2014 yılında Ak Parti Karkamış’ta 2148 oy alırken ,MHP’nin oyu ise 2001’di. Oğuzeli’nde Sait Kılıç’ın aday gösterileceği MHP’de Karkamış’ta ise Mehmet Seydi Yılmaz 3. dönemde aday gösterilecek. MHP’nin adayı Yılmaz, 2014 seçimlerinde Ak Parti’nin adayı Nuh Kocaaslan’la yarışmış 147 oy farkıyla seçimi kaybetmişti. Büyükşehir’de Fatma Şahin’le yola devam edecek olan Ak Parti’de Nizip dışında diğer belediyelerde seçimlere mevcut başkanlarla gidilecek.

MHP BU İLÇELERİ İSTEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz arasında gerçekleşen ittifak görüşmeleri sonuçlandı. Sürecin uzamasında MHP’nin Gaziantep’te merkez ilçelerden birinin yanısıra, Nizip, Karkamış-Nurdağı ilçelerinden birini istemesinin etkili olduğu öğrenildi. Oğuzeli’ni tartışmaya bile açmayan MHP’ye ısrarlı talepler üzerine Karkamış ilçesi verildi.

ABDULHAMİT GÜL BENİM MEMLEKETİM DEDİ

MHP’nin talepleri üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, “Merkez ilçeler olmaz. Nizip ise benim memleketim’ diyerek karşı çıktığı bunun üzerine MHP’ye Oğuzeli’nin yanısıra Karkamış’ın verildiği öğrenildi.

KADERİN CİLVESİ

MHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde aday göstereceği Mehmet Seydi Yılmaz, 3. dönemde MHP’nin Karkamış adayı olacak. İlk seçimi 25 oyla kaybeden Yılmaz, 2014 seçimlerinde ilçe ilçe başkanlığından istifa ederek MHP’nin Karkamış adayı olmuştu. Nuh Kocaaslan’la yarışan Yılmaz, seçimi 147 oy farkıyla kaybeden Yılmaz, bu seçim sürecinde de ilçe başkanlığından istifa ederek, MHP’den Karkamış belediye başkanlığına aday adayı oldu. İttifak görüşmelerinde Karkamış’ın MHP’ye verilmesi nedeniyle Ak Parti’nin de desteğini alacak olan Yılmaz yarışa bir adım önde girecek.

KOCAASLAN:DİYECEK BİR ŞEY YOK

Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, yıllardır başkanlık yaptığı belediyenin MHP’ye verilmesiyle ilgili ‘Diyecek bir şey yok.Hayırlı olsun” dedi. İlçenin 5500 seçmeni olduğunu belirten Kocaaslan, 2014 seçimlerinde MHP adayıyla arasında 200 oy farkı olduğunu belirtti. Meral KINACILAR