Mazbatalarını aldıktan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve milletvekilleri, oy veren vermeyen herkese teşekkür ettiler. Halkın mesajını aldıklarını söyleyen Bakan Şimşek, başarılı olduklarını, Gaziantep'te ve Türkiye'de Ak Parti'nin birinci parti olduğunu belirtirken, Milletvekili Abdulhamit Gül ise, "Milletimizin kararı her zaman en doğru karardır. Daha maç bitmedi, daha mücadele bitmedi, yeni başlıyor" dedi.

İl binasında düzenlenen, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tahmazoğlu'nun da katıldığı toplantıya kısa bir süre kala basın mensupları davet edildi. Daha sonra açılış konuşmasıyla birlikte basın mensupları dışarı çıkartıldı. Eyüp Özkeçeci, Ak Parti'nin bu seçimlerden de birinci parti olarak çıktığını söyledi.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Milletin sandıkta son sözünü söylediğini belirten Şimşek, "Bize oy versin vermesin, seçime katılsın katılmasın, bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Seçim sonucu çok açık ve net. AK Parti birinci olmuştur. Gaziantep'te de büyük bir farkla birinci olduk. Sözünü verdiğimiz projelerin hayata geçirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi. 'Suriye'den tutun birçok konu burada ciddi bir şekilde istismar edildi' diyen Şimşek, "Biz çözüm ürettik, ortaya çözümler koyduk. Ucuz konuttan tutun, rekabet gücünün artırılması için yapılması gereken bir çok projeye kadar. Allah bizleri mahcup etmesin" dedi.

YAPICI OLACAĞIZ

Yapıcı olacaklarını söyleyen Şimşek, "İktidara gelelim, memleket kaybetsin mantalitesinde olmadık, olmayacağız. Bu tür yaklaşımları muhalefette gördük. Biz bu ülke için varız. Milletimizin kararı her zaman en doğru karardır. O konuda hiç tereddüt yoktur. Milletimizin verdiği mesajı iyi bir şekilde okuyup bu ülkeye daha güzel hizmetler için yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

ENDER GÖRÜLEN BİR BAŞARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ise girdikleri dördüncü seçimden de parti olarak birinci çıktıklarını, yüzde 41 civarındaki oy oranının dünya demokrasi tarihinde ender görülen bir başarı olduğunu söyledi. Gül, "Pazar akşamından itibaren istişaremizi sürdürüyoruz. Milletimiz nasıl bu ana kadar tek başına iktidar olarak bizi desteklediyse, almış olduğumuz oy sonucu da başımız üstündedir. Millet iradesi her şeyin üzerindedir. Sandıktan çıkan sonuç hepimiz için saygı duyulacak bir sonuçtur. Biz asla milletimize küsmeyiz. Asla milletimize kırgınlık olmaz. Milletimizin mesajını, milletimizin bizlere söylemek istediklerini de değerlendiriyoruz" diye konuştu. Toplantıya, mazbatalarını alan milletvekilleri Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de katıldı. Meral KINACILAR