Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer başkanlığında yapılan toplantıya Gazetemizin 100. Yıl Parkının bütünlüğünü bozacak plan tadilatını gündeme getiren haberi damgasını vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, CHP'nin ret verdiği, Mimarlar Odası'nın itiraz ettiği plan tadilatıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Şahin, Beş binlik planı Mayıs'ta büyükşehirden, binlik planı Haziran'ın ikinci meclisinde Şehitkamil'den geçen, Haziran'da ise tekrar binliği büyükşehirde onaylanan planla ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını iddia etti. Ancak doğrusunu net olarak açıklamadı.

SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve taşra ilçe belediye başkanlarıyla çok sayıda partilinin katıldığı il danışma meclisi toplantısında konuşan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, mahalli seçimlerden sonra ilk büyük toplantıyı yaptıklarını söyledi. Uzer, "İlçelerimizde eksiklerimiz olduğu için biraz bekledik. Ülkemiz büyük bir sıkıntı içerisinden geçiyor, özellikle Musul Irak'taki hadiseler, Güneydoğu'da yaşanan hadiseler, Türk bayrağının indirilme hadisesi, çözüm sürecini içerde nasıl baltarız bununla ilgili yapılan menfi çalışmalar ve artık Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine girilmesi. Biz Ak Parti olarak partimizin göstereceği adayın seçimi kazanması için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah seçim neticesinde partimizin gösterdeği adayın kazanması için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ÇATI ADAYI: ENTERESAN

CHP ve MHP'nin çatı adayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Uzer,"Flaş bir gelişme oldu. Çatı aday meydana çıktı, tabi buna sevinir miyiz, üzülür müyüz, gülermiyiz, ağlarmıyız açıkçası onuda bilemiyorum. Gerçekten çok iddialı çıkışlar yapan bir partinin Ak Parti misyonu içerisinden gelen bir adayı bulup karşımıza çıkarması çok enterasan geldi. Hayırlısı olsun" dedi.

75 GÜNÜN HESABINI VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise partililere seslenerek projeleriyle ilgili şunları söyledi:"75 günün hesabını önce sizlere vermek istiyorum. Belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Öncelikle kaynak üretmeye çalışıyoruz. Halkımızın katılımcılığını sağlıyoruz. Eski Saray Caddesi'nde ciddi sorunlar vardı, söz vermiştik, onları belediyeye davet ettik, onları dinledik, oylamaya gittik. Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Doğalgazları da döşeyerek oradan çıktık. İkincisi Gazimuhtardı. Oradada Asım Başkanımızın başlattığı marka şehirlere marka caddeler projesini hayata geçireceğiz. Bir tasarım çalıştık ama, bütün Gazimuhtar esnafını topladık, görüşlerini sorduk, çalışma grubu oluşturduk, Kurban bayramından sonra girin dediler, başüstüne dedik. Türkcelle çalışmaya başladık. Bakanlıkta olduğu gibi bir çalışma sistemini bütün ilçelerde sistem hayata geçiyor. 25 kişilik çağrı merkezini hayata geçiriyoruz. Kent Konseyiyle ilgili önümüzdeki hafta hem başkanı hem ekibi tamamlayacağız. Kent konseyini Daha aktif hale getireceğiz. Çocuk, genç, kadın meclislerini güçlü bir şekilde oluşturacağız. Akıllı kent ve bilgi sistemi önemli. ilçelerde çalışmaya başladık. ilçelerimizde her ilçede bir şube müdürlüğü kuracağız, idari ve kurumsal altyapı oluşturuyoruz."

İNÖNÜ CADDESİNE PARALEL YOL AÇIYORUZ

Trafik ve ulaşımın en önemli alanları olduğunu söyleyen Şahin, "Ulaşım master planı için düğmeye bastık. 27 kavşakta dinamik kavşak uygulamasına geçiyoruz. En son Başkarokal'dayız, ordaki göbeğide kaldırıyoruz. Yüde 30 hızlı geçiş sağlıyor, trafik açısından önemli. Tramvayda ücretsiz interneti hayata geçirdik. 27 kavşağa kamera taktık. Hem Şahinbey, hem Şehitkamil'de çevre yolu bağlantısını artırmamız ve çok fazla yol açmamız gerekiyor. Gaziray imzadan çıktı hayırlı uğurlu olsun. Bununla Küçük Sanayi ve Organize Sanayi mevcut devlet demiryolu 150 km/saatle giden bir hızlı trene dönüşüyor. Hafif raylı ile birleştiriyoruz ve organize bağlantısı sağlıyoruz. Bu hatla Karataş-Organize bağlantısını sağlamış oluyoruz. 500 Trilyonluk bir yatırım. 14 istasyon var. 100 dönüm yeşil alan yapıyoruz. Karşıyaka için önemli. Yıkık dökük alan yeşil alana dönüşüyor. Lojmanları yıkıyoruz oraya imar veriyoruz ve aradaki farkı biz ödüyoruz. 50 Trilyon devlet demiryoluna ödeme yapacağız. 15 gün içinde düğmeye basacağız. Toplu taşımada para dönemi bitti. Bugün itibariyle 790 bin kişi kart sistemine geçmiş bulunuyor. İnönü Caddesine paralel yeni bir yol açacağız. Jandarma'dan, MİT'in olduğu yerden İnönü caddesine paralel bir yolla Şahinbey rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK KONUT İŞİNE GİRECEĞİZ

Yeni imar alanları açarak kentteki konut sıkıntısını gidereceklerini söyleyen Şahin, "Yamaçtepe ile başladık. TOKİ başkanını çağırdık, kenti gezdirdik. İstanbul'daki KİPTAŞ örneği gibi bizde belediye olarak konut işine giriyoruz. Çünkü TOKİ'nin yaptığı talebi karşılamıyor. Aydınlar Mahallesi'nde mağaralar üzerinde insanlar yaşıyor. Konut yaparak bunları taşıyacağız. Organizenin arkasında konutlar yapacağız. En önemli projelerimizden biri bu" dedi.

100. YIL PARKI'NA İMAR VERMİYORUZ

Şahin, 100.Yıl Atatürk Kültür Parkı'na imar vermediklerini söyledi. Bir haftadan buyana 100. yıl parkı ile ilgili gazetelerde haberlerin çıktığını belirten Şahin, "Bu haberler yalan yanlış haberler. Haberin karşılığı yoksa haberi yapanda zor durumda kalır. Biz tam tersi 100. yıl parkını devam ettirelim diye karar verdik. Bu yapılan çalışma şehir gösteren villalarının devamında 50 metrelik yol açıyoruz. Yani İbrahimli-2'nin etrafından 50'şer metrelik yollar açıyoruz. İlçe belediye başkanımız iki yerde kamulaştırma gerektiği için yolun üzerinde mülkleri olan kişileri çağırdı. İki yerde kamulaştırma yapılması gerekiyordu. Başkanımız yol güzergahında bu şahısların özel mülkleri bulunduğunu belirtti ve şahısları çağırdı. Bu şahıslara üniversitenin gelişim bölgesinde bulunan ve önceden imara açılmış bir alan verildi. Rıdvan Fadıloğlu başkanımız kendi meclisinde 2 yerde bu kişilerle anlaştı ve buraya imar değişikliği verdi. 100. yılın devamına imar izni verme yalan yanlış haberlerdir. Başkan kendi meclisinde orada imar değişikliği yaptı. Bunları bir tarafa yazıyorum, zamanı gelince hesap soracağım" diye konuştu.

2.5 MİLYON EURO İLE İLGİLİ EKİP ÇALIŞIYOR

Fatma Şahin, tramvay alımında kayıp olduğu iddia edilen 2.5 Milyon TL ile ilgili bir soruya da, "Teknik konuların spekülasyonunun olmayacağını belirterek, "Daha önce yine söyledim. Bu şehre hizmet eden herkesin Asım başkan başta olmak üzere hepsinden Allah razı olsun. Yerel basın üzerinden ve bazı rakamlarla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu konuda yanlış anlama eksik bilgilendirme varsa oturur konuşuruz. Rakamlarla ilgili kısmı ekibe söyledim çalışıyor, net rakam çıkınca kamuoyuyla paylaşırız. Hizmet üretmeye geldik, dedikodu siyasetine asla gelmeyiz. Fitne siyasetine asla izin vermeyiz" diye cevap verdi.

ASIM BEY TÜRKİYE'YE DÖNSÜN KONUŞURUZ

Ahmet Uzer ise Gaziantep'te özellikle seçimlerden sonra birilerinin ortalığı bulandırmak istediğini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Asım bey ile ilgili sayın başkanımıza hitaben şunlar şunlar dediler. Biz büyük bir partiyiz, büyük bir aileyiz. Problemimiz varsa, kendi aramızda konuşur çözeriz. Asım beyin geçmiş dönemi ile ilgili büyükşehir belediye başkanımızın ifadesi yok. Buna rağmen birileri böyle bir şey varmış gibi kamuoyunda ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Asım bey ile 10 yıl beraber çalıştık. Bir araya gelecek medeni cerasete sahibiz. Kimse bizim üzerimizden bulanık suda balık avlamaya çalışmasın. Asım bey Türkiye'ye döndükten sonra yanlış anlama varsa oturur konuşuruz" dedi.

ELİNDE BELGE OLAN SAVCILIĞA GİTSİN

Kayıp olduğu ileri sürülen 2.5 milyon TL ile ilgili de konuşan Uzer, "Vagon meselesi olan elinde bilgisi olan belgesi olan varsa savcılık var. Savcılığa suç duyurusunda bulunurlar. Burası çadır belediyesi değil. Bir yerde 5, bir yerde 7. Aradaki para nerede. Varsa ellerinde belge savcılığa versinler ve ne Asım başkanı töhmet altında bıraksınlar, ne de başkanı zor durumda. Bizi bize bıraksınlar. Kimse bizden siyasi rant sağlamaya çalışmasın, herkes kendi görevini yapar. Kimse bir şekilde Gaziantep'te AK partiyi, belediyelerimizi birbirine düşürmeye çalışmasın, buna müsade etmeyiz, geniş ve büyük bir aileyiz" diye konuştu. Meral KINACILAR