Liste tartışmalarına Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur da katıldı. Gaziantep’te en güzel Ak Parti’nin listesi olduğunu söyleyen Halil Uğur, ilginç yaklaşımlarda bulundu ve Ahmet Uzer’in aday olmayışını kayıp olarak görürken, bu arada ilginç bir iddiada bulunarak “İthal olmayan orijinal liste Ak Partinindir. Benim öngörüm Gaziantep’te MHP 1, CHP 1, Ak Parti ise 10 Milletvekili çıkarır” dedi.

MEHMET ŞİMŞEK İÇİN GAZİANTEPLİLER TEŞEKKÜR ETMELİ

Ak Parti’nin listesini değerlendiren Uğur, “Birinci sırada Mehmet Şimşek var. Gaziantep’in milletvekiliyken bakan oldu. Gaziantep’i bilen birisi. Gaziantep yüzde 50 civarında göç almış bir şehir. Adaylarınız her kesime hitap etmeli ve her kesime hitap eden milletvekillerimizin olması lazım. Sanayi şehri Maliye Bakanı’nın Gaziantep’ten milletvekili olması kadar doğal bir şey olamaz. Bunu düşünen siyasi iradeye, Ankara’ya Gazianteplilerin teşekkür etmesi gerek” dedi..

ABDÜLHAMİT GÜLGAZİANTEP’E ÖDÜL

İkinci sıraya konulan Abdülhamit Gül’ün Gaziantep’e ödül olduğunu belirten Uğur, “Yerel yönetimler başkanı, genel başkan yardımcısı Gaziantep’ten milletvekili gösteriliyor. Gaziantep’te doğmuş, büyümüş, yetişmiş. Bu da Gaziantep’e bir ödül” dedi.

ŞAMİL TAYYAR SÖZÜN BİTTİĞİ YER

‘Üçüncü sırada Şamil Tayyar var. Şamil Tayyar sözün bittiği yer’ diyen Uğur, “Şamil Tayyar’ın Gaziantepli olması bir şans. Şamil Tayyar hem Gaziantep’in, hem Türkiye’nin gözü, kulağı, sesi” dedi.

KADIN ADAYLARIMIZ ÇOK BAŞARILI

Kadınlardan Canan hanımın iki dönemden bu yana milletvekili olduğunu, tecrübeli bir isim olduğunu dile getiren Uğur, “Hem kendisi hem eşi teşkilattan gelme. İşinden dolayı Bursa’da bulunuyorlar. Oğuzeli doğumlu Oğuzeli’nin iki dönemden beri milletvekili olmamıştı. Hem Oğuzeli’ni temsil edecek hem Gaziantep’i temsil edecek. Canan Hanım başörtüsü yasağı kalktığında mecliste başını örten ilk milletvekili. Serpil hanım da yine Gaziantep’te yetişmiş, Gaziantepli biri avukat, teşkilatta görev almış, seçim tecrübesi yaşamış, sandık başarılarıyla dolu bir Gaziantepli. Gaziantep’te 10 tane üniversite mi vardı, tabi başka şehirlere gidip okuyorlar, orada mesleklerini icra ediyorlardı. Gaziantep’e hizmet etmek için geliyorlarsa bu insanlara ithal demek nankörlük olur” dedi.

KEŞKE AHMET UZER DE ADAY OLSAYDI

‘Yüzde 1’in yüzde 99’dan büyük olduğu tek yer siyasettir ve siyasette kesinlikle şu kesin olacak diye bir şey hiç bir zaman olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır’ diyen Uğur, “Liste oluşturulurken tercihte çok çeşitli parametreler, doneler gözönüne alınıyor. Yani ondan dolayı illa şu olacak, bu olacak diye kimse bir şey diyemez. Gönül isterdi ki, 6 milletvekilinin 6’sı da devam etsin. Keşke Ahmet Uzer’de aday olsaydı. Ama mutlaka kendileriyle de istişare edilmiş ve Ankara ve Gaziantep’teki siyasi irade böyle bir karar vermiştir” dedi.

BİAT DEĞİL, SAYGI

Ak Parti’nin listesinin çok iyi, çok güzel çok olduğunu, listeden memnun olduklarını söyleyen Uğur, “Sonuçta aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerli. Mesleki açıdan güzel bir liste yapılmış. Listelere ne itiraz etme ne de serzenişte bulunma hakkımız yok, haddimize de değil. Ak Partiyi, Ak Parti yapan en önemli unsur disiplin ve siyasi iradeye saygıdır. Bu biat değildir. Bu tek adamlık değildir. Osmanlı’dan gelen terbiye, müslüman aile yapısından gelen terbiye. Bu saygı ve disiplin ailelerde yok mu? Anneye babaya saygısızlık yapıyormusunuz?” dedi.

AK PARTİ 10 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIR

Muhalefetin listelerini de değerlendiren Uğur, “MHP zaten 1 milletvekili çıkarıyor. Onda da dışarıdan bir ismi aday gösteriyor. Teşkilatın eziyetini çeken, maddi manevi yıpranan, gecesini gündüzüne katan teşkilattan birinin milletvekili gösterilmesi yerine, doğum yerinde Antep yazıyor diye, dışarıda okumuş birinin aday gösterilmesi teşkilata da Gaziantep’e de nankörlüktür. Fevzi Koçoğlu’nu listeye almadılar, Mustafa Erzin’i listeye almadılar. Ben MHP teşkilatının yerinde olsam, son damlaya kadar Ak Parti’yi desteklerim. Ümit Özdağ, partiyi sürükleyecekse birinci sıraya değil 3. sıraya getirirdim. CHP’nin listesini beğenmedim. Ali Peri birde ya da ikide olabilirdi. HDP’nin Gaziantep’te alacağı oy oranı belli. Gaziantep’te yüzde 9’u 10’u geçemez. Zaten Türkiye genelinde barajı geçemeyecekleri için hiç bir sıkıntı yok. 4 yıl önce Derya Hanım yoktu. Siyasette şuna üzüldüm buna üzüldüm olmaz. Benim öngörüm Gaziantep’te MHP 1, CHP 1, Ak Parti ise 10 Milletvekili çıkarır” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR