki birikim ve tecrübelerini siyaset alanında hizmete dönüştüreceğini söyledi. Kızıl, "Halka efendi değil, hizmetkar olacağım" dedi.

Siyasetin sadece mevki ve makamdan ibaret olmadığını ifade eden Kızıl, ‘’Bu yanlış bir yaklaşımdır. Siyaset insana ve insanlığa hizmet etme arenasıdır. AK Parti bunu 13 yıldır başarıyla uyguluyor’’ dedi.

Kızıl, ‘’Siyasete kalıcı olmak için girdim. AK Parti saflarında kentimize ve ülkemize hizmet etmek için yola çıktım’’ diye konuştu.

AK Parti hükümetinin başta barış süreci olmak üzere ekonomi, eğitim, ulaşım ve sağlıkta büyük değişim gerçekleştirdiğini belirten Kızıl, birçok ayrıntı ile siyasete giriş nedenlerini anlattı:

AK PARTİ’YE UZAK DEĞİLDİK

Gaziantep’e Gaziantepspor adı altında zaten 9-10 yıldır hizmet ediyoruz. Bu hizmetleri siyaset alanında da Gaziantep’e ve ülkeme AK Parti çatısı altında hizmet ederek sürdürmek istiyorum. Benim en büyük hayalim çıraklık yaparken dahi saygın bir iş adamı olmaktı. Buna da Allaha şükür ulaştım. Şimdi ise, halkına efendi değil hizmetkâr olan bir milletvekili olmayı arzu ediyorum. Allah nasip ederse bu hedefle ve niyetle yola çıktım.

GÜZEL TEPKİLER ALDIM

Resmi başvurumu yaptıktan sonra gerek Gaziantep gerekse Şanlıurfalı hemşerilerimden yoğun destek mesajları aldım. Hayatımda ırkçılığa hep karşı çıkmışımdır. Ama dünyanın her yerinde hemşericilik vardır. Ortak değerleri taşıdığımız için Gaziantep’te yaşayan Urfalı hemşerilerimden gelen destek telefonları ve mesajları karşısında doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. Şuan Gaziantep’te yaşayan yaklaşık 300 bin Urfalı hemşerinin arkamda olduğunu fazlasıyla hissediyorum. Gaziantep’te yaşayan Urfalı’lar 13 yıldır Ak Parti’ye karşılıksız destek veriyor ve hiçbir dönem Urfalı aday dayatmadılar. Ama bu kez hemşerilerim Urfalı bir vekil görmek istiyor.

AK PARTİ SİYASETTE BİR ÇIĞIR AÇTI

Siyasete girme amacım hizmet etmek. Yıllardır spor ve iş dünyasının içinde yer aldım, projeler gerçekleştirdim, çalışmalarda ve bilgi alışverişlerinde bulundum. Kendimi geliştirdiğimi ve bu ülkenin meselelerinde benim de söyleyecek sözümün olduğunu, yapacağım yararlı işler olduğunu düşünüyorum. Siyasi partilerin demokrasinin bir gereği olduğunu düşündüğüm için tüm partilere saygı duyuyorum. Lakin benim gönlümden geçen, görüş ve düşüncelerime hitap eden parti AK Parti’dir. Şöyle ki, 2002 yılından bu yana AK Parti'nin yaptığı icraatlar ortada; gerek hastaneler, üniversiteler, hava alanları ve yollar, gerekse teknoloji, insan hakları ve demokrasiye dair gelişmeler... Bugün hangi şehre, hangi köye gitseniz AK Parti'yi göreceksiniz, her yer “Ben AK Partiyim” diye bağırıyor. AK Parti'nin 'Hayaldi gerçek oldu' sloganını günümüzde çok belirgin bir şekilde görmekteyiz.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Bugün itibariyle baktığınız zaman, benim çok etkilendiğim bir neden var. Bunların ilk sırasında ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gelmektedir. 13 yılda baktığınız zaman geçmiş hükümetler de hep ertelenmiş reformlar vardı. Barış süreci olsun, kürt sorunu olsun, sağlık reformu olsun, birçok sorun hep ertelendi. Oy kaybederiz diye hep popilist politikalar bu ülkeyi bir türlü yeterli düzeye çıkaramamıştır. Ama Ak Parti bu sorunlarının hepsini kucağında buldu. Başta barış süreci gibi çok hassas bir konuda, değil elini taşın altına, bütün gövdesini ortaya koydu. Ve başarıyla da şu ana kadar netice almış durumda. İnanıyorum ki önemli bir süreçten geçiyoruz, özelikle barış sürecinde final dediğimiz bir döneme giriyoruz. Ben bu döneme tanıklık etmek adına AK Parti’den siyaset yapmaya karar verdim. Bundan sonra ülkeme ve vatandaşlarıma her anlamda AK Parti çatısı altında hizmet edeceğim

TECRÜBELERİMLE SİYASETE GİRİYORUM

Kızıl Grup olarak kentimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli hizmetler yaptık. Pentagon’dan ödül aldım. 3 kez ihracat rekortmenleri ödülü aldım. 1.5 milyar dolarlık bir ihracatla bölge ekonomisine önemli katkı yaptık. Yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam ediyorum. Spor alanında ise ilimizin en önemli markası olan Gaziantepspor’da başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Nerede olursanız olun, önce insan önce insanlık diyorsanız başarılı oluyorsunuz. İnsana ve insanlığa hizmet için yola çıktım.

SPOR VE SİYASETİN ORTAK YÖNLERİ VAR

Gaziantepspor’da yıllardır hizmet ettim. Spor ve siyasetin uygulamada birçok ortak özelliği vardır. Aslında Gaziantepspor benim içim siyasete girmeden önce önemli bir tecrübe oldu. Sporda takım çalışması vardır. Ekip ruhunda ‘BEN’ anlayışı yoktur. BİZ başardık veya başaramadık. Siyasette de ‘’BEN’ değil, ‘BİZ’ diyen anlayışlar hep iktidar oldu. Sporda nasıl başarınızı korumanız gerekiyorsa, siyasette de durum aynıdır. Hizmet çıtanızı yükselterek devam etmeniz gerekir. Bu nedenle aslında bazı temel konularda siyasi tecrübemin olduğunu düşünüyorum.

FATMA HANIM LİDER BİR BAKAN BAŞKAN

Fatma Şahin makamında beni kabul etti. Siyasetteki hedeflerimi ve ideallerimi anlattım. Bakan başkanımızın şu an kentim tüm kesimlerini kucakladığını görüyorum. Bakan başkanımızın kente gelmesi belirgin bir şekilde hissedilmektedir. Bakan baikanımız Hepimizden daha çok Gaziantepsporlu. Hem yerel yönetimlerde hem kentin sportif başarılarında geçmişte önemli katkıları oldu, bundan sonra da olacaktır.

REKABET BAŞARININ ANAHTARIDIR

AK Parti ile birlikte demokrasi kültürümüzün geliştiğini ve güçlendiğini düşünüyorum. Aday adaylarının çok olması siyasi bir zenginliktir. Sonuçta bu demokratik bir yarıştır. İnsanlar rekabet edebilmeli, önceliklerini ve özelliklerini yerine koyarak halka kendilerini tanıtmalılar. Çok aday adayı olması partimizin de elini güçlendirir. Çünkü her partide aday tespit kriterleri var. Eğer onların kriterlerine hangi kişi yakınsa o arkadaşımızı seçme şansı var. Bu vesileyle tüm aday adayı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.

YENİ TÜRKİYE İÇİN İSTİKRAR ŞART

Türkiye, bölgesinde istikrarlı bir ülke. Bu istikrarı içeriden ve dışarıdan bozmak isteyenler var. Ama biz millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olursak bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Birçok ülkeye gittik, gördük. Yanı başımızda çok sıkıntı yaşayan ülkeler var. Şu anda Türkiye'de gerçekten milli bir mücadele var. Ekonomik anlamda olsun, siyasi anlamda, olsun sosyal anlamda olsun bir milli mücadele, adeta bir seferberlik var. Güneydoğu'da kanayan bir yara vardı. Bu yaraya istikrarlı bir hükümet neşter atma çabası içerisinde. Bunlara dur demek için hükümet her şeyi göze alarak bir inisiyatif aldı. Ve olumlu sonuçlarını görüyoruz.

DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ

Devlet, millet, vatan, bayrak tektir. Burada hükümet hem içeride hem de dışarıda ciddi anlamda bir mücadelenin içine girdi. Herkes işini yapsa böyle bir sorun karşımıza çıkmasa enerjimizi boşa harcamamış olacağız. Çok tolerans tanındı ama bunlar ihanet etti maalesef memlekete. O yüzden bizim için önemli olan devlettir, millettir. O yüzden ben inşallah bunlardan hayırlı neticeler alacağımızı düşünüyorum. AK Parti sade, basit ve anlaşılır bir dil kullanıyor ve istediğini, yapacaklarını anlatabiliyor. Halkın isteğini tespit edip halkın duygusunu paylaştığı, çizgisinden ödün vermediği sürece AK Parti iktidarı 2023'ü de, 2071'i de görecektir.

TÜRKİYE DÜNYA’NIN GÖZDESİ OLDU

Gerçekten hayal olan birçok şey gerçek oldu. Yurt içindeki olumlu gelişmelerle birlikte, AK Parti dönemiyle yurt dışındaki saygınlığımız da arttı. Tüm bu olumlu değişimlerden de anlıyoruz ki, AK Parti liderinin ve kadrosunun hayalleri var ve hayalleri uğruna da her türlü fedakârlığı yapmaktadırlar. Kadronun genç, inançlı ve hayalleri olduğu ortada. Lider de bu insanları bir araya getirip ortak akıl çerçevesinde hedefe yöneltiyor. Bu ortak akıl, ülkemizi hem bulunduğu coğrafyada hem de dünya coğrafyasında önemli bir yere getirdi bu inkâr edilemez.

Milletvekili seçilirsem ilk başta gerçekleştirmeyi düşündüğüm şey şu; bütün memleketimi köylerine varana kadar gezip hem teşekkür edeceğim hem de dileklerini, temennilerini düşüncelerini dinleyeceğim. Sonra aldığım bu bilgilerin analizlerini yapıp ilgili bakanlıklara bu bilgileri rapor halinde sunup gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım.

SİYASETİ HEP YAŞADIK VE YAŞIYORUZ

Bu ülkede, bu dünyada yaşıyorsak benim de söyleyeceklerim, yapacaklarım, hayallerim var diyorsak siyasetin içindeyiz zaten. Allah herkesi bir amaç uğrana yaratmıştır. Bu amacı gerçekleştirmek istiyorsak da siyaset yapıyoruz demektir. Duyarlı insan, duygu sahibi olan insan, değişen ve gelişen dünyada ortaya çıkan olaylara kayıtsız kalmamalı ve taşın altına elini koymalıdır. Geçmişten bugüne kadar çevremdeki insanlar, büyüklerim, küçüklerim, hocalarım örgütlü bir şekilde siyasetin içinde yer almamı tavsiye ettiler. AK Parti de hayali olan, hayalini gerçekleştirmek isteyen insanların kendilerini bulabildiği bir parti, fırsatların tanındığı bir parti.

AK PARTİ YİNE İPİ GÖĞÜSLEYECEK

2015 genel seçimlerinde AK Parti 400 milletvekiline ulaşacaktır. Bu anayasa ile ülkede barış sağlanmalıdır. Ben değil biz olmalı, rasyonel ve adil kararların alındığı, ahlak ve vicdan açığının verilmediği, özgürlüklerin arttığı, ben ve benimkiler, siz ve sizinkiler değil sen ve bizim karıştığı, birleştiği bir ülke, dünya olmalıdır. Bunun için siyaset yürütülmeli bunun için emek vermeli, herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Eğer bunu sağlarsak dünyanın ve ülkemizin çözülmeyecek bir problemi kalmayacak diye düşünüyorum. Haber Merkezi