Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayları, düzenledikleri basın toplantısında seçimlere hazır olduklarının mesajını verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı toplantıda istikrar vurgusu yapıldı. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, memlekete millete kendilerini anlattıklarını belirterek, "Biz seçimlere hazırız. Rabbim hayırlı uğurlu eylesin. Ben tek başına istikrar diyorum" dedi.

YÜKSEL KATILMADI, TAYYAR GEÇ GELDİ

İl Başkanlığında yapılan toplantıya, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanısıra Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Fikret Murat Tural, Hakan Tanrıöver ve Selami Yetkinşekerci katıldı. Abdulkadir Yüksel'in katılmadığı toplantıya Şamil Tayyar, geç katıldı. Adayların yanısıra toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da hazır bulundu.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE OY VERİN

Ak Parti Genel Sekreteri, Gaziantep Milletvekili ve Adayı Abdulhamit Gül, güzel bir seçim kampanyası geçirdiklerini anlattı. Gaziantep'te herkese teşekkür eden Gül, "1 Kasım Türkiye'nin geleceği, kaderini belirleyecek. Sandığa gidin ve demokrasiye Türkiye'nin geleceğine oy verin. Hangi partiye oy verirseniz verin anayasal hakkınızı kullanın. inşallah seçimlerden istikrar huzur kararı çıkar. Güvenli ve huzur içinde bir seçim idrak edeceğimize inanıyorum" dedi.

YAPICI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, sahada büyük ilgi teveccühle karşılaştıklarını, inşallah bunun sandığa yansıyacağını söyledi. Şimşek, yapıcı bir seçim kampanyası yürüttüklerini dile getirirken, "Çevre kirliliği, gürültü kirliliği konusunda hassas davranmaya gayret gösterdik. Seçim süreci boyunca rahatsızlık verdiğimiz hemşehrilerimiz varsa kendilerinden özür diliyoruz" dedi.

KENDİMİZDEN EMİNİZ

Temel olarak seçim sürecinde Ak Parti'nin vizyonu, programı ve projelerini anlattıklarını dile getiren Şimşek, "Biz seçim çalışmalarını siyasi konuları istismar, üzerinde götürmedik, vaat ve hayal tüccarlığı yapmadık. Uygulanan ve uygulayacağımız vaadler ve vizyon projelerle milletimizin karşısına çıktık. Kendimizden eminiz. Biz hazırız, inşallah millet bize güçlü bir destek verecek. Herkes sandığa gitsin. Seçim demokrasi bayramıdır. Sandık iradesi istikrardan yana olacak" diye konuştu.

70, 90'LI YILLARA DÖNMEK İSTEMİYORUZ

'90'lı yıllara dönmeyelim, 70'li yıllara asla dönmeyelim' diyen Şimşek şunları söyledi:" Koalisyon dönemleri sorunlara çözüm üretmede yetersiz kalmıştır. Performans düşük kalmıştır. Ak Parti 3 hususta temel sorunlara çözüm üretecek. Çözüm süreci iradesi devam ediyor. Değişik inançları, etnik grupları kucaklıyoruz zenginlik olarak görüyoruz. Sorunları çözmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. Terörle mücadeledede 90'lı yıllara dönmek istemiyoruz. İkincisi ekonomi, 12-13 yıldır Türkiye kalkındı, gelişti, bir çok çözülemez sorunlara köklü çözümler ürettik. Üst gelir seviyesine çıkarma zamanı geldi. 2.nci nesil reform zamanı."

BİZ GÜÇLÜ BİR EKİBİZ

Bu ülkenin çimentosunun Ak Parti olduğunu söyleyen Şimşek, "Bütün vaadlerimizin arkasındayız. Türkiye'deki huzur ve istikrar tehlikeye atmayacağız. Bu ülkenin çimentosu Ak Parti'dir. Üçüncü önceliğimiz Gaziantep. Sanayi, ticaret, turizm, eğitim ve sağlıkta yatırımlar devam edecek. Dünyanın ekonomi ve ticari üstlerinden biri olacak. Konut, ucuz su için Düzbağ, Amanos Dağlarını delme, eğitim ve sağlığın yanısıra havaalanına yeni terminal binası projelerimiz var. Biz güçlü bir ekibiz. Yerelde Fatma Şahin, Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu gibi tecrübeli ve önemli hizmetler yapan belediye başkanlarımız var. Son olarak sandığa gitmek vatan borcudur diyorum" şeklinde konuştu. Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR