HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Türkiye'nin erken seçime götürüldüğünü ve Kasım'da bir erken seçim göründüğünü söyledi. İzlenen dış politikada son derece yanlışlar yapıldığını söyleyen Doğan "Kimsenin ülkeyi düşündüğü yok. Suriye konusunda Türkiye'nin içi karışabilir. Gaziantep'in sorunları çok. Sanayisi kötü, ekonomisi kötüye gidiyor. Suriye'ye girilmesi durumunda Gaziantep ayak altında kalabilir. Gelişmelerden en olumsuz etkilenecek illerin başında Gaziantep geliyor. Başka ülkenin toprağına gireceksin Gaziantep'i rahat mı bırakacaklar? Suriye'ye girmeye hiç gerek yok. Diplomasiyle halledilebilir. PYD'yi gönderirsin, sen abilik, sahiplik yaparsın. Ama bizi kimse dinlemiyor" diye konuştu.

AK PARTİ DENEMEK İSTİYOR

Cumhurbaşkanının erken seçim istediğini öne süren Celal Doğan, "Yüzde 60-70 bir erken seçim görünüyor" dedi. Erken bir seçimde sonucun çok fazla değişmeyeceğini belirten Celal Doğan, "Gündemde ağırlıklı olarak erken seçim var. Ak Parti denemek istiyor. Kendini tam anlatamazsa oyu düşer. Erken seçimin sebebi kendileri olursa oyu çok düşer. Duruşuyla en tutarlı parti HDP" dedi.

Doğan, "Sınırımızda mayın döşüyorlar. Ak Parti'nin Suriye politikasıyla MHP'nin Suriye politikası birleşti. MHP Meclis başkanlığını da Ak Parti'ye altın tepsiyle ikram ederek buyurun dedi. Zaten belliydi. Boş oy kullanacaklarını biliyorduk, tahmin ediyorduk. HDP ne söz verdiyse onu yaptı" dedi.

GAZİANTEP AYAK ALTINDA KALABİLİR

Sınırdaki gelişmeleri de değerlendiren Doğan, "Gaziantep'in sorunları çok. Sanayisi kötü, ekonomisi kötüye gidiyor. Suriye'ye girilmesi durumunda Gaziantep ayak altında kalabilir. Gelişmelerden en olumsuz etkilenecek illerin başında Gaziantep geliyor. Başka ülkenin toprağına gireceksin Gaziantep'i rahat mı bırakacaklar? Suriye'ye girmeye hiç gerek yok. Diplomasiyle halledilebilir. PYD'yİ gönderirsin, sen abilik, sahiplik yaparsın. Ama bizi kimse dinlemiyor" diye konuştu.

İÇ OLAYLAR İÇİN TAHRİK YÖNTEMİNE BAŞVURABİLİRLER

Seçim'de MHP'nin söylediğinin tam aksine davrandığına dikkat çeken Doğan "çok ciddi sıkıntılar olabilir. Gelişmeler IŞİD- AKP ve MHP'nin birleştiğini gösteriyor. Şimdi böyle bir işbirliğine girilirse, Türkiye için tekrar başa dönecekleri yolunda endişelerimiz var. PYD bizim sınırlarımızda herhangi bir eylem yapmıyor. Kendi topraklarımızda beraber yaşamak istiyoruz. PYD başka bir ülkede kendine bir devlet yaratıyor diye Suriye'ye girip müdalele etmeye kalkışmamız son derece yanlış olacaktır. Hepimiz çok dikkatli olmalı ve Türkiye'de yeniden iç olayların tekrar geri dönmesini önlememiz gerekiyor. Ama şu ana kadar gördüklerimiz AK Parti ile MHP'nin bu konuda kendi politikalarıyla hareket ederek, ülke güvenliğini hiçe sayma anlayışını benimsemeleridir."diye konuştu.